Valmieras pilsēta svinēs savu nu jau 728. dzimšanas dienu

28.jūnijā, uz pēdējo darba grupas sanāksmi pirms svētku atklāšanas pulcējās Valmieras Pilsētas svētku organizatoru komanda. Kā pastāstīja Valmieras Kultūras centra direktore Vaira Dundure, darba grupa šogad strādājusi jo īpaši aktīvi, tāpēc valmieriešiem un pilsētas viesiem sarūpēta plaša aktivitāšu programma, lai ikviens varētu atrast sev ko tīkamu un aizraujošu. "Man ir prieks, ka svētku organizēšanā šogad ar lielu entuziasmu iesaistījās pilsētas jaunieši - gan no Valmieras Jaunatnes centra "Vinda", gan arī no Valmieras novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas. Tieši jaunieši ar savu iniciatīvu uz vienu dienu 2.jūlijā pārvērtīs mums tik ierasto Vecpuišu parku atraktīvā "Jauniešu parkā". Tāpat valmieriešiem un pilsētas viesiem šogad būs iespēja apskatīt unikālu sudraba mākslas izstādi, kā arī apmeklēt divus interesantus koncertus - "Klasika DJ gaumē" un Kanādas jauniešu muzikālās apvienības koncertu, par ko jāsaka paldies mākslas "Galerijas Laipa" vadītājai Karlīnei Cercinai. Prieks arī par to, ka jau otro gadu notiks atraktīvais peldlīdzekļu šovs - "PeldParāde", ko organizē Jānis Rozītis. Paldies arī Kultūras centra un muzeja kolektīviem, kas parūpējušies par to, lai visas šīs trīs dienas būtu aizraujošas kā maziem, tā lieliem. Aicinu ikvienu piedalīties svētku pasākumos un kopā svinēt mūsu pilsētas 728. dzimšanas dienu!"


Jau ziņots, ka no 30.jūnija līdz 2.jūlijam ar daudzveidīgu kultūras un atpūtas programmu visai ģimenei Valmieras pilsēta svinēs savu nu jau 728. dzimšanas dienu. Svētki tiks atklāti ceturtdien, 30.jūnijā, ar brīvdabas kino vakaru - no plkst. 21.00 Valmieras Jaunatnes centra "Vinda" dārzā (Rīgas ielā 42) būs skatāmas multiplikācijas filmas bērniem. Savukārt plkst. 23.00 pie Valmieras Kultūras centra būs skatāma mākslas filma "Likteņdzirnas" (režisors Jānis Streičs), pilsdrupu estrādē - spēlfilma "Mans draugs - nenopietns cilvēks" (režisors Jānis Streičs), savukārt pie Vidzemes Augstskolas (Cēsu ielā 4) būs skatāmas filmas "Parādi man skaņu" (režisore Agnese Laizāne), "Jaunāka par nāvi" (režisore Laima Dance) un Valmieras Jaunatnes centra "Vinda" jauniešu starptautiskā apmaiņas projekta Norvēģijā "This is my story" īsfilmas.


30.jūnijā plkst. 18.00 notiks arī mākslinieka Oļega Auzera sudraba mākslas izstādes atklāšana mākslas "Galerijā Laipa", kā arī plkst. 21.00 pilsdrupu estrādē uzstāsies muzikālā apvienība "The Burning Hell" no Kanādas.


