Dzīres Kuldīgā jau pavisam tuvu!

Jau sešpadsmito gadu jūlija trešajā nedēļā – no 14. līdz 17. jūlijam – notiks pilsētas festivāls Dzīres Kuldīgā. Šā gada Kuldīgas pilsētas festivāla moto ir Vislabākā nedēļas nogale šovasar Dzīrēs Kuldīgā – romantikas un mīlestības pilsētā.

Labāko nedēļas nogali šovasar atklās franču ielu teātris Pipototal. Tradīciju cienītājiem svētku organizatori atkal piedāvās jau par Dzīru klasiku kļuvušo Zelta ikru, Amatnieku tirgus lustes, Alekšupītes ekstrēmos pasākumus, Dzīru gājienu, dižballi un olu mešanas sacensības. Šī gada Top jaunumi ir Rok-pop-šlāgeršovs Pārnovada drellis, Gliemežkross, Pilsētas dārza atklāšana, Mūzikas karuselis jauniešiem un vienreizējs, tikai Kuldīgas Dzīrēs skatāms koncertuzvedums Nakts vēstules ar pašu Maestro Raimondu Paulu. Koncertuzvedumā pirmatskaņojumu piedzīvos sešas jaunas R. Paula dziesmas.

Dzīres ceturtdien, 14. jūlijā, 23.30 sāksies ar franču ielu teātri. Liepājas ielas garumā tā būs kustīgi-sirreāla, mehāniski-akrobātiska Dzīru atklāšana franču ielu teātra Pipototal izpildījumā, kas Latvijā viesosies pirmo reizi. 12 profesionāli aktieri un cirka mākslinieki, 4 mūziķi un 2 pirotehniķi izrādi veidojuši kā mehānisku baletu ar astoņu unikālu, īpaši veidotu mobilu tehnisko ierīču parādi.

Svētku otrajā dienā – piektdien, 15. jūlijā – norisināsies 30 dažādi pasākumi. 15.00 Estrādes parkā kopā ar māksliniecēm Inu Ozolu, Danutu Sīli un Ivetu Goldbergu notiks akcija Izkrāso svētkus, bet 18.00 Alekšupītē norisināsies superatrakcija Zelta ikrs – upītē tiks iebērts tūkstošiem krāsainu un numurētu bumbiņu, kas cīnīsies par Lielo balvu – ceļojumu 2 personām. Piektdienas vakarā 22.00 estrādē noteikti jābūt klāt koncertuzvedumā Nakts vēstules, kurā uzstāsies Raimonds Pauls, 16 iemīļoti solisti, Mirage Jazz Orchestra un LNSO stīgu grupa. Mīla, romantika, sapņi, kaisle un kaislības. Naktī viss ir citādāk. Viss ir īstāk... Pēc koncerta balle kopā ar orķestri, solistiem un Dj Robertu Gobziņu.

Sestdiena, 16. jūlijs, 9.00 sāksies ar Amatnieku tirgus kņadu Rātslaukumā, Liepājas ielā un Pils ielā un turpināsies ar lieliskām koncertu un izrāžu programmām. Būs Dārza svētki Bangerta villā, Dzīru viesus priecēs Kretingas garkāji, triānas parks un citi. Sešos vakarā – Alekšupītes ekstrēmais skrējiens, karnevālā – bridēji un kūjotāji. Svētku kulminācija sāksies 21.30 ar lielo Dzīru gājienu un dižballi. Pusnaktī Kuldīgas debesīs atmirdzēs vienreizējs salūts.

Svētdienas, 17. jūlija rīts sāksies estrādes parkā ar Vārnolām un Riteņboulingu. Pēc pusdienās varēs skatīt auto-moto izstādi. Svaigās mūzikas karuselis jauniešiem – Pilsētas laukumā no 12.00 – 16.00. Dzīru noslēguma koncertā Rātslaukumā 18.00 skanēs skaistākās operešu melodijas kamerorķestra, Ingas Šļubovskas, Sonoras Vaices, Viestura Jansona un Jura Ādamsona sniegumā. Diriģents – Mārtiņš Ozoliņš. Taču tas nebūt nav viss, ko varēs piedzīvot 16. Dzīrēs. Jābūt gataviem dzīro četras dienas, jo tā kā šoreiz nebūs vairs nekad!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 18.05.2024 DZELTENAIS SKRĒJIENS | Engurē Tukuma TIC
Vai esi jau izplānojis, kā pavadīsi 18.maiju? Engurē tevi gaida aizraujošs skrējiens. Piesaki savu dalību līdz 14.05. un saņem personalizētu | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69831991sec.