Autovadītāji ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus varēs apstridēt elektroniski

Ja iedzīvotājs nepiekrīt valsts vai pašvaldības iestādes lēmumam, piemēram, protokolam par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, tostarp, fiksētu ar foto radaru, pašvaldības policijas izrakstītam soda protokolam un citiem lēmumiem, tad iesniegumus, ierosinājumus vai sūdzības iestādei var nosūtīt arī elektroniski, parakstītas ar drošu elektronisko parakstu (eParakstu).

Tas nozīmē, ka iesniegumu, sūdzību vai pieprasījumu administratīvajā aktā vai lēmumā norādītajā termiņā cilvēks var nosūtīt uz konkrētās iestādes norādīto e-pasta adresi, parakstot šo iesniegumu vai sūdzību ar drošu eParakstu un pievienojot attiecīgo dokumentu e-pasta pielikumā. Tātad, nav nepieciešams dokumentu izdrukāt un nogādāt iestādē personīgi vai sūtīt vēstulē pa pastu.

Tā, piemēram, ja transportlīdzekļa vadītājs nepiekrīt konkrētajam lēmumam (piemēram, atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanai kādā vietā), tad vadītājam ir tiesības to apstrīdēt desmit darba dienu laikā no pārkāpuma spēkā stāšanās dienas.

Tādā gadījumā jāraksta sūdzība, kurā norāda, kurai institūcijai (amatpersonai) tā adresēta, iesniedzēja vārdu, uzvārdu, dzīvesvietas adresi, lēmumu, par kuru tiek sniegta sūdzība, kādā apjomā lēmums tiek pārsūdzēts un kā izpaužas tā nepareizība, kāds ir prasījums, pievieno dokumentus, ja tādi ir, un norāda sūdzības sastādīšanas laiku.

Sūdzību var iesniegt ne tikai klātienē, dodoties uz Valsts policijas Prevencijas pārvaldes Satiksmes uzraudzības biroju Stabu ielā 89 (Rīgā) vai sūtot pa pastu, bet arī elektroniski, parakstot to ar drošu eParakstu, dokumentu pievienojot elektroniskajai vēstulei kā pielikumu, un nosūtot to uz protokolā norādīto e-pasta adresi -  kanceleja.cpp@vp.gov.lv.

Plašāka informācija par šo sodu pārsūdzēšanu atrodama Valsts policijas mājaslapā www.vp.gov.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.99848795sec.