Piektdien, 1.jūlijā, plkst. 17.00 Valmieras muzejā un pilsdrupu teritorijā tiks atklātas izstādes "Fantastika vai dzīve" un "Auto. Moto. Velo. - Spēkratu garāža". No plkst. 17.00 līdz 18.00 pie Valmieras Kultūras centra un Vecpuišu parkā uzstāsies Valmieras sadraudzības pilsētu viesu kolektīvi no Vācijas, Zviedrijas, Lietuvas, Norvēģijas un Polijas. Sportisko aktivitāšu cienītāji plkst. 16.00 aicināti uz pilsētas skeitparku (Rīgas ielā 43A), kur notiks strītbola turnīrs "Ghetto Basket Valmierā". No plkst. 19.00 līdz 20.30 notiks vakara "PeldParāde"- peldošo objektu šovs pa Gauju virzienā no airēšanas slaloma trases "Krāces" virzienā uz pilsētas tiltu. No plkst.21.00 līdz 22.30 laukumā pie Hanzas sienas klausītājus priecēs koncerts "Klasika DJ gaumē", savukārt no plkst. 22.00 līdz 23.00 dzīvās mūzikas skaņas varēs baudīt romantiskajā nakts promenādē pie Dzirnavu ezeriņa, savukārt džeza klubā - restorānā "Parks" (Rīgas ielā 19) uzstāsies Rīgas Doma skolas Džeza nodaļa un pašmāju mūziķi. No plkst. 23.30 līdz 00.30 pie Hanzas sienas varēs baudīt Muzikālās strūklakas.


Sestdien, 2.jūlijā, svētku rosība turpināsies no plkst. 9.00 līdz 17.00 - vecpilsētas un Rātslaukuma teritorijā notiks amatnieku tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažādus pašmāju ražojumus. Tirdziņa apmeklētājus no plkst. 10.00 līdz 14.00 priecēs pilsētas pašdarbības kolektīvu un sadraudzības pilsētu kolektīvu koncerts. Savukārt no plkst. 16.00 līdz 17.00 Rātslaukumā notiks "Retromance" - Rīgas Motormuzeja un Latvijas Anktīko automobiļu kluba retro automašīnu (20.-30.to gadu) parāde.


Padomāts arī par pašiem mazākajiem svētku apmeklētājiem. No plkst. 10.00 līdz 14.00 pie Valmieras Kultūras centra notiks pasākums "Ar prieku Valmierai!", kurā varēs gan vērot un piedalīties koncerta programmās, gan arī piedalīties radošajās darbnīcās. No plkst.10.00 līdz 18.00 varēs piedalīties "Lec un minies" atrakcijās, savukārt laukumā pie Hanzas sienas būs pieejamas "Annels" piepūšamās atrakcijas un karuseļi.


Savukārt jaunieši no plkst. 11.00 līdz 15.00 aicināti uz Vecpuišu parku, kas uz vienu dienu būs pārtapis par "Jauniešu parku". Būs iespēja darboties dažādās radošajās darbnīcās, nodot savu video sveicienu Valmierai, piedalīties "Velo Fashion Show" un izgreznot savu braucamrīku, kā arī citās aktivitātēs.


Sportisko aktivitāšu cienītājiem Daliņu pludmalē no plkst. 9.00 būs iespēja vērot Pilsētas svētku pludmales volejbola turnīru, savukārt Vidzemes Olimpiskā centra futbola stadionā - futbola turnīru. Laukumā pie Sv. Sīmaņa baznīcas no plkst. 10.00 līdz 14.00 notiks sportisks pasākums visai ģimenei "Spēks, veselība un daile 2011".


Svētku noslēgumā pilsētas estrādē no plkst.18.00 ikviens aicināts uz svētku koncertu, kurā tiks sveikti apbalvojumu "Goda valmierietis" un "Gada valmierietis" saņēmēji. Koncertā uzstāsies Harijs Bašs (klavieres), Deniss Paškevics (saksofons, flauta), Māris Briežkalns (sitaminstrumenti), Jānis Stafeckis (kontrabass), kā arī vokālā grupa "Framest" - Beāte Zviedre (soprāns), Elīna Šmukste (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons), Edgars Janovs (bass). Apmeklētājus priecēs arī Mikrofona aptaujas topa līderi - Ivo Fomins ar grupu, Nikolajs Puzikovs, Lauris Reiniks, AISHA, Liene Candy, Kaža ar grupu un grupa Musiqq. Ballē par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa "Keksi" un DJ. Ieeja uz koncertu no plkst. 17.00 būs bez maksas. Pēc plkst. 18.00 ieejas maksa Ls 1,-.


Plašāka svētku programma pieejama interneta mājas lapā www.valmiera.lv.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Latvija
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 16.05.2024 Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Ventspils TIC
,


Park Hotel Latgola
,


Trakai TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57072401sec.