Āraišu ezerpils aicina uz starptautiskās gidu dienas svinībām

Atzīmējot Starptautisko tūristu gidu dienu, Āraišu arheoloģiskais muzejparks sadarbībā ar Vidzemes Augstskolas tūrisma studentiem ielūdz piedalīties aizraujošā ekskursijā. Vēsturiski iedvesmojošs stāsts ezerpilī un ziemīgs pārgājiens ar sniega kurpēm vai līdzpaņemtām slēpēm uz apkārtnes ainavisko Karātavu kalnu sniegs intelektuāli aktīvu atpūtu februāra brīvdienu pavadīšanai.

Kā baltu senči izdzīvoja sniegotajās ziemās? Kādas sajūtas pārņem brienot ar sniega kurpēm pa Vidzemes ainaviskajiem pakalniem? Kāpēc tik skaista vieta nodēvēta par Karātavu kalnu?

Ekskursijas ezerpilī notiks sestdien, 25.februārī plkst. 12:00 un 15:00.

Pārgājiens no ezerpils uz Karātavu kalnu sāksies plkst. 13:00.

Āraišu muzejparkā varēs sasildīties pie ugunskura, malkot karstu tēju un baudīt sniegotus ziemas priekus. Ekskursijas par godu gidu dienai ir bezmaksas. Ģērbšanās atbilstoši laika apstākļiem. Uz vietas būs sniega kurpes (īpaši mazākie izmēri), taču droši var ņemt līdzi savas slēpes vai citus ziemas prieku baudīšanas aksesuārus.

Starptautiskā Tūristu gidu diena pasaulē tiek atzīmēta kopš 1980. gada un to aizsāka pasaules tūristu gidu asociācija. Tās mērķis ir popularizēt gida profesijas prestižu un ieinteresēt iedzīvotājus kultūras un dabas mantojuma izzināšanā turpmākajai iedvesmai ikvienā norisē. Vidzemes Augstskolas bibliotēkā par godu šai dienai atklāta izstāde, kas sniedz ieskatu tūristu gida profesijā, ko iespējams apgūt Tūrisma un viesmīlības vadības fakultātē.

Sniega kurpes ikdienā ir pieejamas Vienkoču parkā Līgatnē, pateicoties parka kolektīvam, tās 25. februārī būs pieejamas Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 18.05.2024 Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50259304sec.