Saulkrastu novada tūrisma sezona ir klāt

Lai gan ziema šogad bija barga un gara, tūrisma sezona atnākusi ar patīkamiem pārsteigumiem.

Šovasar darbu uzsāks bērnu rotaļlaukums Zvejniekciemā. Projekta ietvaros tiks izbūvēts jauns rotaļu laukums bērniem.

Saulkrastu novada Domes projektu vadītāja Anita Līce stāsta: „Projekts ir nozīmīgs gan Saulkrastu novada iedzīvotājiem, gan viesiem. Tas sekmēs ne tikai drošas bērnu aktivitātes svaigā gaisā, bet arī sakārtos laukumam paredzēto vietu, kas ir ainaviski patīkama un atpūtai iecienīta. Šī rotaļu laukuma būvniecību plānojam pabeigt jūnija beigās.”

Jūnija sākumā uzsākti rekonstrukcijas darbi Baltās kāpas teritorijā un uzstādītas jaunas norādes Saulrieta takā, kas ir iecienīta pastaigas vieta.

Šogad darbību uzsāk jauni tūrisma uzņēmumi: brīvdienu mājas „Uzkalni” (8 gultas vietas); vasaras grilla kafejnīca un kokteiļu bārs "Glābšanas stacija"; sulu / kokteiļu un uzkodu tirgotavas Baltās kāpas stāvlaukumā un Vidrižu ielas galā pie jūras.
Darbību paplašinājusi Saulkrastu velosipēdu muzeja velodarbnīca un noma. Jāatzīmē, ka 14.maijā „Muzeju nakts 2011” ietvaros muzeju apmeklēja 320 dalībnieki.
Pagājušā gadā darbību uzsāka kafejnīca - picērija „Neibāde”, savukārt šogad tika paplašinātas kafejnīcas telpas un pakalpojumu klāsts. Ir izveidota biljarda telpa, kā arī ir iespēja nodrošināt ar ēdināšanu tūristu grupas, iepriekš piesakot savu vizīti pa tālruni 28200207.

Laimes un veiksmes brīnumainā Vidzemes keramika un roku darināti izstrādājumi tagad pieejami Arņa Preisa keramikas salonā Ainažu ielā 6 un rokdarbu salonā „Pūra lāde” Ainažu ielā 20.

Kā jaunumu jāpiemin radošā apvienība „Seasidefeeling”, kas ar radošām idejām un aktivitātēm vēlas palīdzēt Saulkrastiem kļūt interesantākiem, oriģinālākiem un skaistākiem pilsētas viesu un iedzīvotāju acīs. Idejas pamatā ir parādīt cilvēkiem to, cik dažādi un skaisti var baudīt dzīvi pie jūras Saulkrastos. Visas vasaras garumā ieplānotas radošas darbnīcas un dažādas aktivitātes lielākajos pilsētas pasākumos, tādos kā Ģimenes diena, Saulkrastu pilsētas svētki un citi.

29.maijā Saulkrastu brīvdabas estrāde uzsāk sezonu ar Edgara Liepiņa piemiņas koncerts „Dzied’ ar mani tautu meita”. Jāteic, ka pāris gadus šis tradicionālais un nozīmīgais pasākums nenorisinājās Saulkrastos, bet dubults prieks par tā atgriešanos.

Jau otro gadu par pulcēšanās vietu Amerikāņu auto salidojumam izvēlēti Saulkrasti. VI. starptautisko amerikāņu auto salidojuma “Saulkrasti 2011. Wanted!” auto parāde un dažādas uzjautrinošas atrakcijas norisināsies 4.jūnijā. Plašāka programma pieejama saulkrasti.uscars.lv.

Mūzikas klubs „Katrīnbāde” 10.jūnijā svinēs 2 gadu jubileju un katru nedēļas piektdienu un sestdienu priecē dejot mīļotājus ar interesantiem un muzikāliem vakariem. Vasaras programma apskatāma www.katrinbade.lv.

1.,2.,3. jūlijā tradicionāli norisināsies „Saulkrastu svētki”. Tie šogad būs saistīti ar tiltiem; tādēļ īpašu godu parādīsim tiem tiltiem un tiltiņiem, kurus zina visi saulkrastieši, un tiem, kuri vēl ir nezināmi.

22.jūlijā Saulkrastu brīvdabas estrādē būs skatāma „Muzikālā teātra 7” komēdijas pirmizrāde „Grēku kalna dēkaiņi” un nedēļas nogaļu koncerti.

No 18. līdz 23.jūlijam 14.reizi norisināsies saulkrastiešu un novada viesu iemīļotais „Saulkrasti Jazz 2011” festivāls. Kopš maija sākuma iespējams pieteikties meistarklasēm. Šogad starp pasniedzējiem būs tādas pasaules mēroga mūziķi kā Bolle Diekmann, Maren Kessler un David Schwarz no Vācijas, Bruce Becker un David Becker no ASV, Karlheinz Miklin no Austrijas. Plašāka informācija par festivāla norisi www.saulkrastijazz.lv.

Šī būs pirmā tūrisma sezona Saulkrastu Tūrisma informācijas centram jaunajās telpās, Ainažu ielā 13b. Šogad pilsētas viesiem tiks piedāvāts tūrisma ceļvedis „Saviļņojošā Vidzeme”, kurš tapis sadarbībā ar Alojas, Limbažu un Salacgrīvas novadiem; mākslinieciski noformēta Saulkrastu karte, kurā atzīmēti nozīmīgākie tūrisma objekti un atpūtas vietas, kā arī glābšanas dienesta un sabiedriskā transporta kontaktinformācija. Tradicionāli, tiks izdots tūrisma ceļvedis ar Saulkrastu novada vasaras piedāvājumu latviešu, krievu un angļu valodās, kā arī, sadarbībā ar Saulkrastu novada domi, izdota avīze „Saulkrastu vasara 2011”.

Plašāka informācija par Saulkrastu novada tūrisma jaunumiem un pasākumiem www.saulkrasti.lv, www.draugiem.lv/saulkrastic, twitter.com/saulkrastic.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
Latvija 65 EUR
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts TUKUMĀ Tukuma TIC
Tiekamies Tukumā 18. maijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00. Tukuma muzejs ar moto "Kad tumsa iedvesmo" aicina baudīt izstādes un ekspozīcijas, | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Kurshi Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72694707sec.