Kultūras pils Ziemeļblāzma svinēs 100 gadu jubileju

Svētdien, 1. septembrī, pulksten 16.00  kultūras pils "Ziemeļblāzma" svinēs 100 gadu jubileju. Pasākumu atklās  Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, viņa vietnieks Andris Ameriks un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

"Ziemeļblāzmas" jubilejai veltītajā koncertā spēlēs Liepājas Simfoniskais orķestris, uzstāsies solisti Sonora Vaice (soprāns), Viesturs Jansons (tenors) un Ints Dālderis (klarnete) koncerts. Diriģents Atvars Lakstīgala. Programmā būs Ērika Ešenvalda 4. Liepājas koncerts „Arktikas nakts vīzijas”, skaistākās melodijas no operām "Karmena", "Rigoletto", "Seviļas bārddzinis", "Mīlas dzēriens", "Žagata zagle" un operetēm "Smaidu zeme", "Jautrā atraitne", "Čigānu barons".

Pirms koncerta jau no pulksten 12.30 "Ziemeļblāzmas" pils parkā notiks Ziedu svētki. Ieeja visos pasākumos bez maksas, jo tos atbalsta Rīgas brīvostas pārvalde.

Tieši pirms 100 gadiem, 1913. gada 1. septembrī, svinīgi tika atklāta jaunuzceltā Vecmīlgrāvja "pērle"– kultūras pils "Ziemeļblāzma", kuru tās finansētājs un idejas autors, kokrūpnieks un mecenāts Augusts Dombrovskis tika uzbūvējis, lai apkārtējiem iedzīvotājiem būtu pilnvērtīga sabiedriskā un kultūras dzīve, pili nododot Vecmīlgrāvja Bezalkohola biedrības apsaimniekošanā. "Ziemeļblāzma" kļuva par vienu no ievērojamākajiem kultūras un izglītības centriem ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā. Pēc Rīgas pašvaldības finansētas vērienīgas, 22 mēnešus ilgas rekonstrukcijas pils savā simtgadē atkal ir atdzimusi visā savā krāšņumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72323895sec.