Valmieras jaunais suvenīrs - cepumu kārba

Sagaidot Valmieras Pilsētas svētkus, prezentēts Valmieras pilsētas pašvaldības un SIA Liepkalni  sadarbības kopprodukts, jauns suvenīrs,  oriģināla un unikāla cepumu kārba.

Jaunais produkts tapis aptuveni pusgadu, cieši sadarbojoties Valmieras pilsētas pašvaldībai, Valmieras muzeja speciālistiem, kā arī SIA Liepkalni komandai. Kārbā atrodami unikāli un īpaši radīti cepumi, kuru receptes izveidē tika iesaistīti Liepkalnu labākie konditori, sava aroda meistari. No vairākiem piedāvātajiem izstrādājumiem par veiksmīgāko atzīti smilšu mīklas cepumus ar rudzu rīvmaizi.

Arī kārbas dizainu veidojusi profesionāļu komanda, un tajā autori centušies izstāstīt Valmieras stāstu no sendienām līdz pat mūsdienām. Kā unikāla ideja tiek raksturota kārbai pievienotā pilsētas karte, kur apvienota pilsētas vēsturiskā shēma un mūsdienu plānojums. Informācija atainota latviešu un angļu valodā.

«Bijām pagodināti saņemt no Valmieras pilsētas pašvaldības uzaicinājumu sadarboties jauna Valmieras pilsētas raksturojoša suvenīra izveidē. Projektā iesaistījām «Liepkalni» labākos cepumu meistarus, kas radīja jaunus, īpaši Valmierai veltītus cepumus pakava formā. Tā kā Valmierai ir gara vēsture  un pilsēta turpina radīt un  attīstīties, mūsu ideja jau pašā sākumā bija par suvenīra pamatā esošu vēstījumu, kas dotu ieskatu vēsturē cauri gadsimtiem un vienlaicīgi izceltu mūsdienu Valmieru. Vēstījums kā ziņa, kas simboliski tiek  nodota nākamajām paaudzēm.  Projekta gaitā minēto konceptu kopā ar dizaineri nostiprinājām un rezultātā izveidojām vēstījuma rulli, kas ietver sevī gan senu pilsētas karti, gan mūsdienīgas fotogrāfijas, gan paša vēstījuma rindiņas. Cepumi kā izgaršojama suvenīra daļa ļauj piesaistīt vairāk maņas sajūtu radīšanai par Valmieru kā Hanzas savienības pilsētu.  Mums prieks ka rezultāts izdevies tāds, kā iecerēts,»  atzīst SIA Liepkalni mārketinga vadītāja Ieva Zariņa.

Savukārt pašvaldības izpilddirektors Jānis Baiks pauda: «Jaunā suvenīra radīšana ir piemērs pašvaldības spējais sekmīgi sadarboties ar uzņēmējiem, šajā gadījumā ar SIA „Liepkalni”, turklāt pilnīgi jauna un unikāla produkta radīšana. Ceram, ka suvenīrs būs laba dāvana, kas nesīs Valmieras vārdu uz tuvākām un tālākām zemēm.»

Suvenīrs, cepumu kārba, nopērkams Valmieras Tūrisma informācijas centrā, Valmieras muzejā, SIA Valmiermuižas alus  pārstāvniecībās, kā arī SIA Liepkalni veikalos un citās tirdzniecības vietās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
Latvija 27 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024 Tukuma TIC
Festivāls "Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024" būs 23.maijā pulksten 12:00 Irlavas kultūras namā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91261506sec.