Balvos notiks 12.Kamermūzikas festivāls

GAIDĀM 12.KAMERMŪZIKAS FESTIVĀLĀ BALVOS 27. un 28. augustā! 

27.08., sestdien, pulksten 14:00

„MUZIKĀLĀ SARUNA „DO-RE-MI” Balvu Muižas dārzā. Visiem interesentiem, it sevišķi jauniešiem, jauka tikšanās ar vokālisti Aiju Vītoliņu (Amber), diriģentu un trompetistu Egonu Salmani, fagotistu Dzintaru Jurgelaiti.

Ceļu uz skatuvi Amber sāka bez jebkādas muzikālās izglītības ar dalību konkursā uz vietu Regnāra Vaivara projektā - meiteņu grupā "Rimmel Rose", kopā ar Ladybird un Lily viņa tika izraudzīta grupas sastāvam.
Par Amber skatuves krusttēvu tiek saukts Jānis Stībelis. Savulaik gan pie viņa, gan Marijas Naumovas Amber ir bijusi fona dziedātāja. Piedalījusies muzikālās izrādēs Cabaret, Allez! un Viva la Bomba. Dziedājusi Denisa Paškēviča projektā "The Spirit Shadows", piedalījusies projektā “Dīvu nakts”, Liepājas teātra izrādē “Agrā rūsa”.

27.08. pulksten 16.00

FESTIVĀLA ATKLĀŠANAS KONCERTS Balvu Muižas Koncertzālē.

Piedalās: B.E.E.R. un Amber Sound Quintet.

Liepājas Simfoniskā orķestra stīgu kvartets B.E.E.R. ir četru kolēģu un draugu – vijolnieces Elgita Polloka un Baiba Lasmane, altists Raimonds Golubkovs un čellists Ēriks Kiršfelds – savienība mūzikā, kas neierasti saticīgi un radoši kopā muzicē. Stīgu kvarteta žanra neierobežotās iespējas aicinājušas kvarteta dalībniekus meklēt plaša spektra izaicinājumus gan sev, gan klausītājam. Mīlot tradīciju bagātību, kā arī atklājot eksperimentālu, neikdienišķu piedzīvojumu skaņu pasaulē, ansambļa mūziķu individualitāte un dažādība apvienojas saskanīgā darbā gan ar pasaules dižgaru mantojumu, gan arī ar mūsdienu tuvu un tālu komponistu skaņdarbiem.

AMBER SOUND QUINTET ir ansamblis, kurā kopīgi muzicē pieci Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi. Tieši šāds piecu pūšaminstrumentu apvienojums vienā ansamblī (līdzīgi kā stīgu kvartets) ir vēsturiski nostabilizējies sastāvs, kuram nu jau vairāku gadsimtu garumā daudzi komponisti uzticējuši savas muzikālās domas izklāstu. Kvinteta skanējuma burvība slēpjas tembru un krāsu bagātībā, ko sniedz instrumentu atšķirīgie skanējumi un dažādās saskaņas.

Šie iemesli un arī vēlme izbaudīt kamermuzicēšanas prieku ir AMBER SOUND QUINTET darbības pamatā. Kvinteta dalībnieki uzsver, ka ansamblis rodas ne tikai spēlējot. Pēkšņas idejas un kaislīgas diskusijas par interpretāciju ir Amber Sound Quintet mēģinājumu procesa ikdiena, un tieši tas mūziķus tik ļoti saista.

Programma:

Franča ŠūbertaStīgu trio Sibemol mažorā

Žana FransēStīgu trio.

Ludviga van Bēthovena Duets ar brillēm(Duett mit zwei obligaten Augengläsern)

Amber Sound Quintet.

Programma:

Žaks Ibērs (Jacques Ibert 1890 - 1962)

Trīs īsi skaņdarbi pūšaminstrumentu kvintetam

I Allegro

II Andante

III Allegro scherzando

Fransiss Pulenks (Francis Poulenc, 1899–1963)

Sekstets pūšaminstrumentu kvintetam un klavierēm Op.100

I Allegro vivace

II Divertissement

III Finale

27.08. no pulksten 19:00 un 28.08. no pulksten 13:00

„PROMENĀDES”. Iespēja doties pusstundas pastaigā pa Balvu muižas kompleksu kopā ar gidi Irēnu Šaicāni . Tikšanās Balvu Muižas terasē.

27.08.no pulksten 18:00 un 28.08. no pulksten 12:00

„AR „VILNĪTI” PA VILNĪŠIEM”. Labvēlīgos laika apstākļos gidu pavadībā ir iespēja doties izbraucienā ar plostu „Vilnītis” pa Balvu ezeru. Ls 1,- personai.

