Atklās Vijas Dzintares tēlniecības izstādi «Krāsainās rotaļas»

2011.gada 1. jūnijā plkst. 17.30 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) tiks atklāta mākslinieces Vijas Dzintares tēlniecības izstāde „Krāsainās rotaļas”.
Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe un valodniece Aina Blinkena par mākslinieci raksta:„Pašā vasaras vidū, kad saule pie Latvijas debesīm pacēlusies visaugstāk, skaistus dzīves svētkus svin Vija Dzintare – tēlniece un sabiedriska darbiniece. Pati saule vadījusi viņas gaitas un atstājusi savu atspulgu mākslinieces darbos. Tajos ir tik daudz gaismas un siltuma, un latviskas vienkāršības, viņas radītie tēli aizkustina un sasilda, atmodina dvēseli, ceļ pašapziņu.

Apbrīnojama ir Vijas talantu daudzpusība un interešu loka plašums– diplomēta angļu filoloģe un tēlniece, organizatore, kas vadījusi Latvijas Tēlniecības centru un organizējusi daudzas izstādes, darbojusies Rīgas Latviešu biedrības Vizuālās mākslas un Statūtu un ētikas komisijā, ar darbiem atsaukusies sabiedriskās dzīves aktualitātēm, bet brīžos, kad roka pagurst turēt tēlnieka kaltu, top saulaina un gudra dzeja. Arvien laiks atlicis arī būt pie dabas, kopt dārzu un rūpēties par ģimeni”.

Tēlniece Vija Dzintare dzimusi Rīgā 1941. gada 23. jūnijā. 1964. gadā absolvējusi Latvijas Valsts Universitātes Vēstures un filoloģijas angļu valodas nodaļu, bet 1974. gadā Latvijas Valsts mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļu. Kopš 1978.gada ir Latvijas Mākslinieku Savienības biedre. Sešus gadus vadījusi arī Latvijas Tēlnieku centru. Izstādēs un simpozijos Latvijā un ārzemēs piedalās kopš 1973.gada. Latvijā tēlniecei ir notikušas 13 personālizstādes.

Vija Dzintare strādā monumentālajā un stājtēlniecībā, kā arī veido portretus, medaļas un mazās formas bronzā, granītā, marmorā, alumīnijā, dolomītā. Ievērojamākie tēlniecības darbi: piemineklis represētajiem Preiļos, divas dekoratīvas skulptūras Jēkabpilī, skulptūra "Gals un sākums" piemiņas vietai Sv. Pētera baznīcā Rīgā, memoriāls Lielā Tēvijas karā kritušajiem vefiešiem Rīgā, piemiņas komplekss O. Kalpakam Meirānu pagasta “Liepsalās”, piemiņas akmeņi ar portretiem profesoram J. Bergam un profesoram J. Apsītim pie Vecauces pils, pilsētas zīme pilsētas laukumā Grobiņā, piemineklis akadēmiķim P. Gerkem Meža kapos. Latvijas un Rīgas kapos veidoti un uzstādīti vairāk nekā 40 figurāli kapa pieminekļi.

Mākslinieces darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības Mākslas fonda īpašumā, Latvijas muzeju apvienības īpašumā, Maskavas Mākslas fonda īpašumā, kā arī privātkolekcijās gan Latvijā, gan ārzemēs (ASV, Kanādā, Anglijā, Vācijā, Lietuvā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Beļģijā).

Vijas Dzintares izstāde „Krāsainās rotaļas” Jūrmalas pilsētas muzejā būs skatāma līdz 26. jūnijam.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Tukuma novadā Tukuma TIC
Eiropas Muzeju nakts ietvaros arī Tukuma pusē aicinām baudīt izstādes, muzikālus priekšnesumus, kā arī arī gūt jaunus atklājumus, darbojoties | Skatīt vairāk
Latvija
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5915091sec.