Gulbenē atklās jaunu tūrisma objektu

2012.gada 19. maijā ģimenes svētku ietvaros pulksten 12:30 Spārītes parkā atklās jaunu tūrisma objektu – „Latvju zīmju vēstījuma taka”.

Taka sastāvēs no 18 latvju zīmēm, tādām ļoti zināmām un pazīstamām, kā, piemēram, Ūsiņš, Māra, Mārtiņa zīme, Ugunskrusts, Sidraba krusts, Dieva zīme, Jumis, Saules zīme un citas. Būs iespējams aplūkot arī mazāk dzirdētas zīmes, piemēram, Ozola zīme un Dzirnavas.

Zīmes būs darinātas no ozolkoka, un pie katras zīmes pievienos skaidrojošu aprakstu, ko katra zīme simbolizē un kādas funkcijas tā pilda.

„Ideju par šādu tūrisma objektu Gulbenē izteica iepriekšējais pilsētas pārvaldes vadītājs Osvalds Lucāns, bet sakarā ar daba vietas maiņu, projektu realizēt līdz galam uzticēts Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centram. Zīmju taku mums palīdz veidot medicīnas doktore, konsultante no Rīgas, Inta Paeglīte. Lai taku izveidotu un realizētu dabā, ir ļoti labi jāpārzina, kura latvju zīme seko citai un kuras savstarpēji nesader. Tā ir vesela zinātne, kas bija jāuzzina. Zīmes veidos mākslinieks Ivars Vecāns, kurš gulbeniešiem pazīstams, kā Centrālā skvēra strūklakas arhitekts,” informē Gulbenes novada pašvaldības aģentūras „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” direktore Iveta Kovtuņenko.

Jaunais tūrisma objekts atradīsies Spārītes parkā, un zīmes tiks izkārtotas ap Svēto ezeru (no Blaumaņa ielas puses). Šai zīmju takai ir paredzēts turpinājums – labiekārtot objekta apkārtni.

„Iesniegsim projektu biedrībai „Sateka” par soliņu un jaunu atkritumu urnu iegādi un izvietošanu objekta apkārtnē. Takas sākumā ir plānots izvietot arī informācijas stendu ar takas shēmu, kurš apmeklētājam ļaus vienam pašam iepazīt latvju zīmju vēstījumus,” piebilst I. Kovtuņenko.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
27 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66081405sec.