Nosauc vasaras tūrisma sezonas aktualitātes Jelgavā un apkārtnē

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs informatīvā materiālā apkopojis šīs vasaras tūrisma sezonas aktualitātes Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. Materiālā atrodamas idejas kā pavadīt šo vasaru Jelgavā un apkārtnē ģimenēm ar bērniem, aktīvas atpūtas cienītājiem un pat gardēžiem.

Šovasar Jelgavas pusē iespējams nesteidzīgi atpūsties dabā vai pavadīt laiku aktīvi, doties ekskursijās vai iepazīt ražošanas procesus, piedalīties krāšņos pasākumos vai apmeklēt kādu muzeju, un pa vidu nogaršot kādu vietējo našķi. Informatīvais materiāls "Tūrisma un atpūtas iespējas Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. Vasara 2013" latviešu, krievu un angļu valodās lejupielādējams mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

Jelgavas jaunā seja

Šajā gadā Jelgava piedzīvojusi ievērojamas pārmaiņas. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina iepazīt jauno Jelgavas seju. To veido unikālais gājēju un velosipēdistu tilts "Mītava" ar krāsainām strūklakām un J.Čakstes bulvāra promenādi, kā arī skulptūra par piemiņu leģendārajai latviešu dziedātājai, jelgavniecei Norai Bumbierei.

Atpūta dabā

Plašs piedāvājums ir pieejams tiem, kas iecienījuši atpūtu pie ūdens. Arī šogad jelgavniekiem un pilsētas viesiem pie Lielupes ir pieejama labiekārtota pludmale, savukārt, dodoties izbraucienā ar kuģīti, ūdens velosipēdu vai laivu, iespējams aplūkot Jelgavas pili, pilsētas promenādi un Pils salas zirgus no ūdens puses. Dabas spēku iespējams smelties nesteidzīgās pastaigās pa Lielupes palienes pļavām vai vietējiem dabas parkiem, kā arī vietējās saimniecībās, kur interesenti var uzzināt interesantus faktus par augu un dzīvnieku audzēšanu. Vairākas Jelgavas apkārtnes zirgaudzētavas piedāvā izjādes ar zirgiem un izbraukums zirga pajūgā.

Ģimenēm ar bērniem

No 1.maija līdz 15.oktobrim ģimenes aicinātas piedalīties akcijā „Brīvdienu maršruts uz Zemgales laukiem”, kuras laikā jāapmeklē 6 objekti un jāsakrāj zīmodziņi. Akcijas noslēgumā 21. oktobrī tiks izlozēti 5 lauku labumu komplekti ar īpašām lauku veltēm no akcijā iesaistītajām saimniecībām.

Sports un aktīvā atpūta

Sportot gribētāji aicināti iemēģināt Jelgavas un apkārtnes sporta kompleksus, kas aktivitātes piedāvā gan iekštelpās, gan ārā. Piemērotas aktivitātes atradīs ikviens, jo Jelgavā un apkārtnē pieejami pludmales volejbola, futbola, strītbola un basketbola laukumi, tenisa korti, kartings, peintbols, skeitparks un trīs boulinga zāles.

Jelgavas ražotnes

Viens no šīs vasaras sezonas lielākajiem jaunumiem ir Jelgavas ražotnes, kas interesentiem ir vērušas vaļā savas durvis. Vairākas Jelgavas ražotnes organizētām grupām piedāvā ieskatīties ražotnes ikdienā, produkcijas tapšanas kārtībā, kā arī iepazīties ar industrijas vēsturi un nākotnes perspektīvām.

Piedāvājums gardēžiem

Vietējās kafejnīcas aicina gardēžus nobaudīt Jelgavas īpašos ēdienus- pamatēdienu "Hercoga bura", desertu "Šarlotes skūpsts" un atspirdzinošo dzērienu "Jelgavas bellini". Jelgavas pils piedāvā malkot karsto šokolādi hercogienes un galma dāmu sabiedrībā. Tepat, Jelgavas apkārtnē ražotos gardumus iespējams nodegustēt dodoties ekskursijā uz  ražotni "Latvijas piens", Blankenfeldes muižu, maizes ceptuvi "Svētes maize" un zemnieku saimniecību "Blūdži" Elejā.

Ekskursijas

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs vasaras sezonā organizē regulāras ekskursijas pa Jelgavu, Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu kopā ar gidu. Ekskursijas paredzētas gan kājām, gan ar autobusu, gan velosipēdiem un tajās aicināts piedalīties ikviens interesents. Ekskursiju grafiks atrodams mājas lapā www.visit.jelgava.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62846518sec.