Brīvdabas muzejs aicina ieskandināt Ziemas saulgriežus

Šo svētdien, 2012. gada 16.decembrī, Brīvdabas muzejs aicina ieskandināt Ziemas saulgriežus. Ziemas saulgriežus Brīvdabas muzejā ieskandināsim ar bluķa vilkšanu, dziesmām un dejām folkloras kopu vadībā, kā arī svētku tirdziņu.

Pulksten 13.00 no Galvenajiem vārtiem sāksies bluķa vilkšana folkloras kopas "Rija" vadībā.

Pulksten 13.30, pēc atjaunotā "Sluju" darvas cepļa atklāšanas un bluķa dzēriena baudīšanas, bluķi vilksim uz Kurzemes sētu un tālāk – uz Vidzemes sētu, lai pulksten 15.00 to sadedzinātu ugunskurā kopā ar visām šai gadā piedzīvotajām likstām un nelaimēm.

No pulksten 12.00 līdz pulksten 16.00 gar galveno ceļu darbosies amatniecības izstrādājumu tirdziņš, kurā būs iespējams iegādāties gan tradicionālas, gan neparastas dāvanas. Ja tomēr tirdziņā neatradīsiet kāroto, radošajās darbnīcās Izstāžu zālē un Kurzemes sētā dāvaniņas varēsiet pagatavot pašu rokām. Tur taps dekori no čiekuriem, puzuri un citi rotājumi, tiks lietas sveces un gatavoti kosmētikas līdzekļi. Laimes liešanas darbnīca darbosies Mērsraga smēdē.

Lai aukstums nebiedē – no tā pasargās ne vien jestra dancošana, bet arī ugunskurs, karsta tēja Kurzemes manteļskurstenī un Vidzemes slietenī, un silta maltīte Priedes krogā.

Sākot ar šo nedēļas nogali, muzejā atsāks darboties slēpošanas trases sadarbībā ar aktīvās atpūtas centru "Eži". Aicinām ņemt līdzi savas slēpes, vai brīvdienās iznomāt tās slēpju nomā, stāvlaukuma pie Galvenajiem vārtiem.

Ziemas saulgrieži latviešiem ir prieka un līksmības svētki, svinot gaismas uzvaru pār tumsu, jo pēc gada garākās nakts saule atkal griežas uz pavasara pusi. Šai laikā ļaudis mēdza ap savām mājām vilkt bluķi, sakopojot tajā visu aizejošā gada grūtumu un ļaunumu, un beigās sadedzinot to ugunskurā.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440.

Muzejs apmeklētajiem atvērts katru dienu no pulksten 10.00 līdz 17.00.

Ziemas sezonā (līdz 30.04.) ieejas maksa muzejā 1.50 LVL pieaugušajiem, 1 LVL  studentiem, 0.50 LVL skolēniem, pensionāriem, 3.00 LVL ģimenēm (2 pieaugušie un 2–4 bērni vecumā līdz 18 gadiem). Bezmaksas ieeja pirmskolas vecuma bērniem un visu grupu invalīdiem.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.brivdabasmuzejs.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.625108sec.