27.08. pulksten 20.00

SWEET LOVE – DŽEZA MŪZIKAS KONCERTS.

Piedalās: Amber Sound Brass, Amber /vokāls /.

AMBER SOUND BRASS ir jauns metāla pūšamo instrumentu ansamblis Liepājas Simfoniskā orķestra paspārnē, jauna zvaigzne Latvijas mūzikas kolektīvu zvaigznājā. Ansambļa dibinātājs, talantīgais bastrombonists Māris Zondaks, pulcējis kopā divpadsmit Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķus – savas profesijas entuziastus. Desmit metāla pūšamie instrumenti ansamblī papildināti ar sitamo instrumentu spēles meistaru. Par savu diriģentu un koncertu vadītāju ansamblis uzaicinājis Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi Dzintaru Jurgelaiti. Līdztekus rūpēm par ansambļa skanējuma saliedētību, Dzintars Jurgelaitis arī saistoši vada ansambļa koncertus, pārvērzdams tos ne tikai muzikālos, bet arī izklaidējoši izglītojošos notikumos.

Repertuārā mūziķi cenšas iekļaut pēc iespējas plašākas stilistikas skaņdarbus – no senās mūzikas līdz džezam, no klasikas līdz deju mūzikai.

AMBER SOUND BRASS īpašā atšķirības zīme – augsti lādēts, enerģētisks skanējums, savu instrumentu mīlestība un entuziasms pret kopēji iesākto lietu. Ar pirmajām koncertprogrammām ansamblis pierādījis savu spēju pastāvēt un ieņemt vēl samērā tukšo vietu Latvijas metālpūšamo instrumentu ansambļu nišā.

Programma:

BE A CLOWN – C.Porter

A LITTLE BLUES, PLEASE – S.Nestiko

LIT`L DARLI`N – N.Hefti

PEPPERMINT TREE – S.Nestiko

SAVE YOUR LOVE FOR ME – B.Johnson

VĒL NAV PAR VĒL – Z.Liepiņš

SAMANTHA – S.Nestiko

SPANISH EYES – B.Kaemfert

NICOLE – S.Nestiko

STILL LOVING YOU – Scorpions

CUTE – N.Hefti

ĶIRŠU LIETUS – Z.Liepiņš

WHAT A WONDERFUL WORLD – G.Weiss&B.Thiele

HALLELUJAH – L.Cohen

27.08. pēc koncerta no pulksten 21:30

„MUZIKĀLĀS VAKARIŅAS”. Ja nelīs, uz terases būs iespēja ieturēt vakara maltīti, nogaršojot tādus ēdienus kā aukstā Klēts zupa, zivs Hilzenas gaumē, Abrenes akniņas, „Traboletti” karbonādi, Muižas saldumiņš. Varēs baudīt mūziku un dejot, jo muzicēs brāļi Prancāni.

28.08 15.00

FESTIVĀLA NOSLĒGUMA KONCERTS. Piedalās: Līga Baltābola /vijole/, Reinis Lapa /flauta/, Mārtiņš Zālīte /oboja/, Liepājas Simfoniskais orķestris. Diriģents un LSO mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.

Atvars Lakstīgala muzikālo izglītību ieguvis Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas koledžā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kuru absolvējis mežraga spēles, pūtēju orķestra diriģēšanas un simfoniskā orķestra diriģēšanas specialitātēs. Kopš 2009.gada oktobra Atvars Lakstīgala ir maģistrantūras students Berlīnes Mākslu Universitātē.

Atvars Lakstīgala ir arī vairāku starptautisku konkursu laureāts, tostarp ieguvis 1.vietu gan starptautiskajā pūšaminstrumentu konkursā Jastržebije Zdrojā (Polija, 2000.), gan arī Jurjānu Andreja starptautiskajā konkursā Pūšaminstrumenti (2001). Par šiem panākumiem Atvars Lakstīgala ir saņēmis arī Latvijas Kultūras ministrijas atzinības rakstus. Atvars Lakstīgala nupat saņēma Latvijas augstāko apbalvojumu mūzikā - Lielo Mūzikas balvu 2010 par sniegumu Liepājas Simfoniskā orķestra koncertos.

Programma - I daļa:

J.S.Bach – 3. Brandenburgas koncerts

V.A.Mocarts – Koncerts vijolei ar orķestri Nr.1 B-DUR /Līga Baltābola - vijole/

II daļa:

Saljeri – Dubultkoncerts /Reinis Lapa – flauta, Mārtiņš Zālīte - oboja/

L.van Bēthovens – 4.simfonija

Izbaudiet vasaras izskaņu mūsu pilsētā!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 12.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ludzas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81974006sec.