Jūrmala atklāj vasaras kūrorta sezonu un aicina uz Muzeju nakti

Sestdien, 2013. gada 18. maijā, Jūrmalā notiks vasaras kūrorta sezonas atklāšanas svētki. Visas dienas garumā paredzēta plaša izklaides programma, kas priecēs gan jūrmalniekus, gan pilsētas viesus. Savukārt Jūrmalas muzeji aicina uz starptautiskās Muzeju nakts pasākumiem.

Jūrmalas vasaras kūrorta sezonas atklāšana sāksies ar svētku gājienu pulksten 12.20 no Dzintaru mežaparka stāvlaukuma. Tradicionāli tajā piedalīsies vairāki tūkstoši jūrmalnieku – pilsētas iestāžu darbinieki, uzņēmumu kolektīvi, mākslinieki, pašdarbības kolektīvi, skolu darbinieki un skolēni.

Gājiena dalībnieki dosies virzienā no Dzintaru mežaparka pa Jomas ielu uz Majoru stāvlaukumu, kur svētkus atklās Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Visockis.

Pulksten 13.00 Majoru stāvlaukumā sāksies svētku koncerts, kurā uzstāsies populāri Latvijas mūziķi un grupas "Autobuss debesīs", "Musiqq", "Muzikālā apvienība "Vintāža"", "Crazy dolls", "Disco Diamond" un Olga Rajecka.

Pulksten 21.00 vakara koncertā skanēs skaistākās un populārākās 70. gadu estrādes dziesmas solistu Žorža Siksnas, Vinetas Elksnes, Rūtas Dūdumas, Zanes Dombrovskas un Jura Jopes izpildījumā. Vasaras kūrorta sezonas atklāšanas svētkus pulksten 22.50 noslēgs krāšņa uguņošana.

Svētki Jūrmalā turpināsies, jo 18. maija naktī notiek starptautiskā akcija "Muzeju nakts", kuras devīze Latvijā šogad ir "Zaļā krāsa – mežs"".

Muzeju naktī atraktīvas, izklaidējošas un izglītojošas programmas saviem apmeklētājiem piedāvās Jūrmalas Pilsētas muzejs, Jūrmalas Brīvdabas muzejs un Raiņa un Aspazijas vasarnīca, Jūrmalas Mākslinieku nams Bulduros un a/s "Latvenergo" Energoefektivitātes centrs Majoros, kā arī Vitālija Jermolajeva mākslas galerija "Inner Light".

Jūrmalas Pilsētas muzejs no pulksten 18.00 līdz 2.00 aicina uz mākslas izstādi un ekspresizstādi, zīmēšanas, veidošanas un grafikas radošajām darbnīcām, koncertu un V. Šekspīra lugas "Spītnieces savaldīšana" iestudējumu. Savukārt Mākslinieku namā Bulduros līdz pat rītausmai notiks multimediāla mākslas akcija "Zaļā zara kabinets".

Jūrmalas Brīvdabas muzejā varēs degustēt uz ugunskura vārītu zivju zupu un karsti kūpinātas zivis (par maksu), noskatīties dokumentālo filmu "Burinieku gadsimts", kā arī klausīties grupas "Menuets" akustisko koncertu.

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Majoros visas nakts garumā notiks apmeklētāju līdzpaņemto vai uz vietas sacerēto dzejoļu uzkrāšana Brīnumu lādē, skābeņu un nātru zupas degustācija, tiks parādīts teātra studijas iestudējums. Ar Slobodskas laika Raiņa un Aspazijas saraksti iepazīstinās Dr. philol. Jānis Zālītis.  

A/S "Latvenergo" Energoefektivitātes centrā Majoros piedāvās speciālistu konsultācijas par efektīvu elektroenerģijas izmantošanu, izstādi par Ķeguma HES un dokumentālo filmu par to, kā tapa Ķeguma spēkstacija, kā arī vizināšanos ar zaļajiem elektriskā transporta līdzekļiem. Energoefektivitātes centrs, rūpēs par zaļu vidi, aicina ikvienu ņemt līdzi un nodot bojātās elektroierīces un izdegušās energoefektīvās spuldzītes.

Plašāka informācija un pasākumu programma mājaslapā www.jurmala.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55595207sec.