Mīlgrāvja krastmalas svētkus atzīme Viduslaiku noskaņās

Par tradīciju kļuvušie Mīlgrāvja krastmalas svētki šogad, 2012. gada 12. augustā, Meldru ielas 1 apkaimē norisinās jau otro reizi. Par svētku vadmotīvu izvēlēts 14. gadsimts Latvijā. Tiks apspēlētas tā laika norises un galvenie notikumi Rīgā.

Pērn Krastmalas svētki tika rīkoti par godu Mangaļu jūrskolas 135. gadu jubilejai. Daudzi svētku dalībnieki izteica vēlēšanos, lai šie svētki kļūtu par tradicionāliem Ostas un iedzīvotāju sadraudzības svētkiem. Tāpēc šogad svētku tradīcija tiks turpināta, cerībā, ka katru gadu Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem būs iespējama reizi gadā svinēt šos svētkus. Arī šogad Vecmīlgrāvja attīstības biedrība sadarbībā ar Rīgas Brīvostu piedāvās plašu svētku programmu un aicina uz svinībām doties ne vien Vecmīlgrāvja iedzīvotājus, bet arī pārējos rīdziniekus.

"Sākotnēji mums radās doma ar vērienīgu pasākumu atzīmēt Mangaļu jūrskolas jubileju. To vēl tālajā 1876. gadā dibināja izcilais latvietis Krišjānis Valdemārs un jebkurš Mīlgrāvja iedzīvotājs ir lepns par šo faktu. Taču mēs par pasākumu saņēmām tik daudz pateicību no apkaimes iedzīvotājiem, ka bija skaidrs, pēc gada svētki jārīko atkal. Pagājušajā gadā Krastmalas svētki pulcēja ap 5000 apmeklētāju. Esmu ļoti priecīga, ka bija tik liela atsaucība un galvenais, ka svētkus svinēt un kopā atpūsties var visa ģimene kopā – gan bērnu, gan vecāki," stāsta Vecmīlgrāvja attīstības biedrības priekšsēdētāja Inta Biezā.

Svētku laikā pie Mīlgrāvja kanālā būs iespēja ceļot gan pa vēstures līkločiem, gan priecāties pa mūsdienu parastajām un neparastajām dzīves lietām. Svētku stilizācijas pamatā ir Daugavas un ostas attīstība vēsturiskos periodus. Pirmo svētku pamatā bija 13. gadsimts, kad Cisterciešu mūki izraka Mīlgrāvi. Viduslaiku atmosfēra izraisīja milzīgu apmeklētāju interesi. Nu pienākusi kārta 14. gadsimtam, kas kļuvis par šā gada Krastmalas svētku pamattēmu.

Ikvienas varēs izbaudīt visdažādākās izklaides, piedalīties konkursos un vinnēt balvas. Tiem, kam sirdij tuvi ūdeņi būs iespēja izvizināties ar kuģīti. Tie, kam labāk patīk palikt sausām kājām, varēs izmēģināt spēkus, staigājot ar ķekatām. Bērniem paredzētas dažādas spēles, kopā ar viņiem pārgājienos un piedzīvojumos dosies Pirāts Džo un Apaļīgais sivēntiņš.

Tāpat būs iespējams vērot arī jātnieku dueli un kaujas skrējienu, kā arī izcilu dūdinieku šovu. Asu izjūtu cienītājiem noteikti patiks ugunsrijēju šovs. Par viduslaiku noskaņojumu rūpēsies folkgrupa "Dardi", savukārt muzikālo izklaidi nodrošinās duets "RootsBand" ar dziesmām latviešu, krievu un angļu valodās un duets "Krakums".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Nikos Travel
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77952099sec.