Atklāj Valmieras fotokonkursa izstādi un apbalvo uzvarētājus

2012.gada 6.janvārī, Valmieras Kultūras centrā tika atklāta Valmieras fotokonkursa darbu izstāde, kā arī tika apbalvoti konkursa uzvarētāji. Tradicionāli uzvarētāji saņēma naudas balvas un citas sarūpētās dāvanas no Valmieras pilsētas pašvaldības un konkursa sadarbības partneriem.

1.vietu un 100 latus konkursā ieguva Aivis Stračinskis – fotogrāfija „Sākas 2011”, 2.vietu un 75 latus – Guntars Svilis „Pret straumi”, savukārt 3.vieta un 50 lati Antim Lūsam par fotogrāfiju „Skolai otrais mācību gads”.

Visi fotokonkursa dalībnieki saņēma Valmieras kalendāru, kurā atrodamas jau vairāku šī gada fotokonkursa autoru fotogrāfijas. Tāpat autori saņēma arī Valmieras integrētās bibliotēkas izdoto krāsojamo grāmatu „Krāsainā Valmiera”, kā arī Valmieras muzeja izdoto grāmatu „Valmiera, senā pilsēta pie Gaujas” un citus Valmieras suvenīrus.

Vaira Dundure, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece: „Prieks, ka šeit pulcējušies daudz radoši un interesanti cilvēki, kuriem ik gadus nāk klāt arvien jauni fotogrāfi. Redzēt Valmieru un tās tradicionālās skatu vietas no cita rakursa ir liela dāvana. Šīs fotogrāfijas veido pilsētas vēsturi.”

Aigars Vītols, Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks, fotokonkursa komisijas priekšsēdētājs: „Caur objektīvu tiek fiksēts mirklis konkrētā vietā un laikā, līdz ar ko, tas ir unikāls un neatkārtojams. Prieks, ka šo darbu veic paši Valmieras iedzīvotāji un fotogrāfijas varam izmantot, prezentējot pilsētu un veidojot notikumu arhīvu.”

Tradicionāli konkursā kāds no fotogrāfiem gūst arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Ineša Boķa speciālbalvu. Šogad to saņēma Aivis Stračinskis- fotogrāfija „Kur rodas nodokļi”.

Šogad pirmo reizi arī iedzīvotājiem tika dota iespēja balsot internetā par savu iemīļotāko foto. Iedzīvotāju simpātijas un pārsteiguma balvu no Valmieras Drāmas teātra ieguva Ģirts Pakalns ar fotogrāfiju „Stūris”.

Simpātiju balvu tradicionāli katru gadu pasniedz arī Valmieras muzejs, šoreiz Anitai Murīsai par Romas katoļu baznīcas celtniecības gaitas fiksāciju, atzīstot, ka šīs fotogrāfijas ir vēsturiska liecība, atspoguļojot nozīmīgus notikumus pilsētā. Valmieras muzeja balvu – gada abonementu uz muzeja pasākumiem un izstādēm ieguva arī Ainars Liepa, iemūžinot atjaunoto muzeja namu Pilskalna ielā 2.

Tāpat starp autoriem, kuri neieguva godalgotās vietas, tika izlozēti trīs – Andris Caune, Vairis Pinzulis un Anita Murīsa, kuri balvā saņēma grāmatu „Digitālā fotogrāfija ar Adobe Photoshop Lightroom”, pateicībā par piedalīšanos fotokonkursā.

Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks Aigars Vītols atklāja, ka nākamajā fotokonkursā līdztekus tradicionālajai fotogrāfijai, iespēja tiks dota arī multimediju tehniku cienītājiem – Valmieras pilsētas pašvaldība aicina iesniegt video rullīšus par dzīvi un pārmaiņām Valmierā laika gaitā.

Valmieras fotokonkursa darbu vērtēšanai tika izveidota īpaša komisija, kuras sastāvā bija Aigars Vītols (Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks, vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs), Iveta Blūma (Valmieras muzeja direktore), Inese Pabērza (Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja), Ilze Liepa ( Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītājas vietniece), Dace Blūma ( Valmieras Mākslas vidusskolas direktore). Lai gūtu profesionālu viedokli, vērtēšanas procesā tika pieaicināts arī fotogrāfs Matīss Markovskis.

Fotokonkursa izstāde būs apskatāma līdz pat 31.janvārim.

Valmieras 6. Fotokonkursā pavisam piedalījās 18 autori, iesniedzot 270 fotogrāfijas. Izstādē aplūkojamas 42 fotogrāfijas, kuras Valmieras pilsētas pašvaldība iegādāsies savā īpašumā, kā arī citas 32 fotogrāfijas, kuras atzīmētas kā interesantas un mākslinieciski vērtīgas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 20.05.2024 Jāšanas sporta sacensības Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.-19. maijā plkst. 10.00 Valmiermuižas stallī norisināsies Jāšanas sporta sacensības “Valmiermuižas pavasaris 2024”. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45544696sec.