«Abrakadabra» – tas ir pozitīvās gaisotnes festivāls

Pozitīvā gaisotnē ir aizritējusi jau trešā Abrakadabra – iluzionistu Pecolli organizētais Starptautiskais iluzionistu festivāls. Jā, tieši festivāls, jo trīs dienu laikā uz Latviju bija sabraukuši ārzemju iluzionisti no 16 dažādām valstīm, lai dalītos sava mīlestībā uz šo unikālo skatuves mākslu.

Rīgas Kongresu nama telpās notika gan semināri, gan meistarklases iluzionismā, kuras vadīja meistaru meistari, nevienu noslēpumu nepaturot neatklātu. Vērtīgo informāciju kāri tvēra arī Latvijas jaunie iluzionisti no Pecolli dibinātas Baltijas Iluzionistu biedrības A.M.B.E.R., kas Abrakadabra skatītājus iepriecināja ar brīnumiem pašu skatītāju rokās, izpelnoties arī īpašu atzinību no „Dāvanu serviss” vadības, saņemot ekstrēmo piedzīvojumu dāvanu kartes.

Augstu entuziasma emociju vilni izjuta tie skatītāji, kuri bija ieradušies, lai noskatītos jauno Iluzionistu konkursu. Konkursanti centās rādīt savus brīnumus, cik nu vien labi spēja un konkurss izvertās par īstām draudzīgām Burvju cīņām. Bija gan eleganti brīnumi ar baložiem, gan mazliet biedējoši un jautri brīnumi no Adamsu ģimenītes aizkulisem, gan ekstravaganti karstasinīgi brīnumi no Itālijas – ar degošiem zobeniem (itāļu iluzionista Skizzo, jeb „trakais”, izpildījumā), gan līdz sirds dziļumiem līksmais Mago Wilmann (Itālija) priekšnesumi, kas piecēla kājās vai visu zāli saucot jautrus sajūsmas un solidarizēšanās spiedzienus.

Viss festivāls aizritēja ļoti pozitīvā gaisotnē. Gan Gala’ šovs ar lielajiem māksliniekiem – īpaši izceļot unikālā Amerikas iluzionista The Great Kaplan dabisko humora izjūtu un augstas klases profesionalitāti ne tikai kā iluzionistam, bet arī kā mūziķim, spējot uzspēlēt brīnišķīgu skaņdarbu tikai uz divām salauztās Havajas ģitāriņas, kuras piedzīvojumiem šova laikā juta līdz visi skatītaji, Ukuleles stīgām. Gan virtuālie Francijas iluzionista brīnumi, gan bīstamā maģijas meistara Aarona Krova ekstrēmie triki, gan ezotēriskās LasVegasas burves Lunas Shimadas brīnumi, kas ļāva cilvēkiem kaut uz mirkli aizmirsties no savam ikdienas rūpēm un pabūt raibajā fantāzijas pasaulē.

Festivāla ietvaros notika arī Mikromaģijas konkurss, kas pārsteidza festivāla dalībniekus ar augstas klases brīnumiem. Pirmās vietas balvu (vitrāžas mākslinieces Bārbalas Gulbes stikla kompozīciju ar balto iluzionistu balodi, Latvijas siluetu un dzintara gabaliņuLatvijas sirdī) saņēma Itālijas Iluzionists Trabuk, kura skatuves tēls bija bezpajumtnieks un visi priekšmeti amizantā veidā te pazuda, te parādījas no viņa kedām, ausīm un citām vietām. Pirmo vietu viņš izpelnījas ne tikai ar augsto profesionālo izpildījumu, bet arī ar dzidro un patieso sirds degsmi.

Neiztrūkstoša festivāla Abrakadabra sastāvdaļa bija arī mītiskas un jautras vakara ballītes. Pasākuma organizatori personīgi pateicas post folkloras grupai „Iļģi” un šarmantajai Ilgai Reizniecei un Rīgas Danču kluba foršajām meitenēm, kas ielīksmoja un izdancināja daudzos ārzemju viesus latviskā garā, par ko viesi bija tādā sajūsmā, ka bija gatavi lēkt latvju dančus līdz rīta gaismai.

