Aicinājums atbalstīt Latvijas himnas autora ekspozīcijas izveidi Limbažos

Limbažu muzejs jau 2008.g. ir uzsācis darbu pie ekspozīcijas "Baumaņu Kārlis un viņa laiks" koncepcijas izstrādes. Līdz šim ir veikti dažādi sagatavošanas darbi: izstrādāta ekspozīcijas koncepcija, iegādāti dažādi laikam atbilstoši priekšmeti un veikta informācijas apkopošana. Lai uzsāktu patstāvīgās ekspozīcijas iekārtošanu Limbažu muzeja zālē, vispirms svarīga gadsimtu mijai atbilstoša interjera izveide. Projekta realizācija sniegtu nozīmīgu finansiālu atbalstu, lai telpu izveidotu atbilstoši Baumaņu Kārļa laika noskaņai un varētu sākt ekspozīcijas izveidošanu. Rezultātā būs izveidota unikāla mūsu valsts himnas autoram veltīta ekspozīcija, kuru varēs aplūkots ikviens interesents. Izstādes interjers ļaus iejusties tā laika vidē (19.-20.gs.mija), dodot iespēju labāk izprast laiku, kad dzīvoja Baumaņu Kārlis. Ekspozīcijas telpa būs izmantojama muzeja izglītojošām nodarbībām, pasākumiem, kuros būs iespējauzzināt gan par Latvijas valsts himnu, gan par tās autoru.

Latvijas valsts himnas „Dievs, svētī Latviju!” autora Baumaņu Kārļa (1835 - 1905) mūža devums ir vērtējams kā līdzdalība latviešu tautas nacionālās pašapziņas vairošanā, aktīva rosīšanās tā laika sabiedriskajā un kultūras dzīvē, līdzdarbība jaunlatviešu kustībā, pirmo Dziesmu svētku organizēšanā un pirmo latviešu oriģināldziesmu sacerēšanā.

Godināsim mūsu himnas autoru, atbalstot līdzekļu iegūšanu ekspozīcijai par Baumaņu Kārli! Lūdzam balsot http://www.labiedarbi.lv Limbažu muzeja projekts - ekspozīcijas izveide "Baumaņu Kārlis un viņa laiks" vai sociālajā tīklā http://www.draugiem.lv  Katra balss ir svarīga un himna ir mūsu - visu - Latvijas! Atcerēsimies to un novērtēsim!

Viens cilvēks par projektu var atdot 2 balsis (balsojums ir bez maksas).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 16.05.2024 Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68811297sec.