Dobeles skaistie dārzi uzvar konkursā "Zaļākā dzīves telpa"

Dobeles novads ir atzīts par uzvarētāju projekta "Aizsargāta zaļā zona un ūdenstilpnes Zemgalē un Ziemeļlietuvā" ietvaros rīkotajā konkursā "Zaļākā dzīves telpa".

Šo uzvaru un balvu – 3 tūkstošus eiro zaļās zonas labiekārtošanas projekta izstrādei Dobeles pilsētas teritorijā – novadam nodrošināja Dobeles skaistie dārzi, kurus kopj  Klūgu, Beņķu un Štelmaheru ģimenes, vēlreiz uzskatāmi apstiprinot, ka Dobele patiešām ir skaisto dārzu pilsēta.  

Pērn augustā projekta partneri apmeklēja četru Lietuvas un Latvijas pašvaldību – Jēkabpils, Jaunjelgavas, Pļaviņu un Dobeles – individuālās mājas un sabiedriskās ēkas. Par sakoptākajiem un skaistākajiem objektiem Latvijas pašvaldībās atzina jau minētos Dobeles dārzus, otro vietu sabiedrisko ēku grupā piešķīra Dobeles pirmsskolas izglītības iestādei „Spodrītis”.

Lietuvā tika vērtēti Rokišku, Akmenes, Biržu un Birštonas pašvaldību objekti, un par sakoptāko pašvaldību Lietuvas pusē kļuva Birži. Piektdien Biržu pilī notika projekta konference par iesaistīto partneru projektu progresu un konkursa uzvarētāju apbalvošana.

Visi trīs Dobeles skaistie dārzi ir atvērti apmeklētājiem un kļuvuši par populāriem apskates objektiem. Jāsagaida vien ziedošais pavasaris.

Klūgu ģimenes ainavu dārzs ar plašajiem zālājiem un skaisto dīķi ir atzīts par vienu no skaistākajiem Latvijā. Šo titulu ir izpelnījies arī Štelmaheru akmeņu dārzs, kuru mēdz dēvēt arī par akmens pasaku un brīnumdārzu. Savukārt Līgas un Aivara Beņķu dārzā var smelties idejas, kā iekārtot skaistu un vienlaikus arī praktisku dārzu.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.dobele.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024 Tukuma TIC
Festivāls "Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024" būs 23.maijā pulksten 12:00 Irlavas kultūras namā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.28182411sec.