Zināma Skaņu mežs 2011 norises vieta

Ik gadu mūzikas un filmu mākslas festivāls Skaņu mežs cenšas atrast jaunas norises telpas. Ne vien muzikāli, bet arī fiziski festivāls paver skatu uz jaunām vietām un ļauj atklāt Rīgas mazāk zināmos nostūrus. Šogad festivāls notiks agrākajā Tabakas fabrikā Miera ielā 58.

Kā jau iepriekš ziņojām, vairākās relīzēs iepazīstināsim ar mūziķiem, kas uzstāsies festivālā. Tas ir lietderīgi, jo Skaņu meža “misija” ir atainot jaunās tendences mūzikā, taču tās pārstāvošie mūziķi bieži ir sasnieguši tikai mūzikas kritiķu dzirdīgas ausis, bet vēl ne auditorijas.

Sākam ar pirmajiem trīs māksliniekiem programmas secībā. Tie ir Awsome Tapes from Africa (ASV), Fauna (Argentīna) un Gangpol & Mit (Francija), kas tiek prezentēts sadarbībā ar Francijas Kultūras institūtu Latvijā.

Bruklinas etnomuzikologs Braiens Šimkovics ar kulta DJ projektu/emuāru/arhīvu Awesome Tapes From Africa pasauli iepazīstina ar mūsdienu mūziku no dziļākajiem Āfrikas nostūriem - šogad viņš ar to jau paspējis uzstāties Venēcijas Biennālē un lielākajos vasaras festivālos.

Braiens sāka savu neparasto muzikālo ceļojumu saņēmis stipendiju, lai pētītu mūzikas scēnu Ganā. Tur viņš atklāja reģionālo mūzikas kasešu tirgu. Paklausījies piedāvāto mūziku, viņš konstatēja, ka tā ir savādāka kā jebkas, ko viņš dzirdējis iepriekš Rietumos. Viņš nolēma dažas no dziesmām publiskot savā emuārā, ko trāpīgi nodēvēja par Awesome Tapes From Africa jeb Lieliskajām Āfrikas kasetēm. Kopš tā laika emuārs ir ieguvis kulta statusu un Šimkovics tiek apbērts ar piedāvājumiem spēlēt visā pasaulē. Visas dziesmas, ko viņš savā emuārā publicē, arī ir lejupielādējamas.

Info: http://awesometapesfromafrica.blogspot.com/

Argentīniešu digitālās cumbia mūzikas duetu Fauna 2003.gadā dibināja producentu un MC duets Color Kit (Kristians Del Negro) un Catar_Sys (Frederiko Rodrigezs, kurš 2010.gadā nomira). Nolūks bija bagātināt savas anglosakšu saknes ar dienvidamerikāņu muzikālo identitāti. Puiši to darīja sajaucot dienvidamerikāņu mūzikas elementus kā regeju, cumbia, reggaeton, cumbia villera un baile funk ar sakšu elektroniskajiem ritmiem kā idm, jungle un breakbeat. Ar laiku viņu skaņdarbi tika bagātināti arī ar raga un hiphopa ritmiem. Argentīnā šis stilu kokteilis tiek saukts par tropitronica un Fauna ir žanra līderi. Kopš žanra dzimšanas Mendozā, Argentīnā, tropitronica ir šķērsojis robežas un skanējis pasaulē pazīstamos festivālos kā Coachella, Transmusicales, Roskilde un Fusion Fest.

Fauna pirmais albums La Manita De Fauna (ZZK Records, 2008.gads) ir futūristiska cumbia mūzika, kas ar dzīvesprieku un vērīgumu portretē dzīvi Andu kalnu pakājē. Drīz pēc tam sāk tapt otrais albums, kas paplašina Fauna muzikālo “ekosistēmu”. Catar_Sys nomirst, kad albums ir gatavs rediģēšanai. Palikušajam dalībniekam Color Kit pievienojas dīdžejs un producents Frederiko Kalderons jeb Un Mono Azul, albums tiek pabeigts un tā nosaukums ir Manshines. Tajā ir izteiktāki cumbia, dubstep un kuduro ritmi un tropiskais bass un maģiskāks un asāks skanējums. Pēc izdevušās Dienvidamerikas tūres ar Manshines, Color Kit un Un Mono Azul tagad ved spēcīgo Faunas skaņu uz veco kontinentu.

Info: www.myspace.com/faunapower

Franču duets no Bordo Gangpol & Mit ir pazīstams ar savu bezprecedenta tēla un skaņas simbiozi. Aizsākuši sadarbību 2002.gadā, Gijoms Kastaņs (grafiskais dizains) un Silvēns Kemāns (mūzika) ir attīstījuši unikālu audiovizuālu komiksu pasauli, kurai piemīt melns un šķelmīgs humors. Muzikāli rezultāts ir eksperimentāls un dulls sintētiska popa un elektroniskās mūzikas hibrīds, apvienojot tādus stils kā cumbia, funk un disko.

Info: http://gangpol-mit.blogspot.com/

Pirmie simts abonenti uz abām festivāla dienām maksā tikai 10 latus, pēc tam – 12 lati. Savukārt vienas dienas biļetes uz festivālu iepriekšpārdošanā maksā 7 latus, bet pie ieejas – Ls 9. Biļetes ir nopērkamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās – www.bilesuserviss.lv

Skaņu mežs ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā European Cities of Advanced Sound. Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013 un LR Kultūras ministrija.

Informācija: www.skanumezs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 18.05.2024 Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"! Cēsu TIC
18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.07635903sec.