Doniceti komiskās operas šedevrs "Pēteris Pirmais" Jēkabpilī

Jēkabpilī jau pilnā sparā risinās gadskārtējās Operas dienas. Šogad tās notiek no 24. līdz 27.jūlijam. Jēkabpilī jau ieradies pasaulē pazīstamais režisors, Krievijas kamermūzikas teātra „Sanktpēterburgas Opera” mākslinieciskais vadītājs Jurijs Aleksandrovs un viņa kolēģi, lai Jēkabpils skatītājiem 26.jūlijā plkst. 20:00 piedāvātu Gaetāno Doniceti komiskās operas šedevru – „Pēteri Pirmo”.

"Uz Jēkabpili atbraucām ar prieku, jo pērn mūs šeit saprata, skatītāji emocionāli atvērās un baudīja operu," Operas dienām veltītajā preses brīfingā pavēstīja Jurijs Aleksandrovs. Viņš uzsvēra, ka šis projekts nenes peļņu ne teātrim, ne pašvaldībai, tomēr sadarboties liek misijas apziņa un vēlme, lai operu iemīl.

Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktore Inta Ūbele sacīja, ka kultūras misija ir piedāvāt augstas kvalitātes mākslu, un opermūzika ir māksla, kas sakārto mūsu emociju pasauli. Viņa izteica gandarījumu, ka Sanktpēterburgas mākslinieku un pašvaldības mērķi un intereses šai jomā sakrīt.

"Var teikt, ka šogad Operas dienās izskanēs grand galā koncerts, jo tajā uzstāsies divu ievērojamu Sanktpēterburgas teātru izcili mākslinieki. Ne velti jau pērnvasar muzikoloģe Inese Lūsiņa atzina, ka grūti izcelt kādu no „Rigoleto” lomu izpildītājiem, jo viss ansamblis ir perfekts. Šogad galā koncertā kopā ar „Sanktpēterburgas Operas” teātra māksliniekiem uz skatuves redzēsim arī Marijas teātra baleta prīmas," Operas dienu pasākumus raksturoja šīs grandiozās ieceres producents Spartaks Leimanis.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs apliecina, ka pašvaldība turpinās finansiāli atbalstīt Operas dienas, lai nodrošinātu iespēju reģiona iedzīvotājiem skatīt izcilus māksliniekus, nemērojot tālo ceļu uz Rīgu. Leonīds Salcevičs arī solīja arī rast līdzekļus, lai paplašinātu un labiekārtotu māksliniekiem nepieciešamās grimētavas un ģērbtuves Krustpils saliņā.

Preses brīfingā Jurijs Aleksandrovs atgādināja, ka 180 gadu tika uzskatīts, ka opera "Pēteris Pirmais" ir zudusi, jo partitūra ugunsgrēka laikā sadegusi, tomēr pēc triju gadu meklējumiem tās lielāko daļu izdevās atrast un operu atjaunot.

Operas "Pēteris Pirmais"2 izrāde notiks 26.jūlijā plkst. 20.00 Krustpils saliņā.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesusparadize.lv, to cena no 5 līdz 12 latiem.

Skatītāju ērtību labad Jēkabpils, pašvaldība operas izrādes „Pēteris Pirmais” dienā ir nodrošinājusi autobusu maršrutā Rīga - Jēkabpils - Rīga. Samaksa par braucienu abos virzienos Ls 3. Iekāpšana autobusā pie tirdzniecības centra „Origo”. Autobuss uz Jēkabpili aties 26.jūlijā plkst. 17.00. pieteikties pa tālruni 29136928 vai 25937538  


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Latvija
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
KONCERTPROGRAMMA VIOLETS Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Burvīgo solistu Ances Krauzes uz Zigfrīda Muktupāvela balsi papildinās Zigfrīda vijoles spēle, bet pie klavierēm uzstāsies pats komponists Jānis | Skatīt vairāk
SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā Tukuma TIC
Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.2586sec.