Tuvojas Operas dienas Jēkabpilī

Šovasar Jēkabpili no 25. līdz 27. jūlijam pieskandinās Operas dienas, ko ievadīs viena no spožākajām Latvijas Nacionālās operas solistēm Sonora Vaice kopā ar dziedātāju un trompetistu Andri Ābelīti koncertā "Tu mana svētā, grēcīgā". Koncerts notiks 25. jūlijā Svētā Miķeļa evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

26. jūlijā plkst. 20:00 Krustpils saliņā viesosies Krievijas Valsts kamermūzikas teātris "Sanktpēterburgas Opera" ar Gaetāno Doniceti humoristisko operu "Pēteris Pirmais".

Sanktpēterburgas operas teātra liktenī izrāde Pēteris Pirmais" ieņem īpaši nozīmīgu vietu. Ar tās iestudējumu sākās jauns posms teātra pastāvēšanai barona fon Dervīza savrupmājā  Pēterburgas vēsturiskajā centrā. Vēl jo vairāk – pēterburgiešu pirmizrāde 2003. gadā kļuva par  Eiropas muzikāli teatrālu sensāciju. Jaunā komponista divdesmit divu gadu vecumā radītās operas partitūra pazuda La Feniče teātra ugunsgrēkā 1823. gadā, tāpēc 180 gadus par to bija aizmirsts.

Režisoram Jurijam Aleksandrovam izdevās  pasaulei no jauna atklāt Doniceti komēdijas žanra šedevru. Pazudušās partitūras meklējumos režisoram nācās veikt īstu detektīvizmeklēšanu.Tajā iesaistījās Doniceti vārdā nosauktais Bergamo operas teātris, La Feniče venēciešu teātris, "Rikordi nama" fonds un izdevniecība, kurai pieder komponista mūzikas autortiesības, kā arī Itālijas Ģenerālkonsulāts Pēterburgā. Pēc trīs gadus ilgušā  rūpīgā darba pa visu Itāliju izkaisītās partitūras fragmenti beidzot savienojās vienotā veselumā.

Latviešu publikai  būs iespēja pirmoreiz skatīties ievērojamā itāļu komponista darbu, kas tiek spēlēts tikai uz Sanktpēterburgas operas skatuves. Humoristiskais un muzikāli asprātīgiem jokiem piesātinātais meistara skaņdarbs "Pēteris Lielais – visas Krievijas cars" iepazīstinās skatītājus ar jauniem Krievijas vēstures faktiem un negaidītu leģendārā Pētera I tēla interpretāciju. Opera ir interesanta un aizraujoša, tajā daudz komisku tēlu un amizantu situāciju. Romantisks stāsts ar samudžinātu intrigu, liktenīgiem noslēpumiem un mīlas kaislībām, ar atmiņā paliekošām neparasti spilgto muzikālo varoņtēlu izpausmēm ārijās un duetos.

Operas dienas noslēgsies 27.jūlijā ar Galā koncertu Krustpils saliņas estrādē.

Programmā iekļautie skaņdarbi no Džuzepes Verdi operas Rigoleto" daudziem klausītājiem atsauks atmiņā krāšņo Sanktpēterburgas mākslinieku izrādi pērnvasar. Stilistiski daudzveidīgā un niansēti bagātā dziedājumā kvartetā no "Rigoleto" skatītāji redzēs "Sanktpēterburgas Operas" izcilos māksliniekus, Starptautisko konkursu laureātus Svetlanu Arzumanovu un Jevgēniju Čaiņikovu. Mīlīgajā un vienlaikus ar asu raksturiņu apveltītajā Rozīnas ārijā no Rosīni operas „Seviljas bārddzinis” iejutīsies Irina Skaženika, ar tīkamu un daiļskanīgu balss tembru apveltīta dziedātāja, kura uzvaras laurus plūkusi arī Starptautiskos konkursos. Ar virtuozu dziedājumu un artistisku  meistarību  Dona Bazilio ārijā no šīs pašas operas  skatītājus priecēs Vladimirs Feļauers.

Galā koncertu kuplinās Sanktpēterburgas Marijas teātra baleta vadošie mākslinieki, kārtējo reizi apliecinot, ka cilvēka spējās ir pārvarēt gravitācijas spēku un, atraujoties no skatuves dēļiem, graciozos lēcienos un dejas virpuļos it kā lidot virs tiem.

Biļetes uz operas izrādi "Pēteris Pirmais" un Galā koncertu nopērkamas  Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Cilvēkiem ar kustību traucējumiem un vienam viņa pavadonim ieeja uz operas izrādi bez maksa. Vietas rezervācija pa tālruni 65221152 līdz 24.07. darbdienās no pulksten 9.00 līdz 17.00.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.jkp.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.16877985sec.