Ieskaties nedēļas nogales pasākumu kalendārā Latvijā 26.08.-28.08.2011

26. augusts

RĪGA

Norisināsies Rīgas domes kausa izcīņas hokejā 1998. un 1999. gadā dzimušajiem jauniešiem. Katrā vecuma grupā startēs četras komandas. Sacensības tiks organizētas hokeja skolas „Rīga” sporta bāzē (Vietalvas ielā 15a).

plkst. 13.00 Spice Home 1.stāvā tiks atklāta krāšņa vairāk kā 100 šķirņu ziedu Gladiolu parāde. Latvijas Gladiolu draugu kluba un tirdzniecības centra Spice Home organizētajā izstāde būs apskatāma no 26. līdz 28.augustam. Ikviens apmeklētājs aicināts piedalīties jauno gladiolu šķirņu vārda došanas konkursā.

Svītraino dienu laikā Rīgas Zooloģiskajā dārzā Narvesen skolas vecuma bērniem un pieaugušajiem piedāvā izmēģināt savus spēkus zebru skaitīšanā pie zebru aploka izvietotajā Āfrikas Savannas fotogrāfijā.

 

JŪRMALA

 plkst. 19.30 Dzintaru koncertzālē Sergeja Trofimova koncerts.


KURZEME

plkst 13 Liepājas muzeja ekspozīcijas „Liepāja okupāciju režīmos” telpās K.Ukstiņa ielā 7/9 atklās Lietuvas nacionālo partizānu cīņām veltītu izstādi „Neviens nav aizmirsts”. 

Promenade hotel Hika zālē būs klausāma Igauņu saksofonu kvarteta SaxEst uz Liepāju atvestā programma „Klasikas vieglums”. Savukārt festivāla noslēgumā muzicēs kamerorķestra Kremerata Baltica vadošo mūziķu izveidotais stīgu kvartets „Euphonia”. 

VIDZEME

plkst. 22.00 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks šīs vasaras pēdējā ballīte kopā ar grupām „Bet Bet” un „Virga Hard Orchestra”

Ogrē notiks pilsētas svētki, kuros ikviens ogrēnietis un pilsētas viesis varēs piedalīties dažādās radošās, sportiskās aktivitātēs, tikties ar interesantiem cilvēkiem, skatīties kino, baudīt un pats piedalīties koncertos, vērot akrobātisku lidojumu paraugdemonstrējumus un daudz ko citu

 

ZEMGALE

pl.20:00 “Pētera Vaska fonds” aicina baudīt izsmalcinātu mūziku izcilā kontrtenora Sergeja Jēgera sniegumā un pavadīt burvīgu piektdienas vakaru Mazās Mežotnes pils senlaicīgajā atmosfērā pašā Lielupes krastā!
 

LATGALE

pl.14:00 ar Veļuku pa Aglynu - pulcēšanās Aglonas estrādē, parāde, maratons, šķēršļu zonas pārvarēšana, noslēgumā balle un ugunskurs.

no pl.14:00 Kārsavas novada svētki 

 

27. augusts

 

RĪGA

no 10.00 - 17.00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā jauna tradīcija - Mūsdienu amatniecības gadatirgus. Uz gadatirgu jau pieteikušies ap 200 amatnieki, kas piedāvā laikmetīgus un funkcionālus darbus. Pasākums veidojas par krāšņu mākslas darbu izstādi.

Norisināsies Rīgas domes kausa izcīņas hokejā 1998. un 1999. gadā dzimušajiem jauniešiem. Katrā vecuma grupā startēs četras komandas. Sacensības tiks organizētas hokeja skolas „Rīga” sporta bāzē (Vietalvas ielā 15a). 

plkst. 10.00-21.00 Spice Home 1.stāvā notiek krāšņa vairāk kā 100 šķirņu ziedu Gladiolu parāde. Latvijas Gladiolu draugu kluba un tirdzniecības centra Spice Home organizētajā izstāde būs apskatāma no 26. līdz 28.augustam. Ikviens apmeklētājs aicināts piedalīties jauno gladiolu šķirņu vārda došanas konkursā.

no plkst. 11.00 – 14.00 Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība „ Rīgas Centrāltirgus” par godu Zinību dienai rīko Bērnu dienu Centrāltirgū, ko vadīs pazīstamā Latvijas māksliniece Diāna Dimza-Dimme. Bērnu dienu ietvaros Centrāltirgū mazajiem censoņiem tiks piedāvāts iesaistīties radošajās darbnīcās, attēlojot tirgu.

