Jelgava svin Pilsētas svētkus

Maija pēdējā nedēļas nogalē no 24. - 27. maijam Jelgava svin Pilsētas svētkus, piedāvājot katram svētku apmeklētājam košu un saistošu svētku programmu. Svētki ir vēl viena iespēja, kā veicināt piederības sajūtu pilsētai, un atskaites punkts padarītajam, lai ikvienam tas būtu notikums ar pievienoto vērtību. Viens no spilgtākajiem pilsētas svētku pasākumiem ir gājiens, kurā katrs cenšas sevi parādīt no labākās puses. Šī tradīcija ir svarīga, lai sajustu piederību savam kolektīvam un pilsētai. Tādēļ arī mūsu pilsētas svētku moto ir „Es mīlu Jelgavu”.

Svētku ieskaņas programma:

No 18. līdz 27. maijam „Annels atrakciju parka” pilsētiņa. Skvērā aiz Jelgavas kultūras nama. 

21.05. – 26.05. Mākslas studijas „Mansards” darbu izstāde „Mākslas bērns” (laukā pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa)

Svētku programma:

Piektdiena, 25. maijs

No plkst. 10.00 līdz 18.00 Rietumzemgales Profesionālās izglītības kompetences centrs ”Jelgavas Amatniecības vidusskola” sadarbībā ar Zemgales novada kokapstrādes uzņēmējiem, amatniekiem un LLU Meža fakultāti organizē pasākumu „Zemgales koka darbnīca”. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt pilsētas iedzīvotājus un viesus ar koka izstrādājumiem, kurus izgatavo Zemgales novada kokapstrādes uzņēmumi un amatnieki, popularizēt kokapstrādes nozari, izglītības programmu „Kokizstrādājumu izgatavošana” un nostiprināt Zemgales reģiona ilgtspējīgās kokapstrādes tradīcijas. T/c „Pasāža” II stāvā – mēbeļu izstāde, gājēju ielā starp t/c „Pasāža” un kafejnīcu „Silva” – darbosies topošo kokapstrādes speciālistu un amatnieku radošās darbnīcas.

Plkst. 15.00 „Annels atrakciju parks” piedāvā pasākumu bērniem ar dziesmām, dejām rotaļām un „Pasaku nams” tēlu piedalīšanos. Skvērā aiz Jelgavas kultūras nama.

No plkst. 17.30 Jelgavnieku iznesīgums un pārsteidzoša asprātība vērojama Pilsētas svētku gājienā, kurā no O.Kalpaka ielas uz Hercoga Jēkaba laukumu, dosies Jelgavas uzņēmumu un firmu, kolektīvu un iestāžu pārstāvji. Pēc gājiena aicinām uz VII Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru festivāla dalībnieku defilē priekšnesumiem Hercoga Jēkaba laukumā.

Plkst. 20.00 Pieņemšana pie Jelgavas domes priekšsēdētāja. Pilsētas augstāko apbalvojumu – Goda zīmes un Goda raksta pasniegšana. Kultūras nama Lielajā zālē. Ieeja ar ielūgumiem.

No plkst. 20.00 vakara koncerts „Amor Hispano” ar Jelgavas Bigbenda un 3 Latvijas tenoru piedalīšanos, bet no plkst. 22.00 līdz 01.00 savu skanējumu sāks pirmā šīs vasaras zaļumballe kopā ar grupu „Sestā jūdze”. Uzvaras parks. Ieeja parkā: Ls 1.00, skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 0.50.

Plkst. 21.00 VII Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru festivāla „Taureņu salidojums” atklāšanas pasākums. Zemgales Olimpiskais centrs.

No plkst. 22.00 līdz 01.00 Diskotēka trīs dažādām paaudzēm ar populārākajiem 70., 80., 90. gadu mūzikas ritmiem. Piedāvā „Annels atrakcijas”. Skvērā aiz kultūras nama. Ieeja bez maksas.

No plkst. 22.00 Klubā JELGAVAS KREKLI uzstājas grupa CREDO. Biļešu cenas: Ls 3.00, studentiem Ls 2.00, līdz plkst.23.00 – Ls 1.00.

No plkst. 22.00 Klubs & boulings TONUSS svētku „afterparty” ar pilsētas svētku biļetēm ieeja 25. un 26. maijā BEZMAKSAS.

Sestdiena, 26. maijs

No plkst. 9.00-15.00 par tradīciju kļuvusi Amatu diena, kas speciāli izveidotās amatnieku ielās Hercoga Jēkaba laukumā pulcē simtiem amatnieku un mācekļu, demonstrējot savu arodu māku un aicinot ikvienu pašam izmēģināt roku dažādās radošās darbnīcās, Mobilajā Minigolfa turnīrā vai doties ceļojumā uz kosmosu trīs dimensiju planetārijā. Paralēli amatnieku parādei notiek Jelgavas kolektīvu koncerts, bet plkst. 10.45 Izklaides programma bērniem „Draugu lokā, prieks būt kopā”. kopā ar mīļiem pasaku tēliem – zaķīti, lācīti, ruksīti un žagatu.

