Jelgavas tēlnieku rokās atdzīvosies metāls

Jau no pagājušās piektdienas Jelgavā darbu uzsākuši metāla mākslinieki. Tēlniecības simpozija "Otrā elpa" rezultātā metālam tiek dota iespēja atdzīvoties tēlnieku rokās un pārtapt par lielformāta pilsētvides mākslas objektiem.Šogad žūrijas komisija no 32 iesūtītajām skicēm atlasīja sešus metāla māksliniekus, kuri apvienojušies pa pāriem, izveidos trīs brīnumainas skulptūras.

Viena no komandām ir Maija Puncule un Kristaps Krolls, kas katram jelgavniekam ļaus sajusties kā eņģelim. Viņu veidotajā skulptūrā cilvēks, kāpjot augšā pa kāpnēm, pakāpeniski izgaismos skulptūru. Uzkāpjot uz platformas, izgaismosies ziedlapas un cilvēks iegūs gaismas spārnus.

Mākslinieki Oskars Mikāns un Āris Smildzers veidos koku, kuram galvenais izteiksmes veids būs šalkoņa vēja zvanu veidā. Šīs komandas kapteinis Oskars Mikāns ir papildinājis pieredzi pat Japānā un ieguvis maģistra grādu Tama Mākslas universitātē Tokijā.

Savukārt trešā komanda - Māris Gailis un Armands Vecvanags - veidos romantisku stāstu ar metāla puķes apspīdētu soliņu. Aarmanda Vecvanaga izstādes apskatāmas Latvijā, Somijā, Anglijā, Dānijā, Francijā, ASV un Krievijā.

Skatītāji mākslas objektus varēs redzēt jau 8. septembrī Metāla svētkos Jelgavā, Uzvaras parkā. Pētnieku ielā planetārijs, aizraujoši eksperimenti, roboti un lidmodeļi, radošās darbnīcas. Atpūtas ielā iespēja pavizināties ar veco laiku  divriteņiem, apsēsties pie stūres antīkam auto, apskatīt pašbūvētus motociklus, kā arī vērot mototriāla paraugdemonstrējumus. Amatnieku ielā svētku monētu kalšana, metāla darinājumi un rotas. Zvaigžņu alejā Tēlniecības simpozija "Otrā elpa" metāla skulptūru parāde. Paralēli notiks koncertprogramma uz lielās skatuves.

Vairāk informācijas par svētkiem www.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53387904sec.