Līgatnē notiks OpenStreetMap kartes zīmēšanas pasākums

Mūžizglītības programmas Leonardo da Vinči projekta "Computer assisted education on environment protection" ietvaros 18. jūnijā Līgatnē tiek rīkots otrais OpenStreetMap kartes zīmēšanas pasākums. Pasākuma mērķis ir pilnveidot Līgatnes novada karti, kas visiem ir brīvi pieejama internetā www.OpenStreetMap.org projekta mājaslapā.

Aicinām pievienoties visus, kam ir interese apgūt kartēšanu, iemācīties darboties ar GPS (GPS iekārtas dalībniekiem nav obligātas) un izstaigāt mazāk zināmas Līgatnes takas un taciņas.

Kas ir OpenStreetMap un ar ko tā atšķiras?

OpenStreetMap ir vispasaules brīvprātīgo veidota karte, kas bez maksas pilnībā pieejama jebkuram. Tā ir kā Vikipēdija, kurā pieejami kartogrāfiskie dati. Šobrīd OpenStreetMap ir labākā vispasaules karte, kuras dati ir brīvi pieejami.

Kartes veidošanā iesaistītajiem kartes pilnveidošana var kļūt par aizraujošu brīvā laika pavadīšanas veidu un iemeslu iepazīt savas dzīvesvietas apkārtni.

Jau šobrīd Līgatnes apkārtnes karte ar OpenStreetMap (OSM) entuziastu palīdzību ir uzlabota un galvenie ceļi un objekti tajā jau atrodami. Ar pasākuma dalībnieku un OSM speciālistu palīdzību karti būtu iespējams papildināt, pievienojot tūristiem un pašiem interesantu un noderīgu informāciju.

Šādas kartes priekšrocība ir arī iespēja operatīvi mainīt un pievienot objektus, iezīmēt jaunus maršrutus utt. Līgatnes pilsētā, kur dažkārt pēc māju numuriem ir ļoti grūti atrast pareizo adresi, šāda karte būtu liels palīgs. Tāpat OSM iespējams iezīmēt gājēju taciņas un meža stigas, kas lieliski noderētu novada viesiem.

Ko darīs pasākuma dalībnieki?

Pasākumā būs iespējams uzzināt, kā var piedalīties kartes veidošanā. Tā būs gan praktiska datu ievākšana svaigā gaisā, gan šo datu pēcapstrāde un ievadīšana OpenStreetMap.

Lai piedalītos, nav nepieciešamas priekšzināšanas – OpenStreetMap projekta dalībnieki izskaidros darbības principus un demonstrēs tos praksē.

Datu vākšanā iespējams piedalīties kājāmejot, braucot ar velosipēdu, motociklu vai automašīnu – tas atkarīgs no jūsu vēlmēm un iespējām. Līdzīgos pasākumos visā pasaulē piedalās ģimenes ar maziem bērniem, bet vecākais zināmais projekta dalībnieks drīz svinēs deviņdesmito dzimšanas dienu.

Pagājušā gada jūlijā projekta dalībnieki rīkoja līdzīgu pasākumu Cēsīs. Tas bija veiksmīgs pasākums, kura rezultātā Cēsu karte tika nozīmīgi uzlabota.

Ja pieejams, vēlams līdzi ņemt GPS iekārtas un datorus, bet piedalīties iespējams arī bez šīm ierīcēm.

Vairāk par to, kas ir OpenStreetMap, var lasīt šeit:

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Latvia

http://www.openstreetmap.org/

Līgatnes kartes zīmēšanas pasākuma programma 18. jūnijā

- 10:00 - 10:30 Ierašanās Līgatnes kultūras namā.

- 10:30 - 11:15 Prezentācijas par OSM iesācējiem.

- 11:30 - 14:30 Praktiskā daļa I – datu ievākšana. Pirms tam būs iespēja uzzināt par datu ievākšanas principiem.

- 14:30 - 16:00 Praktiskā daļa II – datu ievadīšana

- Ievākto datu pēcapstrāde un ievadīšana OpenStreetMap

- Diskusijas un piemēri ar datu importu, datu kārtošanu un apstrādi. Tiks stāstīts par GRASS GIS un Quantum GIS lietošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67710996sec.