Ar Ventspils virtuālo vēstniecību iepazīstinās tūrisma gadatirgū «Balttour 2012»

No 10.līdz 12.februārim Ventspils Tūrisma informācijas centrs (Ventspils TIC) starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Balttour 2012” Rīgā, prezentēs jauno tūrisma mājas lapu jeb Ventspils virtuālo vēstniecību www.visitventspils.com, kas šobrīd pieejam astoņās valodās. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja tajā reģistrēties, izpildīt testu, nofotografēties un ievietot ventspilinga bildi, kā arī saņemt pirmo nopelnīto Ventspils naudu - ventus.

Virtuālās vēstniecības mājas lapā radīta unikāla iespēja - jau pirms ceļojuma, veicot dažādas aktivitātes, var sakrāt ventus, kas sniedz līdz pat 100% lielas atlaides dažādos tūrisma objektos, naktsmītnēs, tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietās. Atbraucot uz Ventspili, nopelnītos virtuālos ventus pret taustāmiem, var apmainīt Tūrisma informācijas centrā, kur iespējams arī saņemt informāciju par ventu izmantošanas iespējām. 100 ventu atbilst 1 latam, pieejami pieci dažādi nomināli – 5, 10, 20, 50 un 100 ventu naudas zīmes.

Atbraukt uz Ventspili būs vērts. 30.jūnijā te notiks starptautiskais mākslas un mecenātisma projekts „Cow parāde 2012” jeb Govju parāde. Aizsākusies Cīrihē, šī akcija izplatījusies visā pasaulē. Latvijā populāras personības pirms 10 gadiem pārvērta par mākslas darbiem 26 dabiska lieluma stikla šķiedras gotiņas un izstādīja Ventspils ielās. Lielākā daļa - pārdotas labdarības izsolē, bet pilsētā šobrīd var apskatīt 6. Šogad - 10.parādes gadskārtā tā atkal priecēs ventspilniekus un ceļotājus, vienlaikus ļaujot baudīt arī Ziedu dienas pasākumus. Pasākumam par godu Sarkanmuižas pļavā plānots atklāt jaunu – ap 4 m augstu, 6 m garu un 2 m platu ziedu skulptūru „Ziedu gotiņa”. 14.jūlijā noteikti jābauda krāšņie Jūras svētki, bet 3.-5.augustam nozīmīgākais pasākums - Pilsētas svētki ar Baltijas Ziedu paklāju festivāls, kas notiks jau divpadsmito reizi. Tajā piedalīsies ne tikai Latvijas floristi un ziedu mīļotāji, bet arī dalībnieki no ārvalstīm.

Ventspils muzejs 2011.gada tūrisma sezonā apmeklētājiem atvērs rekonstruētās 2.stāva nozīmīgākās telpas – kapelu, kapitula zāli, ordeņa brāļu guļamtelpu, ēdamtelpu. Pabeigta ir mūra sētas rekonstrukcija un renovācija, kā arī pils un tās kompleksā ietilpstošo ēku fasāžu restaurācija. Pilnā sparā rit simtgadīgās Lielirbes baptistu baznīcas ēkas pārcelšana uz Piejūras brīvdabas muzeju, kur 2012.gada Vasarsvētkos notiks nama un tajā iekārtotās ekspozīcijas atklāšana. Apmeklētāju vizināšanu pa jauno trasi no muzeja cauri Piejūras parkam līdz Piedzīvojumu parkam turpinās apmeklētāju iecienītais Mazbānītis. Ar to 2011.gadā izvizinājās ap 62 tūkst. braucēju.

Ventspilī aktīvi strādāts, lai attīstītu velotūrismu. Šogad kopējais veloceliņu garums ir palielinājies par 28,57 km. Lai vieglāk orientētos, ir izdots buklets „Veloceliņi Ventspils pilsētā”, kurā uzradīti jau šobrīd izbūvētie veloceliņi, kā arī tie, kurus Ventspils pilsētās pašvaldība plāno izbūvēt 2012.gada laikā. Iecienīts ceļotāju vidū ir veloceliņš, kas garām Briežu dārzam vijas līdz pat Būšnieku ezera peldvietai.

Izstādes apmeklētājiem tiks piedāvāta arī jaunā 2012.gada tūrisma brošūra un karte, kur daudzveidīgais Ventspils tūrisma piedāvājums attaisno ģimenei un bērniem draudzīgās pilsētas nosaukumu.

Kurzemes stendā (sektors B8/C5), kura tēma ir „Ražots Kurzemē”, savu produkciju piedāvās Užavas alus un Amatu mājas suvenīru salons „Ventiņpūrlād”. Pirmo reizi pašu saražotos sīrupus un sukādes tirgos SIA „RicBerry”.

Aktīvu atbalstu stenda darbības nodrošināšanai sniedz Ventspils gidi, tūrisma aģentūra „Tobago”, Ventspils muzejs, Olimpiskais centrs „Ventspils”, Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centrs „Ventspils Profesionālās vidusskola” un vairākas naktsmītnes, kas deleģējuši pārstāvjus darbam izstādē.

Ventspils ir viens no iecienītākajiem ceļojuma galamērķiem Latvijā. Kā liecina Ventspils TIC apkopotie statistikas dati 2011.gada sezona bija veiksmīga. Izpildīts uzstādījums – palielināt tūristu uzturēšanās ilgumu naktsmītnēs. Nakšņošanas ilgums sasniedzis turpat 2,5 diennaktis un par 47% pārsniedz pērnā gada rezultātu - 1,6 diennaktis. 2011.gadā pēc Ventspils pilsētas domes apsūtījuma tika veikta aptauja naktsmītnēs, kur aptaujātie kā vidējo nakšņošanas ilgumu norādīja pat 3 diennaktis, savukārt aptaujāto vidējā vienā apmeklējuma dienā uz vienu cilvēku iztērētā naudas summa ir ap 33 Ls.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75574803sec.