Vislielāko pateicību organizatori grib teikt viesnīcas „Monika Centrum hotels” vadībai – direktoram Ruslanam Jamčinskim un pārdošanas vadītājai Ivetai Prisjaginai, par to, ka viņu vadītā viesnīca bija viens no lielākajiem festivāla Abrakadabra uzticamajiem atbalstītājiem, dāvājot festivāla māksliniekiem bezmaksas uzturēšanos augstas klases viesnīcā. Tāpat organizatori viņiem lielu paldies saka arī par bagatīgajām vakariņām, ar neiztrūkstošajiem latviskajiem ēdieniem, kas bija sarūpētas festivāla viesiem.

Par iedvesmojošu un mītisku ballīti izvērsās arī noslēguma After Gala party, uz kuru viesus nogādāja elegantais ”Svinību aģentūrai Balle” piederošais Vip Party bus. Protams, visi par to bija sajūsma, bet pagajušā gada LasVegasas zvaigzne šo pārvietošanās līdzekli nodēvēja par „patieso LasVegasu”! Galamērķī – Benjamiņa namā viesus sagaidīja Leijerkastnieks, kas ļāva ikvienam izpētīt savu instrumentu. Īpašu paldies šī vakara sirdspulsa uzlādēšanā jāsaka karstasinīgajai un atraktīvajai, Māra Grigaļa vadītajai, perkusiju mūzikas grupai „Malimbu šovs”, kuru sniegtais priekšnesums un saspēle ar visiem vakara dalībniekiem pierādīja, ka latvieši ir ne tikai atturīga ziemeļnieku tauta, bet prot būt arī kaislīgi, spraigi un cilvēkmīlestības pildīti ļaudis.

Tāpat arī īpašu pateicību organizatori vēlas teikt saviem uzticamajiem un ilggadējiem atbalstītājiem – radio SWH un SWH+ , sevišķi Jānim Šipkēvicam, Fredim, Ufo, Renātei, Laurai, Paulam, Stasim un citiem radio cilvēkiem, kas noticēja Pecolli trakajām idejām.

Mīļš paldies par daudzo gadu sadarbību ar internetportalu APOLLO un 1188. Īpašais paldies sirdsgudrajai Inārai Antiņai, kas ik gadus dod iespēju cilvēkiem uzzināt par daudzajiem Pecolli pasākumiem un jaunumiem.

Tāpat liels paldies pārējiem festivāla atbalstītājiem, kas deva iespēju skatītājiem uzzināt par Abrakadabra notikumiem. Taču festivāla finansiālais sponsors bija skatītāji, bez kuriem Abrakadabra nevaretu notikt! Paldies!

Bet kas tad bija īpašais Holivudas kino personāžs, aktieris, Abrakadabra slepenais viesis? Tas lai paliek noslēpums starp tiem, kas viņu sastapa, apmeklējot festivāla pasākumus, vai arī palūdziet, lai viņi Jums parāda šī viesa foto, jo ar viņu nofotografēties gribēja ikviens!

Un ticībā, ka brīnumi būs mūžīgi, aicināsim ikvienu uz ceturto Abrakadabra festivālu! Lai izdodas!

 

Fotoieskatu 2011.gada Abrakadabra festivālā - skatiet šeit!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 18.05.2024 Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 20.05.2024 Jāšanas sporta sacensības Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.-19. maijā plkst. 10.00 Valmiermuižas stallī norisināsies Jāšanas sporta sacensības “Valmiermuižas pavasaris 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 18.05.2024 DZELTENAIS SKRĒJIENS | Engurē Tukuma TIC
Vai esi jau izplānojis, kā pavadīsi 18.maiju? Engurē tevi gaida aizraujošs skrējiens. Piesaki savu dalību līdz 14.05. un saņem personalizētu | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Splendid Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73228478sec.