Rundāles pils aicina uz Dārza svētkiem

2011. gada 13. augustā Rundāles pils dārzā visi tiek aicināti uz ikgadējiem Dārza svētkiem. Katru gadu tie iezīmēti ar atšķirīgu tematiku. Šogad svētki veltīti kokaugu tēmai. Kā ierasts, apmeklētājiem būs iespēja noklausīties semināru par kokaugu tēmām un piedalīties dažādās aktivitātēs pils dārzā.

Svētki sāksies plkst. 11:00, ar direktora I.Lancmaņa uzrunu un tai sekojošo semināru daļu. Seminārs norisināsies Biljarda zālē, kur Nacionālā botāniskā dārza direktors A.Svilāns stāstīs par dendroloģiskajām vērtībām vecajos muižu parkos, Nacionālā botāniskā dārza Dendrofloras nodaļas vadošā pētniece I.Bondare - par jaunumiem klasiskajos, vecajos stādījumos, bet stādaudzētavas “Dimzas” vadītājs G.Vītoliņš runās par stādu audzēšanas attīstību Latvijā.

Pēc semināru noklausīšanās interesenti varēs doties uz izstādes “Kokaugi Rundālē un Kurzemes hercogu dārzos”, atklāšanu Dārznieka mājā.

Pils dārznieki dažādos bosketos aicinās ikvienu interesentu iepazīties ar tur esošajām augu kolekcijām un atbildēs uz interesējošiem jautājumiem. Savukārt, par koku, krūmu un vīteņaugu slimību kā arī kaitēkļu aizsardzības pasākumiem uz interesentu jautājumiem atbildēs fitopatoloģe un augu aizsardzības speciāliste Māra Kilēvica.

Jaunākie pasākuma apmeklētāji varēs darboties radošajās darbnīcās un izklaidēties topošajā Rotaļu bosketā.

Cerot uz labiem laika apstākļiem, no karstuma veldzēties palīdzēs paviljons – kafejnīca dārzā “Zem zelta vāzes”, kā arī “Bauskas alus” atspirdzinošo dzērienu stends, Skrīveru „Mājas saldējums” un saldējums no Bauskas novada z/s “Krišjāņi”. Savukārt, īsteni dārza mīļotāji varēs konsultēties par bioloģiskiem augu aizsardzības un mēslošanas līdzekļiem SIA BioEfekts teltī. Parkā būs iespēja apskatīt kūdras skulptūras izstādē “12 mākslinieki, mēneši un skulptūras” un bērnus priecēs svētku īpašais viesis - Trušu pilsētiņa no Vecumniekiem.

Zaļajā teātrī uzstāsies tautas deju kolektīvs „Degsme” (Baldone), Rīgas Skolēnu pils teātris „Zīļuks” ar izrādi “Sprīdītis”, kā arī Jelgavas mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi. Svētku noslēgumā koncertēs Liepājas zvanu ansamblis “Campanella”, kas savu programmu atskaņos uz dienvidu puses kāpnēm.

Ieejas maksa parkā svētku laikā par ziedojumiem. Bauskas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi (pilī) un izstādi Dārznieka mājā būs apskatāma bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 20.05.2024 Jāšanas sporta sacensības Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.-19. maijā plkst. 10.00 Valmiermuižas stallī norisināsies Jāšanas sporta sacensības “Valmiermuižas pavasaris 2024”. | Skatīt vairāk
Latvija
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64032292sec.