Atklāj leģendu par Piena muižas - Berghof vārdu

Jau pagājis vairāk kā pusgads kopš Berghof Kalnamuiža kļuvusi par Piena muižu (atrodama Skrundas novadā, Rudbāržu pagasta Sieksātē). Ja gada sākumā vadībai un darbiniekiem vēl īsti nebija skaidrs, vai un kā muižas dzīvi ietekmēs nosaukuma maiņa un jauna grafiskā identitāte, tad nu jau daudz kas ir kļuvis skaidrāks. Domas par jauno tēlu un vērtību, kādu tas nes, mums atklāja mārketinga menedžere Inta Šoriņa.

Šobrīd jau varētu teikt, ka šī maiņa ir ietekmējusi muižas komunikāciju ar klientiem, pamatā uzsverot tās vērtības, kas baudāmas ar muižkungu cienīgu vērienu pļavas vidū, prom no pilsētām. Līdz ar to par absolūtu favorītu kļuvušas lauku piena vannas, veselīgas maltītes Rožu krodziņā no produktiem, kas sagādāti tepat vietējos dārzos, kā arī dabas baudīšana ar velosipēdu.

"Protams, piena vannu katrs var uztaisīt savā dzīvoklī, tāpat pagatavot maltīti un pabraukāt ar velosipēdu pa vietējo apkārtni. Taču mums ir ļoti pagodinoši šos mazos un vienkāršos mirkļus noformēt un pasniegt klientiem īpaši," stāsta Šoriņa.

Jautājums - kāpēc Piena muiža - viesiem ir aktuāls vēl joprojām. Atbildi sniedz muižas leģenda, kura tiks apspēlēta Piļu un Muižu asociācijas veidotajā "Leģendu nakts Latvijas pilīs un muižās" 2012. gada 27. oktobrī. Pirmkārt, mērķis ir akcentēt dabas dotās vērtības, ko varam izmantot ikdienā. Otrkārt, tas ir ģimenes stāsts.

Muiža, ko uzcēlis Barons von Mēdems, 20. gs kalpojusi gan kā Sieksātes pamatskola, gan kā kara hospitālis un piena pieņemšanas punkts. Septiņdesmito gadu beigās Sieksātes muižiņu ar vēsturisko nosaukumu "Berghof" jeb tulkojumā "Kalnamuiža" savā paspārnē ņēmis Liepājas Piena kombināts. Tā direktors Mārtiņš Sesks sāka veidot piensaimniecības ekspozīciju. Aiz cieņas pret tēvu, pienrūpnieku Žani Sesku, Mārtiņš dibināja Padomju Savienībā vienīgo Pienrūpniecības muzeju. Ekspozīcija kļuva vērienīga, bet pēc Liepājas Piena kombināta un arī Kalnamuižas atpūtas bāzes slēgšanas, tā tika izvazāta un daļēji pazuda. Un tikai loģiska bija rīcība, atjaunojot muižu kādreizējā skaistumā, izveidot arī Piena muzeju un apkopot pazudušo ekspozīciju. To visu tagad iespējams ieraudzīt nieka 50 metrus no muižas Kungu mājas. 

Nemanot piens bija pārņēmis arī pašu muižu, ienākot SPA salona rituālos, Rožu krodziņa ēdienkartē, lauku pirts rituālos, pat krāsu gammā, kādā restaurēta Lielā un Līgo zāles. Kad tika izprastas šīs vēsturiskās saknes, muižai bija iespēja pieņemt jaunu vārdu - Piena muiža.

Vairāk informācijas par Piena muižas piedāvājumu interneta vietnē www.pienamuiza.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts TUKUMĀ Tukuma TIC
Tiekamies Tukumā 18. maijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00. Tukuma muzejs ar moto "Kad tumsa iedvesmo" aicina baudīt izstādes un ekspozīcijas, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.46872807sec.