Zeltaini rudenīgā Jūrmala aicina ciemos

Veselības kūrorts asociējas ar atpūtu visa gada garumā. Zelta rudens noskaņa ir kūrortam kaut kas pavisam īpašs, neparasts un varbūt pat reizēm pavisam negaidīts. Lielie atpūtnieki pūļi nu ir devušies darba gaitās, un pludmales liedags paver neizsakāma plašuma sajūtu. Baltas kvarca smiltis, jūras šalkas, kas mēdz krastā izskalot arī pa kādam dzintara gabalam, priežu gaiss, tas viss piešķir mundrumu, atbrīvo prātu  no ikdienas domām un uzmundrina organismu visai darba nedēļai. Un tas viss ir Jūrmalā.

Rudenī pastaigas ir īpašas, jo uzmanība tiek pievērta ik mazākajam sīkumam Jūrmalā: vai tā būtu kāda iepriekš nepamanīta arhitektūras pērle, jauns veloceliņa posms vai kas cits. Neskatoties uz to, ka gaisa temperatūra nenoliedzami liek nojaust par rudens sezonas tuvošanos, rudenī kūrorts ir dzīvāks par dzīvu, jo uz šejieni brauc, lai smeltos spēkus rudens nomācošajam noskaņojumam un vitamīnu trūkumam organismā. Te ikviens var atrast ko savai sirdij tīkamu: dabas cienītāji un vērotāji, aktīvās atpūtas piekritēji, arī kūrortārstniecības un SPA cienītāji.

Šī gada augustā pēc vairākus gadu rekonstrukcijas ir atklāta Lielā Ķemeru tīreļa taka. Ķemeru lielais tīrelis ir viena no vietām, kur veidojas Ķemeru galvenā bagātība – sēra minerālūdeņi, kas savulaik lika pamatus Jūrmalas kūrorta attīstībai. Taku papildina skatu tornis, no kura paveras brīnišķīgs skats uz tīreli, kā arī to var izmantot, lai vērotu purva apkaimē dzīvojošos putnus. Savukārt, ja vēlaties paelpot priežu meža gaisa attālāk no pilsētas centra, Ragakāpas dabas parks būs īpaši piemērots – meža masīvā, caur kuru vijas dabas taka,  aug vismaz 300 gadus vecas priedes un šajā pašā Ragakāpas dabas parkā atrodas arī Jūrmalas brīvdabas muzejs ar oriģinālām zvejnieku sētām, laivām, zivju kūpinātavu, kas darbojas līdz pat šai dienai un lielāko virvju kolekciju Latvijā. Savukārt, ja nu pēkšņi sāk smidzināt patīkams rudens lietutiņš, dodieties pēc modes vēsmām uz Jūrmalas pilsētas muzeju, kur izstāde „Mode kūrortā” iepazīstina ar apģērbu un aksesuāru modi no 19.gs. beigām līdz 1990.gadiem.

Aktīvās atpūtas cienītājiem – velo maršruti pa pilsētas teritoriju, iepazīstot koka arhitektūras pērles: pilastru, kolonnu, dzegu, frontonu un citu detaļu klāsts ir sastopams gan neostila ēkās, gan ierindas celtnēs ar fona raksturu, kā arī smailloka logailas, verandas un daudzveidīgie tornīši. Romantiskās ieliņas un ieskautās koka vasarnīcas arī mūsdienās rada senatnes elpu. Iepazīsties arī Ķemeru nacionālo parku ar velo un kājām! Dažāda garuma un dažāda veida velomaršruti un kājāmgājēju maršruti neatstās vienaldzīgu nevienu.

Ne vien labvēlīgais klimats, bet arī minerālūdens avoti un ārstnieciskās dūņas ir tie dabas resursi, kas kūrortā ir pieejami ikvienam gan veselības profilaktiskos nolūkos, gan arī kombinētajos ārstniecības un atveseļošanās kursos. Un, protams, SPA procedūru klāsts - izvēles iespējas no ~ 400 dažādām procedūrām. Piedāvājums gan tiem, kas atzīst tikai un vienīgi ekloloģisko un dabas resursu izmantotās programmas/procedūras, gan tiem, kas priekšroku dod kādai eksotiskajai procedūrai/programmai.  Un palutināt sevi vai uzmundrināt var pat vienā dienā vai nedēļas nogalē.

Rudens sezonā Jūrmalas rehabilitācijas centri, kūrortviesnīcas un SPA īpaši piedomā par īpašajām rudens programmām. Tās ir gan sulu kūres, gan organisma attīrīšanas un vitamīnu uzņemšanas kūres, gan aromātiskās pērļu vannas ar jūras sāli, peldes minerālūdens un jūras ūdens baseinos, skābekļa kokteiļi, dažādas antistresa programmas un ekoterapijas programmas ķermenim un garam. Tikai Jūrmalā ir iespēja nobaudīt Baltijas dzintara tēju, kas ir dabīgs enerģijas stimulators, tas stiprina imunitāti, regulē organisma darbību, attīra, mērķtiecīgi iedarbojas uz problemātiskajām vietām, atjaunojot audu un orgānu funkcijas.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.tourism.jurmala.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.05626678sec.