Jāņus ielīgos arī Raiņa un Aspazijas vasarnīcā

2011.gada 18.jūnijā, plkst. 17.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā)  varēs sadziedāties kopā ar mūzikas kopu «Pūce», dziesminieci Maiju Cālīti un aktrisi Elvīru Baldiņu.


«Šis sarīkojums ir turpinājums 2010. gada 26. jūnijā iedibinātai tradīcijai, kad meklējām Raiņa līdzinieku,» skaidro Raiņa un Aspazijas vasarnīcas izglītojošā darba  vadītāja Aija Magone. «Un tas joprojām vēl nav atrasts!  Ja nu kāds saskata sevī šo ārējo līdzību, mēs, visi Lielā Jāņa bērni, būsim priecīgi to apliecināt.»


«Šogad sarīkojuma apmeklētāji varēs sadziedāties ar mūziķu kopu «Pūce», dziesminieci Maiju Cālīti un aktrisi Elvīru Baldiņu, tautā pazīstamām un mīlētām personībām. Apmeklētājus sagaida patīkams pārsteigums –  zirdziņa klātbūtne. Rainim šis lopiņš bija mīļš jau kopš bērnības, tādēļ, ka  zirdziņš bija klāt arī tajā brīdī, kad Jānis ievēroja uz ceļmalas stabiņa vārdu «Rainis»,  kas vēlāk kļuva par viņa otro vārdu,» skaidro A.Magone.


Sarīkojuma programma domāta visiem, kas grib klausīties vai dziedāt līdzi. «Sveiksim mūsu Lielo Jāni arī mēs –  ar dziesmām, mūziku, pļavas ziediem un nāksim uz muzeju ar  ozollapu zariņiem! Nopīsim vītnes un vainagus!» aicina A. Magone.


Jūrmala sākusi sevi pieteikt kā Raiņa un Aspazijas pilsētu, jo abu dzejnieku dzīve un daiļrade ar to nesaraujami saistīti. Šim nolūkam dome izveidojusi darba grupu, ko vada deputāts Raimonds Munkevics, kurš ir arī domes priekšsēdētāja padomnieks kultūras un sporta jautājumos. Darba grupa ir apzinājusi ar Raiņa un Aspazijas dzīvi un piemiņu saistītās vietas pilsētā un pašlaik strādā pie vienota plāna izstrādes Jūrmalas kā Raiņa un Aspazijas pilsētas tēla veidošanai, kā arī meklē risinājumus aktuāliem piemiņas vietu sakārtošanas jautājumiem: Aspazijas mājas rekonstrukcijai, Raiņa priežu un visu piemiņas vietu vienojošai vizuālai koncepcijai.  Visi pasākumi, kas pilsētā saistīti ar abu dzejnieku vārdu, tiks iekļauti kopējā pasākumu plānā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024 Tukuma TIC
Festivāls "Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024" būs 23.maijā pulksten 12:00 Irlavas kultūras namā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93379998sec.