«Balttour 2012» viesosies Salacgrīvas vecīši

Salacgrīvas vecīši 11. februārī viesosies tūrisma izstādē "Balttour 2012" un ar tradicionālām dziesmām ieskandinās 3. Starptautisko Salacgrīvas Masku tradīciju festivālu, kas 18. un 19. februārī notiks Salacgrīvā.

"Balttour 2012" apmeklētājiem būs iespēja redzēt vienu no tradicionālajiem masku rituāliem, kas jāveic Meteņos, lai piesaistītu svētību un auglību visa gada garumā. Vecīšu ādā iejutīsies Salacgrīvas folkloras kopas "Cielava" dalībnieces, vadītājas Zentas Mennikas vadībā.

Pasaulē slavu ieguvuši Venēcijas un Brazīlijas karnevāli, taču ne katram zināms, ka maskošanās tradīcijas meklējamas gadu simtiem sirmā senatnē gandrīz katrā indoeiropiešu tautā un ir vienas no visnoslēpumainākajām parādībām, kas piesaista uzmanību ar savām darbībām un enerģiju.

Maskošanās tradīcijas Salacgrīvas pusē atšķiras no citu novadu tradīcijām un ir īpaši interesantas. Tie ir vecīši, kas ar savu izskatu liecina par dziļāku noslēpumaināku būtību ar pārcilvēciskām kosmiskām enerģijām palīdzot mūsu tautas dzīvības un radošo spēku saglabāšanā un atjaunošanā.

"Atceros pirmo masku festivālu Salacgrīvā pirms trim gadiem – tas bija ļoti, ļoti interesants un ne īpaši redzēts pasākums mūsu pusē. Toreiz runājām ar folkloras kopas "Cielava" vadītāju Zentu Menniku, ka varētu iedibināt Salacgrīvā jaunu tradīciju – ikgadēju starptautisku masku festivālu, kas pulcētu kopā dažādu valstu masku tradīciju pazinējus un interesentus, lai kopā svinētu Meteņus. Mums ir izdevies šo tradīciju iedibināt un pašā ziemas vidū, februārī, aicinām pie sevis cilvēkus interesanti pavadīt laiku!” stāsta Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.

Maskas savaldzina ne tikai cilvēka acis, bet arī dvēseli, sirdi un attiecas uz kādu augstāku sākotni, pārcilvēciskām, kosmiskām enerģijām, kas palīdz mūsu tautas dzīvības un radošo spēku saglabāšanā, atjaunotnē.

Nāc uz "Balttour 2012" un apgūsti senās maskošanās gudrības, lai tava māja un ģimene būtu pasargāti no nelaimēm, slimībām un ļauniem gariem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Latvija
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 06.06.2024 Ieturi maltīti kādā no terasēm Bauskā! Bauskas TIC
Jūsu ērtībai esam apkopojuši šajā vasaras sezonā aktuālās terases Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 1.jūnijā Koknesē norisināsies svētki Aizkraukles novada TIC
Aizkraukles novada svētki ar devīzi “Radu un daru savam novadam” 1. jūnijā Koknesē norisināsies visas dienas garumā - aicinām izbaudīt svētkus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.97827697sec.