Svītraino dienu laikā Rīgas Zooloģiskajā dārzā Narvesen skolas vecuma bērniem un pieaugušajiem piedāvā izmēģināt savus spēkus zebru skaitīšanā pie zebru aploka izvietotajā Āfrikas Savannas fotogrāfijā. Savukārt pašiem mazākajiem sestdien un svētdien no plkst. 13:00 – 15:00 īpaša darbošanās – kāda zebra gluži kā ēzelītis I-ā ir pazaudējusi savu asti – to vajadzēs nogādāt īpašniecei.

no pl.9:30 Ķeizarmežā Pludmale Rīga laukumos notiks atklātā amatieru čempionāta pludmales volejbolā vīriešiem „Beach Ball 2011” fināls. Tajā iekļuvuši 30 pāri no visas Latvijas, izcīnot pirmās vietas čempionāta posmos šīs vasaras garumā.

 

JŪRMALA

Jūrmalas vasaras kūrortsezonas noslēgums Horna dārzā: plkst. 13.00 uz brīvdabas ekrāna franču, krievu un latviešu kino pērles; plkst. 19.00 romantiskā koncertā uzstāsies čellu trio „Melo M”, grupa „Tango Sin Quinto”, Katrīna Gupalo, Laimis Rācenājs, Anna Zaiceva. Programmā tango melodijas, dziesmas no Edītes Piafas, Džo Desēna un Mireijas Matjē repertuāra; pēc koncerta – balle.

plkst. 19.00 Dzinataru koncertzālē IGO koncerts

plkst. 11.30–13.30 pie Kauguru kultūras nama Seno spēkratu parāde „Retro Jūrmala 2011”.

no pl.10:00 Sanatorija "Belorusija" aicina uz "Atvērto durvju dienu", kas veltīta sanatorijas 65.dzimšanas dienai. Programmā paredzēta iepazīšanās ar kūrorta pakalpojumiem, fitnesa maratons, draudzīgu suņu paraugdemonstrējumi (kanisterapija), svētku koncerts un - kā ierasts - īpašās atlaides ceļazīmēm un sanatorijas pakalpojumiem.

 

VIDZEME

pl. 17:00 Ogrē, Kranciema ielā 1 norisināsies Ogres novada domes balvas izcīņa zēniem un meitenēm lēkšanā ar slēpēm no tramplīna ar mākslīgo segumu.

Ogres pilsetas svētki. No plkst. 9 BRAUCAM, EJAM, SATIEKAMIES TIRGŪ: AMATNIEKI - Bērzu alejā, VISS SKOLAI - laukumā aiz kultūras centra. No plkst.10 kalnā pie novada domes ZIEDU SVĒTKI - UZZIEDINĀM OGRI. No plkst.11 VILNAS CEĻŠ OGRĒ Brīvības ielas gājēju posmā. Plkst.12 novada domes kalnā KONCERTS – KONKURSS “Zelta rīkle. Plkst.13 pie Kūrmājas DARINĀM SVĀRKUS UN IETĒRPJAM KASTAŅAS. Plkst.12 Ogres upē pie gājēju tilta LĪKĀ TILTA REGATE un Interesantas piedzīvojumu sacensības Krasta ielā. Plkst.14 Ev. luteriskajā Baznīcā Sestdienas pēcpusdienas koncerts, muzicē Spīķeru kvartets. Plkst.15 pie Kūrmājas “Mazo dziesmas Latvijai” uzvarētāju un bērnu konkursa “Jaunais vilnis” laureātu koncerts un “Latvijas karaoke čempionāts 2011”. Plkst.17 pie kultūras centra Tērpi lieliem un maziem ogrēniešiem. plkst.20 pie kultūras centra Edgara Liepiņa dziedāto dziesmu konkurss - koncerts “Dzied ar mani tautu meita”. Plkst. 21 estrādē MIKROFONA APTAUJAS KONCERTS TOP 20 UN LATVIEŠU RADIO BALLĪTE kopā ar BET BET.

