Līdz lielkoncertam Mežaparkā 12 dienas

Lielkoncerts RĪGAI 810

Līdz lielkoncertam Mežaparkā 12 dienas !

Vērienīgais lielkoncerts MEISTARS. DZIESMA. LEĢENDA 20. augustā Mežaparka Lielajā estrādē blakus klasiskajai programmai atklāj deviņus komponistu un diriģentu radošos tandēmus, kas korim iestudējuši klausītāju iemīļotākās un populārākās estrādes un teātra dziesmas.

Valts Pūce lielkoncertā uzticējis savas kompozīcijas diriģentam Mārtiņam Klišānam. Dzimtene. Ardievu meitenes. Seksuāli čiekuri, visām vārdus sarakstījis šogad mūžībā aizgājušais talantīgais latviešu dzejnieks Pēters Brūveris. Valtam patīk dzīvespriecīgi un dzīvi apliecinoši motīvi, viņš izturas pret mūziku nopietni un nekad neizmanto kā konjunktūras preci. Manuprāt mūzikai un mākslai vispār vajadzētu būt dzīvi apliecinošai, nevis destruktīvai, saka komponists. Viņam patīk dzīves krāšņā un dažādā puse; vēl viena Pūces kompozīcija, kuru lielkoncerta kopkorim iestudējis virsdiriģents Mārtiņš Klišāns – Augu nakti, Aivara Neibarta vārdi.

Valts Pūce dzimis režisora Voldemāra Pūces ģimenē. Absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu un Mūzikas akadēmijas kordiriģēšanas klasi. Kompozīciju Pūce apguvis pie profesora Paula Dambja, kas šogad arī svin apaļu jubileju. Valts Pūce pats vadījis korus Alojā un Ulbrokā, vokālo ansambli Liesma. 1986. gadā komponists dibina savu leģendāro ansambli Marana. 2006. gadā top Pūces etnogrāfiskais orķestris. Arī diriģents Mārtiņš Klišāns, tāpat kā Valts, dziedājis Dārziņskolas zēnu korī Profesionālo muzikālo izglītību ieguvis Latvijas Mūzikas akadēmijas Kordiriģēšanas klasē pie maestro Imanta Kokara. Kopš 1998. gada Mārtiņš ir Rīgas Doma zēnu kora diriģents un mākslinieciskais vadītājs.

Uldis Marhilēvičs – vēl viens no deviņu radošo tandēmu komponistiem, kuru lielkoncerts MEISTARS. DZIESMA. LEĢENDA prezentē Rīgas 810. dzimšanas dienā. Komponistu Uldi Marhilēviču un diriģentu Intu Teterovski vieno temperaments un fanātiska mūzikas mīlestība. Teterovskis ar kori Balsis vairākkārt plūcis laurus starptautiskos koru festivālos Eiropā. Marhilēvičs Latvijā guvis nedalītas skatītāju simpātijas ar dziesmām Saule aust, Guntara Rača vārdi, Vienīgā ar Igo dzejas rindām un Tikai tā, kurai vārdus sarakstījis Guntars Račs. Marhils nereti sadarbojas ar Raču. Mūziķis un producents Guntars Račs prot rakstīt dziesmu vārdus tā, lai dzejas rindas, sakausējoties ar mūziku, izskan vēl spēcīgāk un trāpīgi sasniedz klausītāju sirdis.

Marhilēvičs ir liepājnieks. Spēlējis grupās Liepājas brāļi, Inversija, Opus, Remix, izdevis trīs albumus Marhils un draugi, Tikai tā un Gaismas atgriešanās. Marhils ir vairāku populāru kompozīciju autors; 2008. gadā komponists piedalījies TV3 šovos Dejo ar zvaigzni un Dziedi ar zvaigzni.

Diriģents Ints Teterovskis komentē. Marhila dziesmas esam iestudējuši desmit kopmēģinājumos Jelgavā, Saldū, Tukumā un Jēkabpilī. Paldies man jāsaka koru diriģentiem visā Latvijā, jo bez viņiem mēs šo lielo darbu nebūtu veikuši. Mēģinājumu process ir interesants. Marhila mūzika ir ļoti melodiska. Korim viņš raksta maz, bet fascinējoši ir tas, ka Uldis saglabā melodisko skaņdarba raksturu, komponējot jebkurā mūzikas žanrā. Viņam ir laba kora un balss izjūta. Tās ir dziesmas, kuras dziedāt ir viegli.

PIEDĀVĀ RĪGAS DOME SADARBĪBĀ AR RĪGAS BRĪVOSTAS PĀRVALDI

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs www.bilesuparadize.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Tukuma novadā Tukuma TIC
Eiropas Muzeju nakts ietvaros arī Tukuma pusē aicinām baudīt izstādes, muzikālus priekšnesumus, kā arī arī gūt jaunus atklājumus, darbojoties | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59493589sec.