Kuldīgā atklāj brīvdabas kino

Brīvdabas kinoteātris atjaunotajā Kuldīgas Pilsētas dārzā, kas atrodas līdzās Kuldīgas novada muzejam, darbu sāks 6. augustā 21.00 un izrādīs latviešu spēlfilmu „Limuzīns Jāņu nakts krāsā”.

Kinoteātris izveidots Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta „Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība” ietvaros.

Projektā Pilsētas dārzam tika atjaunota infrastruktūra kā pilsētbūvnieciskā pieminekļa „Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs” daļai, lai Pilsētas dārzs kļūtu par vienu no galvenajiem tūrisma objektiem reģionā, kurā tiktu piedāvāti kvalitatīvi kultūrtūrisma produkti.

Viens no šādiem produktiem ir izveidotais brīvdabas kino – vienīgais šāda veida kinoteātris Latvijā, kas brīvā dabā, aprīkots ar modernu un jaudīgu aparatūru, nodrošinās augstvērtīgu attēla un skaņas kvalitāti.

Šogad paredzētas šādas brīvdabas kino izrādes: 12. augustā – „Īsa pamācība mīlēšanā”, 20. augustā – „Ezera sonāte”, 27. augustā – „Kuldīgas stāsti”, 1. septembrī – „Sprīdītis”, 3. septembrī – „Pie bagātās kundzes”, 8. septembrī – „Purva bridējs”. Filmu sākums plkst. 22.00.

Paredzams, ka nākamajā gadā Pils parka brīvdabas kinoteātris darbosies no maija līdz septembrim nedēļas nogalēs un speciālajos pasākumos, piemēram, pilsētas festivālā jūlijā, hercoga Jēkaba dzimšanas dienā – 28. oktobrī, valsts svētkos – 18. novembrī, Valentīna dienā u.c., skatītājiem piedāvājot gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino, gan videomākslas projektus.

Nākamajā sezonā Kuldīgā paredzēts izveidot pašiem savu filmu festivālu un uzsākt sadarbību ar kino un videomākslas festivālu organizācijām gan Latvijā, gan ārzemēs.

Jāpiebilst, ka līdz ar Pilsētas dārza atjaunošanu, Kuldīga ir tapusi par vienu skaistu un sakārtotu vietu bagātāka – atjaunotais Pilsētas dārzs jau paspējis kļūt par daudzu kuldīdznieku iemīļotu atpūtas un pastaigu vietu.

Agrākais parks ir pārvērties līdz nepazīšanai – atjaunota ūdenskrātuve ar strūklaku, izveidoti gājēju celiņi, izbūvēta lapene, skatu laukumi, tiltiņi, rekonstruēti parka stādījumi, labiekārtota teritorija ar soliņiem, informācijas stendiem un norādēm.

Līdztekus būvniecības darbiem projektā notika arī dažādas citas aktivitātes, par kuru īstenošanu rūpējās Kuldīgas tūrisma attīstības centrs (TAC). TAC pārziņā bija pagājušajā vasarā notikušais slēpņosanas (geo-caching)pasākums, ar projekta atbalstu tiek veidota vecpilsētas pastaigu karte un ir ierunāts audiogids, kas jau šobrīd pieejams jebkuram interesentam. Piezvanot pa tālruni 63623333, un, piemēram, nospiežot kodu 119, iespējams saņemt izsmeļošu informāciju par Ventas rumbu. Kopumā audiogids iepazīstina ar 17 izciliem objektiem Kuldīgā. Audiogida tālruni un kodus plānots izvietot pie katra objekta uz īpašas plāksnītes.

Parka atjaunošanas projektu izstrādāja SIA „Diānas Zalānes projektu birojs”. Ģenerāluzņēmējs – SIA „AVA”. Ainavu veidoja SIA „Mārtiņdārzs”.

Projekts īstenots ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu, izmaksas – Ls 798 652,78.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,


Splendid Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.62758303sec.