KURZEME  

no pl.12:00 Pāvilostā, tiek rīkots tradicionālais pasākums „Senās uguns nakts”.

plkst. 21.30 Senās uguns nakts akcijas ietvaros Liepājas pludmalē Kūrmājas prospekta galā aizdegs Zigismunda Viļņa īpaši veidotu uguns skulptūru „Dabas skaņa”.

  

ZEMGALE

pl.10:00 Sporta un atpūtas kompleksā „Rullītis” jau piekto gadu pēc kārtas notiks "Tehnisko sporta veidu svētki - Jelgavā", kas vienkopus pulcē autosporta entuziastus. To ietvaros notiks "DAD Jelgava" čempionāta 3. posms visās trīs disciplīnās - dragreisā, autoorientēšanās un driftā, kā arī kartinga turnīrs un auto izdzīvošanas sacensības.

plkst.17.00 Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta finālturnīra. Latviešus eksaminēs Lielbritānijas izlase ar NBA kluba Čikāgas Bulls uzbrucēju Luolu Dengu priekšgalā.

no pl.10:00 Jelgavā jau 11.reizi notiks Piena, Maizes un Medus svētki ar gardiem konkursiem un interesantiem pasākumiem, bet devīto gadu pēc kārtas atjautīgākos, ātrākos un izdomas bagātākos uz Lielupes kopā pulcēs Latvijā vienīgā Piena paku laivu regate. Tradicionālajā svētku tirdziņā no pulksten 10 līdz 15 Hercoga Jēkaba laukumā apmeklētāji varēs noteikt Zemgales atzītāko medu un gardāko maizi, piedaloties degustāciju konkursā, iegādāties piena, maizes un medus produktus, kā arī amatnieku darinājumus.

no pl. 13.00-16.00 Tērvetes dabas parka Rūķu ciemā notiks Vecā Rūķa dzimšanas dienas svinības, kurās mīļi būs gaidīti visi meža un rūķu draugi. Bērni aicināti mājās sagatavot dzimšanas dienas apsveikumu un ņemt to līdzi uz svētkiem

pl.13:00 Džūkstes Pasaku muzejā notiks gadskārtējie Pasaku svētki, kas veltīti izcilajam skolotājam Ansam Lerhim-Puškaitim (1859-1903) un viņa savākto pasaku krājumam. Pasaku svētku ietvaros notiks pasaku izstādes "Kurbads" atklāšana un darbosies radošās darbnīcas bērniem, kur varēs gatavot suvenīrus, zīmēt, darboties ar rokas lellēm un pat iestudēt pasaku izrādi.

LATGALE

no pl.14:00 Balvu muižā notiks 12.Kamermūzikas festivāls 

no pl.10:00 Kārsavas novada svētki

pl.19:00 Latgales Šlāgermūzikas parāde. Šoreiz pasākums notiks Preiļu parka estrādē. Tiek turpināta aizsāktā tradīcija un vienkopus pulcinātas populārākās Latgales grupas un izpildītāji. Šogad apmeklētājus priecēs gan plašākai publikai zināmas un jau iemīļotas grupas un izpildītāji, gan daudzsološi debitanti. Latgales Šlāgermūzikas parādē piedalīsies zelta balss īpašnieks Dainis Skutelis, populārais duets „Inga un Normunds”, grupa „Galaktika”, kas paguvusi sevi pieteikt ar spožu debiju, allaž dzīvespriecīgās „Latgales dāmu popa” meitenes, Latgales patriots Juris Ostrovskis no grupas „Patrioti.lg”, kā arī daudzsološās grupas „Zenīts” un „Migla”.

