Paziņoti balvas «Lielais Jēkabs 2011» ieguvēji

Š.g. 25. novembrī Talsos notika ikgadējais Kurzemes tūrisma sezonas noslēguma pasākums. Jau astoto gadu Kurzemes Tūrisma asociācija pasniedza labākajiem Kurzemes tūrisma uzņēmējiem augstāko gada tūrisma apbalvojumu – Lielais Jēkabs.

Apbalvojumi piešķirti astoņās nominācijās: par dižo ieguldījumu tūrisma attīstībā Kurzemē, mājas lapu, dižo kempingu, dabas taku, kolekciju, pasākumu, ceļmalas krodziņu, kā arī nominācijā “Ražots Kurzemē”. Kopumā katrā nominācijā tika izvirzīti 12 pārstāvji (uzņēmumi) no visas Kurzemes un profesionālas komisijas veica to vērtēšanu. Par labākajiem Kurzemes pasākumiem varēja balsot jebkurš interesents, aizpildot anketu interneta mājas lapā www.kurzeme.lv. Rezultātus apkopoja KTA veidota komisija, piedaloties brīvprātīgajiem novērotājiem.

"Lielais Jēkabs 2011" uzvarētāji:

Dižais kempings Kurzemē 2011 - Atpūtas komplekss „Dzintarkrasts”, Rojas novads.

Atpūtas komplekss darbojas jau piecus gadus un ir iecienīts ceļotāju aprindās, arī kā korporatīvo pasākumu norises vieta. Atpūtas komplekss piesaista ar savu veiksmīgo atrašanās vietu Rīgas līča piekrastē, ar daudzveidīgo piedāvājumu ziemas un vasaras sezonās un lielisko apkalpošanas kvalitāti. Tā vadītāji ir Aigars un Sarmīte Melnalkšņi (SIA „Latcoals”).

Tūrisma dižā mājas lapa Kurzemē 2011 - www.sofijaslaivas.lv, Liepāja.

Mājas lapā ir lasāma informācija par laivošanas iespējām Kurzemes upēs un ezeros, interesanti pieredzes stāsti par piedzīvojumiem laivojot, makšķerējot un vienkārši atpūšoties pie ūdeņiem. Mājas lapā visa informācija ir lasāma latviešu un angļu valodā. Bet galvenais, ar ko šī lapa izpelnījās vērtēšanas komisijas atzinību, ir īpašā attieksme pret lapas apmeklētāju, kas ir pozitīva, uzrunājoša un tā vien aicina iesaistīties laivošanas pasākumos.

Dižā dabas taka Kurzemē 2011 – Atpūtas kompleksa „Valguma pasaule” dabas takas, Engures novads.

Ķemeru nacionālā parka teritorijā pie Valguma ezera izveidota 3,5 km gara dabas izziņas un nūjošanas taka. Sportistiem un veselīga dzīvesveida piekritējiem tā ir iespēja izlocīt visu ķermeni un ieelpot priežu meža svaigo gaisu, dodoties pastaigā ar nūjām. Skolniekiem tā ir iespēja dabā ieraudzīt to, par ko tiek rakstīts dabas mācības un bioloģijas grāmatās. Takas apmeklētājus sagaida pārsteigums nomaļā pļavā – meditācijas labirints.

Ražots Kurzemē 2011 – amatu meistars Igurds Baņķis, Talsu novads.

Igurds Baķņis ir ne tikai lielisks amatnieks, kurš veido fantastiskas lietas no koka, viņš ir arī izveidojis privātu meistardarbnīcu „Zeļļi”, kurā jauniešus apmāca ne tikai galdniecībā un kokgriešanā, bet arī dzīves gudrībās. Viņa mājas – lauku sēta „Kauliņi” – ir viens no šī gada populārākajiem objektiem Talsu novadā, kas pārsteidz ar savu oriģinalitāti un pozitīvo enerģiju.

Dižā kolekcija Kurzemē 2011 – Karostas cietuma muzejs, Liepāja.

Karostas cietuma ekspozīcija ir unikāla ar to, ka tā tapusi Karostas cietuma darbinieku entuziasma rezultātā, šī ekspozīcija ir dzīva, tās saturs nemitīgi tiek papildināts un pilnveidots ar jauniem eksponātiem. Papildināta ar Karostas cietuma darbinieku aizraujošiem stāstiem, ekspozīcija iegūst vēl lielāku vērtību.

Dižais ceļmalas krodziņš Kurzemē 2011 – Krodziņš - kafejnīca "Otra puse", Rojas novads.

Krodziņš „Otra puse” atklāts tikai 2011.gada pavasarī, paplašinoties viesnīcai „Roja, bet tā piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs un interesants, tajā skaitā arī plaši pieejami zivju ēdieni. Interjers ir patiesi mājīgs un rodas sajūta, ka saimniece Zane Vaivode ir padomājusi par katru niansi, lai viesi šeit justos gaidīti un lutināti.

Dižais Kurzemes pasākums 2011 – Sabiles vīna svētki 2011, Talsu novads.

Ikgadējais pasākums notika no š.g. 29.-31.jūlijam, pulcējot lielu apmeklētāju skaitu. Vīna svētki ir unikāli un tiek svinēti par godu Sabiles Vīna kalnam. Tas ir vienīgais vīna kalns Latvijā, kā arī pasaulē, kas ir ierakstīts Pasaules Ginesa rekordu grāmatā kā vistālākā vieta uz ziemeļiem, kur aug vīnogas.

Par dižo ieguldījumu tūrisma attīstībā Kurzemē 2011 – Inese Roze.

Talsu tūrisma informācijas centra vadītāja un Kurzemes tūrisma asociācijas valdes locekle. Viena no pirmajām dabas gidēm Latvijā. Vairāku gadu garumā popularizējusi dabas tūrismu un izglītojusi topošos gidus. Aktīvi iesaistās gardēžu tūru organizēšanā pa Kurzemi.

Kurzemes tūrisma asociācija šogad labākajiem uzņēmējiem pasniedza mākslinieces Ineses Krones izgatavoto stikla statueti, kas veidota kā kuģa bura un tajā attēlots hercoga Jēkaba attēls, simbolizējot monētu.

Pasākuma laikā notika akcijas „Apceļo Kurzemi” noslēgums. Tika izlozētas 28 Kurzemes uzņēmēju sarūpētās balvas, kā arī galvenā balva – lidojums ar gaisa balonu 2 personām no Jaunmoku pils pagalma, kuru dāvā Latvijas lielākā un profesionālākā gaisa balonu pilotu apvienība - biedrība "Sporta klubs 99 gaisa baloni" un Kurzemes tūrisma asociācija. Galveno balvu ieguva Anda Šneidere.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 18.05.2024 Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"! Cēsu TIC
18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 18.05.2024 DZELTENAIS SKRĒJIENS | Engurē Tukuma TIC
Vai esi jau izplānojis, kā pavadīsi 18.maiju? Engurē tevi gaida aizraujošs skrējiens. Piesaki savu dalību līdz 14.05. un saņem personalizētu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 16.05.2024 Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55179286sec.