Jūrmalā notiks Ķemeru svētki

Jau 10. gadu Jūrmalā tiek svinēti Ķemeru svētki, un šogad tie plānoti no 2012. gada 10. līdz 12. augustam ar plašu pasākumu programmu gan kultūras pasākumu, gan aktīvas atpūtas un sporta aktivitāšu cienītājiem. Ķemeru svētku rīkošanu finansiāli atbalsta Jūrmalas pilsētas dome.

Ķemeru svētkus atklās piektdien, 10. augusta vakarā, plkst. 22:00 ar tradicionālo nakts koncertu pie sēravota paviljona "Ķirzaciņa". Koncerta klausītājus priecēs mūziķu grupa "The Sparkling 5" jeb "Dzirkstošais piecinieks". "Mūsu repertuārā ir dažādu žanru un stilu mūzika – no klasikas līdz popmūzikai. Mūsu priekšnesumos ir dzirkstoša un vitāla horeogrāfija," tā sevi piesaka mūziķu kvintets. Pēc koncerta plkst. 23.00 kursēs 10. mikroautobusa papildu reiss Ķemeri–Bulduri.

Plkst. 23:00 sāksies orientēšanās sacensības "Ķemermiestiņa Mazās Anniņas Lielā balva" – "Mēnesnīcas taka 2012".

Sestdien, 11. augustā kultūras norises turpināsies ar dažādiem koncertiem uz brīvdabas skatuves Jaunajā parkā. Bērnu rītu pulksten 10:00 ieskandinās mazajiem skatītājiem domātie priekšnesumi – Jūrmalas teātra izrāde "Reiz bija ...", jūrmalnieku "BG deju studijas" un vokālās studijas "Notiņa" priekšnesumi, kā arī Ķemeru Nacionālā parka īpašā programma ģimenēm un bērniem.

Plkst. 12:00 būs dažādu mūzikas stilu jauno grupu koncerts visas dienas garumā, no plkst. 11:30 darbosies radošās darbnīcas, plkst. 13:00 varēs apskatīt ķemernieku bezšķirnes un šķirnes suņu izstādi.

Interesentiem būs iespēja iepazīt Ķemeru galvenās bagātības un no plkst. 10:00 doties sērūdeņu un dūņu izzināšanai veltītā ekskursijā "Pa Ķemeru Nacionālā parka dziedējošās zelta dzīslas pēdām". Ekskursijai iepriekš jāpiesakās pa tālr. 26872625.

Ķemeru svētku laikā Ķemeru bibliotēka no plkst. 14:00 līdz 18:00 pārvērtīsies par kultūras un dabas izglītības centru, un piedāvās gan apskatīt Jūrmalā dzimušās mākslinieces Agitas Mežielas (Krīgertes) Ķemeru svētkiem veidoto gleznu izstādi un Ķemeru Nacionālā parka fotoizstādi "Zaļš gar acīm", gan piedalīties izzinošās aktivitātēs Ķemeru Nacionālā parka izstādē "Dabas dziednīca – purvs".

Dienas beigās plkst. 21:00 uz skatuves kāps Latvijā pazīstamā grupa "Apvedceļš", lai dienas norises noslēgtu ar kārtīgu izdancošanos zaļumballē. Pēc koncerta plkst. 23:00 kursēs 10. mikroautobusa papildu reiss Ķemeri–Bulduri.

Aktīva dzīvesveida cienītājiem būs iespēja piedalīties sporta sacensībās, kas kļuvušas par Ķemeru svētku neatņemamu sastāvdaļu. Spēkiem mēroties varēs orientēšanās sportā – sacensības sāksies jau piektdien, 10. augustā, un turpināsies arī 11. un 12. augustā.

Sestdien, 11. augustā, būs sacensības makšķerēšanā, veloorientēšanās un precīzās orientēšanās divcīņā, riteņbraukšanā bērniem, kā arī volejbolā un šaušanā. Ģimenēm ar bērniem izklaidei tiks piedāvātas dažādas atrakcijās, jautrības stafetes un vizināšanās ar zirgiem.

Vairāk informācija par svētkiem – portālā www.kemeri.lv.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Latvija
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


SIXT Latvija
,


Kaļķu vārti
,


Daugavkrasti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.14454508sec.