Sv.Jāņa baznīca Ziemassvētku laikā aicina uz svētku koncertiem

Senākais Rīgas dievnams - Sv.Jāņa baznīca Ziemassvētku laikā aicina uz svētku koncertiem, kuros muzicēs Sergejs Jēgers, Kristīne Zadovska, Ingus Pētersons, Rīgas Doma zēnu koris un daudzi ārvalstu mūziķi.

17.decembrī no 19:30 notiek koncerts ‘’Eiropas Ziemassvētki. Eņģeļu balsis’’. Tajā dziedās Sergejs Jēgers, Jānis Kurševs, Jānis Apeinis un Rīgas Doma zēnu koris, muzicēs Baroka orķestris ‘’Collegium musicum Rīga’’ diriģentu Mārtiņa Klišāna un Māra Kupča vadībā.

Programmā skanēs Georga Frīdriha Hendeļa un Henrija Pērsela darbi.

25.decembrī, svētdienā 14:00 sākas Jāņa Lūsēna koncertprogramma ar latviešu dzejnieku Plūdoņa un Kārļa Skalbes vārdiem "Mazu brīdi pirms...", kurā dziedās LNO soliste Kristīne Zadovska un Ingus Pētersons, piedalīsies mūziķi Jāņa Lūsēna vadībā.

Savukārt 26.decembrī 17.00 būs Jāņa Lūsēna koncertprogramma ar Aspazijas vārdiem "Tas Vārds", kurā dziedās kontrtenors Sergejs Jēgers un skaņu partitūras atskaņos mūziķi Jāņa Lūsēna vadībā.

28.decembra vakarā 20:00 ‘’Eiropas Ziemassvētku’’ cikla noslēgumā skanēs Klaudio Monteverdi "Svētās Jaunavas vesperes" (Vespro della Beata Vergine), vērienīgs skaņdarbs, kas 17.gadsimta pasaules mūzikā iezīmē pāreju no renesanses uz baroku.

Koncertā piedalīsies soprāns no Lielbritānijas Anna Denisa, Zviedrijas soprāns Kristīne Lāšone-Malmberga, zviedru tenors Johans Kristensons, Saimons Vols no Lielbritānijas un igauņu bass Tāvi Tampū.

Skanējumu bagātinās kamerkoris "Voces Musicales" no Igaunijas un Tallinas baroka orķestris. Diriģents Risto Josts.

Apmeklētāju skatienus priecēs skaistākās gotiskās tīkla velves Baltijā un 18.gadsimtā sakšu meistara Apelbauma būvētais izgaismotais altāra retabls.

Biļetes nopērkamas "Biļešu Paradīze" kasēs, interneta tirdzniecības vietnēs un baznīcā pirms koncerta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts Madonas novadā Madonas TIC
Muzeji ir brīnišķīga vieta, kur vēsture satiekas ar tagadni un nākotni, kur ir iespēja sabiedrību iepazīstināt ar vēsturi un aicināt novērtēt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts TUKUMĀ Tukuma TIC
Tiekamies Tukumā 18. maijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00. Tukuma muzejs ar moto "Kad tumsa iedvesmo" aicina baudīt izstādes un ekspozīcijas, | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48782682sec.