Aicina uz iedvesmojošu fotoizstādi par Gruziju

Gruzijas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar dabīgo minerālūdeni „Borjomi” aicina apmeklēt iedvesmojošu fotoizstādi „Iepazīsti Gruziju!”. Lielformāta attēlos redzamas Gruzijas ainavas un ainiņas trīs mūspuses ceļotāju skatījumā.

Šobrīd izstāde apskatāma tirdzniecības un izklaides centrā „Galleria Riga” (Rīgā, Dzirnavu ielā 67). Inga Kačevska, Jānis Freimanis un Ričards Baerugs nav profesionāli fotogrāfi, viņi attēlos atklāj savu īpašo, neatkārtojamo skatījumu uz brīnišķīgo valsti, kurā viesojušies. Fotoattēlos atklāta Gruzijas daudzveidība visā tās krāšņumā, sākot no kalnu varenības līdz aizkustinošām un komiskām pilsētas dzīves ainiņām. Apmeklētājam tiešām rodas iespaids, it kā viņš pats tikko būtu atgriezies no ceļojuma.

„Kaut attālums, kas šķir mūsu valstis, nav mazs, tomēr tas nav šķērslis sirsnīgai draudzībai. Gan Latvija, gan Gruzija – katrai no tām piemīt savs, savdabīgs skaistums. Tādēļ esam ļoti priecīgi un lepni, ka varam piedalīties šajā kopīgajā projektā, kas ļauj Latvijas iedzīvotājiem iepazīt Gruziju. Īpaši tādēļ, ka Boržomi parks ir viens no Gruzijas nacionālajiem lepnumiem, arī izstādē redzams attēls no šīs skaistās vietas,” stāsta kompānijas “IDS Borjomi Europe” ģenerāldirektors Iraklijs Bokučava.

Izstāde līdz 9. augustam būs tirdzniecības centrā „Galleria Riga”, no 10. līdz 19. augustam – tirdzniecības centrā „Spice” , pēc tam tā būs skatāma arī citos galvaspilsētas tirdzniecības centros, bet vēlāk ceļos uz vairākām Latvijas pilsētām.

Šobrīd Gruzijā strauji attīstās tūrisma nozare, un arvien iecienītāki kļūst gan ziemas, gan vasaras kūrorti, kā arī ekskursijas un citas atpūtas iespējas. Turp dodas arī daudzi Latvijas iedzīvotāji.

Gruzijas kultūra ir ļoti krāšņa un bagātīga, pateicoties gan Tuvo Austrumu un Rietumu ietekmei, gan senajai vēsturei, kas devusi gruzīniem ļoti spēcīgu pašapziņu. Gruzijas iedzīvotāji

ar savu tēvzemi, ko savā valodā dēvē par Sakartvelo, ļoti lepojas. Starp citu, gruzīnu valoda ir viena no vecākajām dzīvajām valodām un rakstos lieto vienu no 14 šobrīd eksistējošiem alfabētiem.

Gruzija ir slavena ar elpu aizraujošajiem dabas skatiem, gleznainajām baznīcu freskām, akmens sargtorņīem, kokgriezumiem rotātajiem balkoniem, kā arī ar īpašajiem daudzbalsīgajiem dziedājumiem un greznajām tautas dejām. Arī Gruzijas kulinārija ir slavena visā pasaulē, protams, nemaz nerunājot par vīnu, kuru še brūvēja jau 7000 gadus senā pagātnē. Gruzijā ir vislielākā vīnogu šķirņu dažādība. Pastāv uzskats, ka arī vārds „vīns” cēlies no gruzīnu vārda „ghvino”.

Mēdz teikt, ka ir valstis, kuras iepazīsti pamazām, ir valstis, kuras iepatīkas uzreiz, bet Gruzija savaldzina no pirmā acu skata un pirmā soļa uz šīs skaistās zemes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Māmiņu dienas šokolādes meistarklase Tukuma TIC
Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00 | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71151209sec.