Latvieši aicināja tūristus ciemos Vācijas starptautiskajā tūrisma izstādē

Lielākajā tūrisma patērētāju izstādē Eiropā, kuru ik gadu parasti apmeklē ap 200 000 klientu šogad piedalījās arī Latvijas uzņēmēji. Laikā no 2013. gada 12. līdz 20. janvārim latvieši senajos tautas tērpos vienā no 9 zālēm stendā Baltikum kopā ar Vācijas tūroperatoru Ebden Reisen aicināja vācu tūristus apceļot Latviju, Latvijas kempingu asociācijas projekta Enjoy the Best ietvaros. Sadarbība izvērtās ražīga, ņemot vērā, ka izstādi apmeklē cilvēki, kuri jau izvēlējušies ceļojumu galamērķi un vēlas iegūt papildus informāciju, vai arī, kuri interesējas par jauniem savas valsts vai ārvalstu tūrisma piedāvājumiem, lai laicīgi plānotu nākošo gadu ceļojumus.  

Veiksmes atslēga bija kopīgs darbs ar partneri Nilu Ebdenu, kam pieredze vācu tūristu ceļojumu organizēšanā uz Baltijas valstīm skaitāma divos gadu desmitos, izstādes apmeklētājiem tika sniegta praktiska informācija un maršrutu katalogi, Baltijas kempingu, Latvijas, Lietuvas Igaunijas, Rīgas pilsētas, Pierobežas galamērķa un pilsētu kartes, kemperu maršrutu karte Enjoy the best, kā arī atsevišķu uzņēmumu reklāmas materiāli, aicinot uz Latviju, Igauniju un St. Pēterburgu Krievijā, izmantojot kempingus un brīvdienu mājas laukos un pilsētās. Eiropā lielākā izstāžu kompleksa 4 zālēs interesenti varēja ne vien atrast konkrētu informāciju, ceļojumu maršrutus ceļojumiem uz visām pasaules valstīm, ieskaitot tik eksotiskus galamērķus kā Aļaska, Dienvidamerika, Jaungvineja, Malaizija, Antarktika, bet arī praktiskas un noderīgas lietas visam, kas saistīts ar ceļošanu, sportu, aktīvo atpūtu, speciālām interesēm un piedzīvojumu tūrismu, ko izmanto tūristi. Vairāk kā 2000 dalībnieki no 95 pasaules valstīm apmeklētajiem piedāvā ne tikai gatavas ceļojumu paketes ar auto, divriteņiem, kemperiem, autobusiem, kruīzu kuģiem, lidmašīnām, džipiem, kājām, zirgiem, bet arī visu nepieciešamo ceļojumu un atpūtas aprīkojumu, sākot no sporta inventāra, ceļojumu aprīkojuma līdz modernākajiem ceļojumu autobusiem, dažādu izmēru un sarežģītības kemperu automobiļiem, jahtām, moderniem divriteņiem. Apmeklētāji nāca ar konkrētiem mērķiem un interesēm, tāpēc droši var teikt, ka ikviens buklets, karte, piedāvātā ceļojumu pakete vai individuāli sastādīts maršruts nonāca mūsu gaidīto potenciālo klientu rokās, sarunās nācās atbildēt uz jautājumiem - ko Latvijā  var apskatīt, kādos kultūras pasākumos var piedalīties, kur labāk nakšņot, kā ērtāk nokļūt, vai te runa vāciski, vai ir droši, bija prieks dzirdēt no sirds teiktus vārdus par Latvijas dabas skaistumu, cilvēku sirsnību un bagāto kultūru.

Latgalieši pirmo reizi reklamēja savas tūrisma iespējas Vācijas izstādē tik daudziem ceļotājiem bez starpniekiem, tieši rokās, ar mērķi iedrošināt ceļot arī uz Latvijas austrumu reģionu, kas slavens ar dzīvu, autentisku kultūru, amatu meistariem, ziliem ezeriem skaistām dabas ainavām, kā arī bagātu vēsturi, kur zināma loma bijusi vāciešiem. Vācu tūristi savus ceļojumus plāno vairākus gadus uz priekšu, bet jau šogad mēs ceram sagaidīt vairāk vācu tūristu, kā līdz šim. Spriežot pēc izstādes apmeklētājiem tie varētu būt pārsvarā vācu pensionāru pāri, kas savos kemperu automobiļos vai organizētās autobusu tūrēs apceļo Baltijas valstis  vai iegriezīsies pa ceļam uz St. Pēterburgu. Jaunāka gadagājuma ģimenes ar bērniem vai precēti pāri labprāt ceļo ar savu vai īrētu auto, nereti izmantojot arī prāmjus vai lidmašīnas, lai ātrāk un vieglāk pārvarētu garo ceļu līdz Latvijai, veltot kopējam Baltijas valstu apmeklējumam  vairākas  nedēļas. Lai cerētu uz pieaugošu tūristu plūsmu, svarīgi patērētāju izstādēs piedalīties regulāri un piedāvāt konkrētu informāciju par ceļojumu iespējām vācu valodā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.ludza.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Sestdien Sama modināšanas svētki Aizkraukles novada TIC
Apmeklētājus īpaši piesaistīs viduslaiku un Kokneses biedrību organizētās aktivitātes, gadatirgus, koncerti un darbnīcas kurās darboties būs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44533801sec.