Jautrībai: Latvijas viesnīcu apmeklētāju untumi un kuriozi

Dodoties ceļojumā, viesnīcas ir tās, kur ikviens uzvedas visbrīvāk, atpūšas un parāda katrs savu raksturu. Un kurš gan labāk iepazinis pasaules tūristu niķus un stiķus, ja ne viesnīcās strādājošie. Viņiem skaļi briti, sīkumaini poļi vai trakulīgi skandināvi jau kļuvuši par klasiku.

Kolonna Hotels Group viesu uzņemšanas nodaļas vadītāja Linda Štāle nosauc cimperlīgāko viesu TOP trīs. Pirmo vietu ieņem grieķi, otro itāļi un topu noslēdz mūsu pašu kaimiņi lietuvieši. Savukārt nepieklājīgāko jeb skaļāko viesu titulu viennozīmīgi var piešķirt ir britiem. Pārkāpējiem gan vienu konkrētu tautību izdalīt grūti, jo katrai tautai savas melnās avis. Skandināvi diemžēl īsti neprot lietot grādīgos dzērienus, kā rezultātā dzērumā daudz ko saplēš. Līdz ar to savāc visvairāk pārkāpumu, par kuriem gan vienmēr čakli samaksā soda naudas un īpaši nekonfliktē.

Populārākie pārkāpumi Promenade Hotel ir smēķēšana nesmēķētāju numuros, pārlieku skaļa mūzikas klausīšanās un trokšņošana pēc pulksten 23:00. Pārdošanas vadītājs Kristaps Ruicēns stāsta, ka visamizantākā ir sejas izteiksme, kad viesis iztukšojis visu minibāru un mēģina aizbildināties, ka nav zinājis par tā izmaksām, lai gan cenrādis ir turpat blakus. Ja runā par untumiem, kas saistīti ar rēķinu izrakstīšanu, tad ļoti lielās formalitātēs ieiet poļi un krievi. Toties gaidot jau minētos skandināvus, sagatavojamies īpaši - viņiem un sevišķi somiem ļoti garšo Latvijā ražotais alus.

Tomēr visbiežāk ar dažādām komiskām situācijām un pārpratumiem saskaras Radisson Blu Hotel Latvija, jo šajā šeit nemainīgi apgrozās visvairāk viesu. Mārketinga vadītāja Aiga Lapiņa varēja pastāstīt neskaitāmus gadījumus, kuri ir atcerēšanās vērti. Šeit uzskaitīti spilgtākie:

• Komunikācijā lielākie sarežģījumi vienmēr ir ar spāņiem, itāļiem frančiem, jo viņu angļu valoda parasti ir maigi sakot vāja. Līdz ar to recepcijā viņu cenšanās skaidrot un parādīt visus noved līdz asarām. Sevišķi, tad, ja viņi savas vēlmes zīmē uz papīra.

• Trakuma karaļi, protams, ir un paliek britu un norvēģu jaunieši. Reiz kāda norvēģu jauniešu kompānija apmetusies divos tuvu novietots numuriņos. Vieni pa nakti otriem durvju priekšā sakrāmējuši visu, ko varējuši atrast gaitenī un savā numurā – puķu podus, traukus, dvieļus. Liels bijis otru pārsteigums, kad sapratuši, ka administrācijai nosūdzējuši paši savus biedrus.

• Kādam krievu tautības kungam sabojātas brīvdienas, pēc tam, kad viņa sieva un svaine ar divu stundu intervālu no ekskursijām atgriezušās katra ar vienu lauztu kāju.

• Taču visu pārspēj jau pirms vairākiem gadiem piedzīvotais Ziemassvētku pārpratums. Tolaik pretī viesnīcai, Elizabetes ielas un Brīvības bulvāra krustojumā tika izvietota Skonto Būves svētku egle ar visu šo firmas parakstu. Tālāko zemju tūristi veselu nedēļu visur skandinājuši un meklējuši šo Skonto Būvi – recepcijā, restorānos, apkalpojošam personālam. Izrādās viņi centušies visiem novēlēt "Priecīgus Ziemassvētkus."


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 11.05.2024 Sarunu vakars ar Kasparu Znotiņu Tukuma TIC
Aicinām baudīt teātra, dzejas un kino sarunu vakaru Kandavas vīna namā kopā ar Kasparu Znotiņu 10.05.2024 19:00 | Skatīt vairāk
Latvija 7 EUR
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51504111sec.