Skaņu mežā'2011 – King Midas Sound un Maria Minerva

Skaņu meža festivālā 16.septembrī savu dalību apstiprinājuši britu dabstepa (dubstep) smagsvari Kind Midas Sound un igauņu “lo-fi princese” Maria Minerva. Festivāls notiks agrākajā Tabakas fabrikā, Miera ielā 58.

Dubstep žanrā King Midas Sound ieņem fundamentālu vietu. Projekta autors ir Londonas pagrīdes deju mūzikas basu pavēlnieks Kevins Mārtins, arī pazīstams kā The Bug, savulaik kā Techno Animal, God un Ice. Prominentais mūzikas portāls The Quietus par šo hrestomātisko tēlu raksta, - “Viņš ir nostādāms līdzās tādiem mūziķiem kā P.Dž.Hārvijai, Markam Smitam [The Fall], Džeimsam Mērfijam [LCD Soundsystem] un Aphex Twin, kas ir izgrebuši pilnīgi individuālu un neatkārtojamu nišu pārbāztajā laikmetīgās mūzikas laukā. Tai pat laikā viņš arī ir patiess mūzikas novators, kas liek lietā savu kristālskaidro redzējumu, zinātkāri un bezbailību, lai radītu dub, tehno, dancehall, industriālās mūzikas, R&B, ambientās mūzikas un noise mutantus.“ Kevina Mārtina meistarība ir vedusi viņu sadarbībā ar tādiem mūzikas pionieriem kā Džonu Zornu, Džastinu Broadriku (Jesu), Bliksu Bārgeldu (Einsturzende Neubauten), Alec Empire, Dälek, Anti-Pop Consortium, DJ Vadim un citiem.

King Midas Sound ir Mārtina jaunākais projekts. Tā saknes tika dzītas, kad viņš meklēja vokālistus savam augsti vērtētajam 2008.gada albumam London Zoo. Rodžers Robinsons bija krietni vecāks kā vairums MC jeb deju mūzikas vokālisti, taču šis Trinidādā dzimušais dzejnieks un rakstnieks ar saviem tekstiem spēja Kevina Mārtina mūzikā iemiesot nemiera dzītu dvēseli. Pēc tam viņiem pievienojās japāņu vokāliste Kiki Hitomi. Trio raksturo The Bug iezīmes – līdz pamatiem nodīrāts dub un teksti par dzīvi pilsētā, grēka un pestīšanas dialektikā. Taču ja Bug primāri raksturoja industriālie ritmi un dubstep bass, tad King Midas Sound ir sapņains, dūmakains un liriskāks – ir teikts, ka tā mūzika skan tā kā patiesībā vajadzētu skanēt Massive Attack. Kevins Mārtins par King Midas Sound saka, - “Mēs vēlamies, lai mūsu skaņa skalotos starp čukstiem uz kliedzieniem un pārmāktu cilvēkus emocionāli.” King Midas ierašanās Rīgā sakrīt ar jaunā singla iznākšanu augustā un pilna albuma iznākšanu tieši festivāla laikā septembrī. Tādējādi rīdzinieki būs starp pirmajiem, kas to dzirdēs. Abi ieraksti tiks publicēti ietekmīgākajā dubstep izdevniecībā Hyperdub.

Maria Minerva ir Marija Jūra no Tallinas. Mācoties Igaunijas Mākslas akadēmijā Tallinā, Marija piestrādāja kā mākslas un mūzikas kritiķe, bet trešajā mācību gadā viņa iesaistījās mūzikā un strauji kļuva par vietējo “lo-fi princesi”, pievēršoties netverami plūstošām vokālajām performancēm elektronikas pavadījumā.

Kopš 2010.gada viņa dzīvo Londonā, kur studē maģistrantūrā Goldsmita koledžā Londonas Universitātē. 2011.gadā viņu savā aizbildniecībā ņēma “low-fidelity” nostalģijas templis - Losandželosas izdevniecība Not Not Fun, izdodot viņas debijas kaseti Tallinn At Dawn. Savukārt NNF uz dejām orientētais atzars 100% Silk izdeva viņas 12 collu plati Noble Savage. Vakar, 1.augustā, NNF laida klajā Marijas Minervas ilgi gaidīto albumu Cabaret Cixous.

Not Not Fun ir šībrīža viena no interesantākajām neatkarīgajām izdevniecībām. Tā iemieso atgriešanos pie sintezatoriem, kosmiskās un new age mūzikas, veco videoierakstu un kasešu kultūras, to visu darot ar amerikāņu neatkarīgajai mūzikai raksturīgo vitalitāti un laika pārbaudīto DIY (dari pats) metodi. NNF paspārnē ir tādi mūziķi kā LA Vampires, Ducktails, Pocahaunted, Yellow Swans, Sun Araw, Matrix Metals, High Wolf, Dilans Etingers un citi.

Pirmie simts abonenti uz abām festivāla dienām maksā tikai 10 latus, pēc tam – 12 lati. Savukārt vienas dienas biļetes uz festivālu iepriekšpārdošanā maksā 7 latus, bet pie ieejas – Ls 9. Biļetes ir nopērkamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās – www.bilesuserviss.lv

Festivāla programma:

16.septembris:

Awsome Tapes from Africa (ASV), Fauna (Argentīna), Gangpol & Mit (Francija), Hype Williams (Lielbritānija), Natalia Beridze (Gruzija), Elektro Guzzi (Austrija), Dunian (Latvija), Oyaarss (Latvija), Mujuice (Krievija), Brokenchord (Lietuva), Raime (Lielbritānija), Maria Minerva (Igaunija), King Midas Sound (Lielbritānija).

17. septembris:

Svarte Greiner (Norvēģija), Kevin Drumm (ASV), Thomas Ankersmit (Nīderlande), Skull Defekts & Tommi Karkonen (Zviedrija/Somija), Kammerflimmer Kolektieff (Vācija), Angel (Īslande, Vācija, Somija), Wildbirds & Peacedrums (Zviedrija).

Skaņu mežs ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā European Cities of Advanced Sound. Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013 un LR Kultūras ministrija.

Informācija: www.skanumezs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 18.05.2024 Kalnābraukšanas sacensības Ērgļos Madonas TIC
"Auto Traks" - trakākais vasaras pasākums gan pašiem braucējiem, gan skatītājiem. Notikums ar ilgstošu vēsturi un tradīcijām - 18. maijā Madonas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 18.05.2024 Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4997611sec.