Savukārt plkst. 12.00 programma bērniem ar postfolkloras grupas „Iļģi” dziesmām, Rīgas danču kluba rotaļām un dejām. No plkst. 13.00 līdz 14.00 skvērā aiz Jelgavas kultūras nama apskatāma Retro motociklu izstāde. No plkst. 10.00-13.00 Jelgavas Sporta servisa centrs visus aicina iepazīties ar futbola, lakrosa, beisbola un hokeja spēlēm, kā arī izmēģināt šo sporta spēļu elementus un vērot sportistu paraugdemonstrējumus.

No plkst. 10.00 līdz 18.00 Kokapstrādes dienas. „Zemgales koka darbnīca”. Driksas ielā un t/c „Pasāža”2. stāvā.

Reģionālais Jelgavas tūrisma informācijas centrs aicina iepazīt pilsētu divās ekskursijās, plkst. 11.30 Fotoorientēšanās sacensības pa Jelgavas tūrisma objektiem, bet plkst. 13.00 Ekskursija ar kājām pa Jelgavu . Pulcēšanās Jelgavas Sv Trīsvienības baznīcas torņa 1. stāvā –TIC.

No plkst. 12.00 uz Lielupes ar Jelgavas pilsētas svētku regati tiks atklāta Jelgavas Jahtkluba sezona ķīļjahtām un mikrokreiserjahtām, bet pļavā pretī Jelgavas pilij Jātnieku sporta sacensības iejādē. Tāpat no plkst. 12.00 bērnu un jauniešu folkloras kopu festivāla- konkursa „Pulkā eimu, pulkā teku” atklāšanas koncerts Jelgavas pils pagalmā, savukārt plkst. 17.30 laureātu koncerts Ģ.Eliasa Vēstures un mākslas muzejā. Ieeja uz pasākumiem bez maksas.

Plkst. 15.00 VII Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru festivāla „Taureņu salidojums” noslēguma koncerts. Zemgales Olimpiskajā centrā, Ieeja bez maksas

Plkst. 17.00 koncerts „Zied mana dvēsele Zemgalē”. Programmā latviešu un ārzemju komponistu koru, solo un ērģeļu mūzika. Piedalās: Larisa Carjkova (ērģeles), Mārtiņš Zvīgulis (baritons), jauktie kori „Sidrabe” un „Zemgale”. Koncerta mākslinieciskais vadītājs G.Pavilons. Jelgavas Sv. Annas evaņģēliski luteriskā baznīca. Ieeja par ziedojumiem.

Plkst. 17:00-17:30 un plkst. 18:00-18:30 Koklētāju ansambļa „Rūta” koncerts (Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa 9.stāvs)

Ap 1000 dalībniekiem no labākajiem Rīgas, Jelgavas pilsētas un novada deju kolektīviem plkst. 18.00 izdejos „Mīlestības vēstules Jelgavai” speciāli pilsētas svētkiem iestudētā deju lieluzvedumā Zemgales Olimpiskajā centra stadionā. Mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis. Režisore Anna Jansone. Biļetes cena: Ls 1.00.

Plkst. 18.00 Modes un stila pasākums/konkurss „Sapņu tērps- frizūra 2012”. Īpašie viesi Roberts Pētersons (Latvijas Eirovīzijas finālists), grupa „The Highway” u.c. Klubs „Tonuss”. Ieeja bez maksas

Autosporta svētki sporta un atpūtas kompleksā “Rullītis”. “Drifta Gateris” piedāvā: Driftu, Ātruma apli un Drifta šovu. Kā arī „Latvian Drift Star” konkursa 1. atlases kārtu. Sīkāks info http://www.rullitis.lv/, http://www.driftagateris.lv/ un http://www.diamondracing.lv/.

No plkst. 20.00 Uzvaras parkā sāksies Latviešu estrādes Retro koncerts un zaļumballe Vintage stilā, kurā uzstāsies muzikālās apvienība „Neaizmirstulītes” – četras koķetas meitenes, muzicējot septiņu švītīgu puišu instrumentālajā pavadījumā. Plkst. 23.00 Multimediāla strūklaku izrāde. Latvijā veidots uzvedums, kurā sinerģijā darbosies visdažādākie specefekti – gaismas, skaņa, ūdens, video, dūmi, lāzeri un pirotehnika, aicinot vairāk nekā stundu doties neparastā audiovizuālā fantāzijas ceļojumā. Ieejas maksa Uzvaras parkā Ls 2.00, Skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 1.00 .

No plkst. 22.00 līdz 1.00 Diskotēka trīs dažādām paaudzēm ar populārākajiem 70., 80., 90. gadu mūzikas ritmiem. Piedāvā „Annels atrakcijas”. Skvērā aiz kultūras nama. Ieeja bez maksas.

No plkst. 22.00 Klubā JELGAVAS KREKLI labākie latviešu un ārzemju deju hīti. Biļetes cena: Ls 1.00.

Svētdiena, 27. maijs

Svētku noslēgumā plkst. 16.00, Jelgavas kultūras namā, speciāli Jelgavas pilsētas svētkiem izveidota koncertprogramma Aigara Meri vadībā. Kārlis Lācis „Rhytm drive” un „Mirkļa izvēles vilinājums”. Piedalās Jelgavas Kamerorķestris un Jelgavas Bigbends. Biļešu cenas: Ls 2.00, 1.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Māmiņu dienas šokolādes meistarklase Tukuma TIC
Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00 | Skatīt vairāk
Latvija
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 16.05.2024 Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81067991sec.