Balttour: Liepājas reģions piedāvās divus jaunus maršrutus

Jau šīs nedēļas nogalē norisināsies Baltour 2013 tūrisma izstāde – gadatirgus, kur ne mazums pārsteigumus sagādās Liepājas reģions. Vairāk par tiem pastāstīja Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Ieva Hmielevska.

Balttour tūrisma izstādes laikā Liepāja prezentēs divus jaunus maršrutus – vēsturisko kinoteātru maršrutu un īpaši pielāgotu maršrutu vājredzīgajiem un neredzīgajiem cilvēkiem. "Mūsu mērķauditorija nav tikai cilvēki ar pilnīgu vai daļēju redzes zudumu. Latvijā ir vismaz 12 000 redzes invalīdu. Cilvēku loks, kam nepieciešama īpaša pieeja ir daudz lielāks nekā sākotnēji šķiet, to vidū cilvēki, kam ir cukura diabēta vai vecuma izraisīti redzes traucējumi", norāda Ieva Hmielevska, LRTIB vadītāja. Maršruts neredzīgajiem un vājredzīgajiem iekļauj nozīmīgākos Liepājas centra apskates objektus un sniedz iespēju izjust Liepāju ar dzirdi, tausti un ožu. Papildus drošību pilsētā sniedz ar skaņas signāliem aprīkotie luksofori pie gājēju pārejām un citi vides pieejamības elementi. Ekskursijas dalībniekiem ir iespēja izmantot audiogidu vai taktilo pilsētas karti, kurā norādītas un Braila rakstā apzīmētas nozīmīgākās apskates vietas – Latvijas mūziķu slavas aleja, Rožu laukums, Liepājas Muzejs, Liepājas muzeja filiāle "Liepāja Okupāciju režīmos", Liepājas himnas tēlu skulptūras. Ekskursiju vadīs Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja gidi, kurus īpaši apmācīs Liepājas neredzīgo biedrība. Paredzēts, ka darbam ar vājredzīgo un neredzīgo grupām LRTIB pavadoņa - gida darbam apmācis arī vienu Liepājas neredzīgo biedrības biedru. Balttour izstādes apmeklētājiem pašiem būs iespēja iejusties neredzīga cilvēka lomā un ar taustes palīdzību "apskatīt" himnas tēlu skulptūru – Varen varošo Vārnu.

Liepāja ir pilsēta, kura augstu vērtē vides pieejamības standartus. Darāmā vēl ir daudz, taču daudz ir arī paveikts,  lai te labi justos cilvēki ar kustību un redzes traucējumiem. Jūrmalas parkā šajā sezonā tiks uzstādītas divas taktilās kartes. Zilā karoga pludmalē būs izveidota peldvieta cilvēkiem ar kustību traucējumiem: ratiņkrēsliem piemērota laipa ļaus ērti nokļūt pludmalē, bet īpašā krēslā invalīdi varēs izbaudīt peldi jūrā. Šī peldvieta būs aprīkota ar audio bojām un atbilstošu sanitāro mezglu.

Liepājas reģiona TIC vadītāja atklāj, ka Balttour 2013 apmeklētāji 9. februārī Liepājas Bufetē varēs baudīt kokteili "Amber city" jeb "Dzintara Liepāja". Kā arī Ieva Hmielevska vilina doties uz Liepāju, stāstot par autentiskajiem latviešu ēdieniem, ko raksturo pamatīgas garšas sajūtas, kas slavenas tieši Liepājas pusē.

Balttour 2013 izstādes laikā būs iespēja satikt pārstāvjus no Grobiņas kuršu vikingu apmetnes, kas izveidota Ālandes upes krastos. Kā vēsta fakti hronikās, Grobiņa ir senākā apdzīvotā vieta Latvijas teritorijā. Apmetnē, iespējams, gan iepazīt vikingu dzīvesveidu, gan redzēt to, kā veidota apmetne, gan  veikt braucienus ar Kuršu vikingu kuģi un doties ar kanoe pa Ālandes upi.

Vairāk informācijas Balttour tūrisma izstādē no 8. līdz 10. februārim un interneta vietnē www.liepajaturisms.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 16.05.2024 Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46822691sec.