«Skaņu mežs» neļaus ieslīgt muzikālā rutīnā

Ikgadējā nepieradinātās mūzikas un filmu mākslas festivāla Skaņu mežs mērķis ir neļaut ieslīgt muzikālā rutīnā, uzturot Rīgā starptautiska līmeņa novatorisku kultūras pasākumu. Šo savu uzdevumu tas ar uzviju sola izpildīt arī 16. un 17.septembrī, ļaujot gan izdejoties pie šībrīža aktuālajiem ritmiskās mūzikas mūzikas producentiem, gan klausīties vienreizējus koncertus mūzikas kritiķu favorītu izpildījumā. Festivāla vizuālā tēla autors ir atzītais norvēģu mākslinieks un mūziķis Āre Mukkelbusts (Are Mokkelbost - www.b-o-r-g.org), kurš pazīstams kā Single Unit un grupu KILLL, Juv, Dausteg un Arm dalībnieks. Tēla ideja izriet no mūsu laikmeta un sabiedrības mulsinošās identitātes.

Nākamajos divos mēnešos sūtīsim relīzes, kurās pamazām iepazīstinām ar mūziķiem, kas uzstāsies festivālā. Katrs dalībnieks pats par sevi ir uzmanības un atsevišķa koncerta vērts. Īsam ieskatam var bilst, ka programmā būs tādi mūziķi kā spilgtākais krievu elektroniķis Mujuice, vokālais un perkusiju duets Wildbirds & Peacedrums, kas 2007.gadā tika atzīts par labāko džeza projektu Zviedrijā; stilistiski unikālais Londonas duets Hype Williams, kas ir viens no “karstākajiem” vārdiem jaunajā mūzikā (viņu neparasto skaņu raksturo fakts, ka to izdod estētiski atšķirīgās izdevniecības kā dubstep citadele Hyperdub, ko dibinājis Kode9 un Danielam Lopatinam/OPN piederošā Hippos In Tanks, kur “mīt” tādi nostalģiskā viļņa mūziķi kā Laurel Halo, Games, SLEEP ∞ OVER, Grimes, D'eon, Autre Ne Veu). Uzstāsies arī Bruklinas etnomuzikologs Braiens Šimkovics ar slaveno DJ projektu/emuāru/arhīvu Awesome Tapes From Africa, kas pasauli iepazīstina ar mūsdienu mūziku no dziļākajiem Āfrikas nostūriem - šogad viņš ar to jau paspējis uzstāties Venēcijas Biennālē un lielākajos vasaras festivālos; spēlēs uzlecošie post-dubstep tumšākās skaņas īpašnieki Raime; koncertēs “supergrupa” Angel, kas vieno tādus mūziķus kā čellisti Hilduru Gudnadotiru (grupa Múm), vācu elektronikas veterānu TM Schneider un pašu Ilpo Vaisanenu no leģendārā elektronikas dueta Pan Sonic.

Īpašs uzsvars šogad būs uz jaunajiem mūziķiem no Austrumeiropas, Centrāleiropas un arī Latīņamerikas, jo šie reģioni ir pakāpeniski izaudzinājuši starptautiskas klases mūzikas novatorus. Šībrīža programma, kas vēl tiks papildināta, ir sekojoša:

16.septembrī izvēle kritusi uz ritmisko un deju mūziku, jo pēdējo gadu interesantākās izpausmes ir tieši tajā:

Awsome Tapes from Africa (ASV), Frauna (Argentīna), Gangpol & Mit (Francija), Hype Williams (Lielbritānija), Natalia Beridze (Gruzija), Elektro Guzzi (Austrija), Dunian (Latvija), Oyaarss (Latvija), Mujuice (Krievija), Brokenchord (Lietuva), Raime (Lielbritānija).

17. septembrī skanēs koncertmūzika:

Svarte Greiner (Norvēģija), Kevin Drumm (ASV), Thomas Ankersmit (Nīderlande), Skull Defekts & Tommi Karkonen (Zviedrija/Somija), Kammerflimmer Kolektieff (Vācija), Angel (Īslande, Vācija, Somija), Wildbirds & Peacedrums (Zviedrija).

Ieeja festivālā tiek piedāvāta per iespējami demokrātiskām cenām. Pirmie simts abonenti uz abām festivāla dienām maksā tikai 10 latus, pēc tam – 12 lati. Savukārt vienas dienas biļetes uz festivālu iepriekšpārdošanā maksā 7 latus, bet pie ieejas – Ls 9. Biļetes ir nopērkamas no ceturtdienas, 20.jūlija.

Skaņu mežs ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā European Cities of Advanced Sound. Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts Madonas novadā Madonas TIC
Muzeji ir brīnišķīga vieta, kur vēsture satiekas ar tagadni un nākotni, kur ir iespēja sabiedrību iepazīstināt ar vēsturi un aicināt novērtēt | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.01143098sec.