2. jūlijā – Jomas ielas svētki! [1]

Klāt Jūrmalas apmeklētākais pasākums – Jomas ielas svētki, kas šogad notiek 2. jūlijā, vienlaikus ar gada lielāko sporta notikumu Jūrmalā – Latvijas Jaunatnes olimpiādi.

Jomas ielas svētku pasākumi notiks visā ielas garumā uz četrām skatuvēm, no kurām lielākā atradīsies Majoru stāvlaukumā, kas jau vairākus gadus ir lielo Jūrmalas masu pasākumu epicentrs.

Uz lielās skatuves plkst. 13.00 Jomas ielas svētkus atklās Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Pēc tam koncertēs grupa „Z-Scars”. Plkst. 13.40 pie skatuves pulcēsies Jūrmalas čaklākie un skaistumu mīlošākie ļaudis, jo sāksies gadskārtējā konkursa „Jūrmalas sakoptākais īpašums” uzvarētāju apbalvošana. Konkursa žūrija reidā pa pilsētu dosies 29. jūnijā un noteiks uzvarētājus dažādās nominācijās.

Sākot no plkst. 14.00 ik stundu uz Lielās skatuves vienu pēc otras nomainīs populāras un interesantas grupas – „The Hobos”, „Goran Gora & The Yrs”, „Ewert & the Two Dragons” (Igaunija), „Age of Stones”, „Dzelzs vilks”, „A BRAND” (Beļģija), „Mr. Elvis Preslijs”, Ufo grupa un „Pērkons”, bet no plkst. 23.30 līdz diviem naktī par jauku noskaņu gādās Europien Hit Radio dīdžejs Roberts Lejasmeijers. Klausīties, dejot un līksmoties pie Lielās skatuves varēs nepārtraukti, jo starplaikus aizpildīs dīdžeja Dub:ra izraudzītā mūzika. Gaidāms arī pa kādam pārsteigumam, piemēram, Rīgas šampanieša komplimentu šovs.

Jomas ielā pie Viktorijas ielas paredzēta Alternatīvā skatuve, no kuras svētku viesus uzrunās Edijs Šnipke, „GhettoZloba”, „Limonāde”; „The WoW”, „Mad Dry”, „Sigma”, „Indygo”, „Galaxy Bosons”, „Riga Metro” un dīdžejs Kārlis Bikšus.

Tautiskuma mīļotājus gaidīs Folka skatuve pie viesnīcas „Hotel Jurmala Spa”, kur nenoguruši dancos Latvijas tautisko deju kolektīvi, pa starpām dodami iespēju klausītājus uzrunāt arī folkloras kopai „Iļģi” un dūdu grupai „Obscurus Orbis”, kuras mājvieta ir Jūrmala.

Domāts arī par pašiem mazākajiem jūrmalniekiem un pilsētas viesiem, kas varēs nemaisīties pa lielo burzmu uz Jomas ielas, bet jauki pavadīt laiku Horna dārzā pie Jūrmalas kultūras centra, kura darbinieku idejas un darbs ar pašvaldības un pilsētas māksliniecisko kolektīvu atbalstu sarūpējuši Jomas ielas svētkus visiem par prieku. Uz bērnu skatuves varēs redzēt un dzirdēt muzikālo projektu „Brīnumskapis”, aktiera Pētera Liepiņa monoizrādi „Jērādiņa”, bērnu popgrupu „Knīpas un knauķi”, Jūrmalas leļļu teātra studijas izrādi „Kāpēc valim šaura rīkle?”, Latvijas Leļļu teātra priekšnesumus un Jelgavas Jaunā teātra izrādi „Muzikanti”, kā arī Nila Īles perkusionistus.No plkst. 14.00 līdz 16.00 kopā ar arhitektu biroju „ARHIS” varēs veidot kaut ko līdz šim nebijušu – Jomas ielas maketu.

Aktivitātes Jomas ielā sāksies plkst. 13.00 un ilgs vismaz līdz plkst. 2.00 naktī. Jūrmalas kultūras centra sarūpēto programmu papildinās Jomas ielas uzņēmēju piedāvājums, ko varēs gan pirkt, gan baudīt, gan skatīt, gan izmēģināt.

Taču Jomas iela modīsies nevis pusdienlaikā, bet jau daudz agrāk – svētkus ievadīs 2. „Baltic Bike Days” motociklu parāde, kurai skaļie un krāšņie braucamrīki sāks stāties Jomas ielā no plkst. 10.00 un plkst. 11.00 tiks dots starts vienreizējam motociklu braucienam pa maršrutu Majori – Kauguri – Dzintari – Majori.

Par prieku Jomas ielas svētku dalībniekiem Jūrmalas pilsētas muzejs Tirgoņu ielā 29 būs atvērts līdz plkst. 24.00 un to varēs apmeklēt bez maksas.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 07/04/2011 14:12 Labs pasākums sanācis bija, piesātināts un dzīvs! Vienīgais, kas uz brīdi aptumšoja noskaņu - lūdzu, sataisiet to krēslu, kas labajā pusē pie Kultūras nama - gan jau, ka mana 3cm garā rēta sadzīs, bet negribētu, ka kāds uz tā brīvā dzels asmeņa savainojas tā, ka sabojāts atvaļinājums un iespaids par Jūrmalu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66432405sec.