 

 

28. augusts

RĪGA

Plkst. 20.00 Radošā smilšu skulptūru parkā „Magic Sand Riga”, Saulrieta mūzika kopā ar dzejnieku un dziesminieku Pēteri Dragunu. Koncerts tiek organizēts sadarbībā ar “Austras biedrību”.

plkst. 10.00-20.00 Spice Home 1.stāvā notiek krāšņa vairāk kā 100 šķirņu ziedu Gladiolu parāde. Latvijas Gladiolu draugu kluba un tirdzniecības centra Spice Home organizētajā izstāde būs apskatāma no 26. līdz 28.augustam. Ikviens apmeklētājs aicināts piedalīties jauno gladiolu šķirņu vārda došanas konkursā.

Svītraino dienu laikā Rīgas Zooloģiskajā dārzā Narvesen skolas vecuma bērniem un pieaugušajiem piedāvā izmēģināt savus spēkus zebru skaitīšanā pie zebru aploka izvietotajā Āfrikas Savannas fotogrāfijā. Savukārt pašiem mazākajiem sestdien un svētdien no plkst. 13:00 – 15:00 īpaša darbošanās – kāda zebra gluži kā ēzelītis I-ā ir pazaudējusi savu asti – to vajadzēs nogādāt īpašniecei.

Mežāparkā notiks "Nike Riga Run 2011” sacensības. Skriešana (10km), Stafete (4x2,5km), Rollerslēpošana (10km), Nūjošana (10km) un Skrituļslidošana (10km).

  

JŪRMALA

plkst. 17.00 Dzintaru koncertzālē Izrāde „Dzejnieki. Nakts. Bohēma”. Piedalās Ieva Pļavniece, Ilze Grunte, Arnolds Kārklis un Raimonda Vazdika.  

plkst. 14.00 Mellužu estrādē Bērnu vasaras Mellužos noslēgums. Svētku koncerts. Izloze no augustā sakrātajām PET pudelēm un vasaras lielā balva. Piedalās Punktuālis. Radošā darbnīca „Gliemežnīca” un sportiskas aktivitātes parkā. plkst. 18.00 Mellužu estrādes vasaras sezonas noslēgums. Vokālās grupas „Framest” koncerts. Programmā Raimonda Paula zelta klasika džeza noskaņās. Ieeja bez maksas.

Dzintaru pludmalē Amatieru pludmales volejbola turnīrs „King of the beach Dzintari Open 2011”.

Dubultos Sporta nams „Taurenītis” (Kļavu ielā 29/31),  17. Starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā „Mazā un Lielā grācija 2011”.
 

VIDZEME

no pl.8:00 Mazsalaca jau izsenis ir seno velosipēdu meka Latvijā, jo kur gan citur, ja ne Mazsalacā dzimuši tādi velosipēdu meistari kā Gustavs Ērenpreiss un Voldemārs Veide. Mazsalac ā velosipēds visos laikos ir bijis populārs transports un sporta veids. Šogad pilsēta to nolēmusi parādīt un pastāstīt Latvijas iedzīvotājiem un organizē pirmos veco velosipēdu svētkus Latvijā, Mazsalacā visas dienas garumā 

no 13.00 līdz 16.00 Turaidas muzejrezervātā notiks Līvu diena, kuras laikā skanēs līvu valoda un dziesmas, tiks vadīta interaktīva ekskursija „Sateseles mantinieki”, kas iepazīstinās ar Vidzemes līvu kultūras mantojumu, kā arī būs tradicionālo līvu ēdienu tirdziņš un baudāmas kurzemnieku žāvētās butes jeb lestes.

Ogres pilsētas svētki. Plkst.10 Ogres stadionā Smilšu volejbols, futbols, teniss, strītbols, vieglatlētika Plkst.11 Brīvības ielā gājēju posmā no pasta uz Domi Sportiskas aktivitātes
Plkst.13 pie kultūras centra LATVIJAS SPĒKAVĪRU ČEMPIONĀTA SUPERFINĀLS AMATIERU GRUPĀ. No plkst.13 skvērā un pie Kūrmājas Dzīvo vesels Ogrē! Plkst.14 pie picērijas “Vairāk saules” Veselīgo salātu pēcpusdiena!


LATGALE

no pl.13:00 Balvu muižā notiks 12.Kamermūzikas festivāls 

no pl.11:00 Kārsavas novada svētki ar dievkalpojumu Malnavas Rožukrona Dievmātes katoļu baznīcā 

 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52409482sec.