Aicina uz svētku pasākumiem Jelgavā un apkārtnē

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina ikvienu radīt svētku sajūtu, šajā nedēļas nogalē apmeklējot sev tīkamāko pasākumu Jelgavā, Jelgavas un Ozolnieku novados.

Jelgavas pils sestdien, 14. decembrī, pulksten 20:00 aicina izbaudīt romantiski klasisku un senatnīgu gaisotni Ziemassvētku ballē. Tā ir balle dažādām deju un mūzikas gaumēm – no Vīnes valša līdz rokenrolam. Balles viesiem būs sarūpētas dažādas izklaides un radošās darbnīcas. Pils muzejā būs iespējams sajust svētku smaržu, apmeklējot piparkūku mājiņu izstādi "Lai top...".

Līdz 18. janvārim izbaudīt vietējo ražotāju gardumus aicina akcija "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" - sešos ēdināšanas uzņēmumos Jelgavā un Jelgavas novadā ir iespējams nobaudīt rudens/ziemas izlases ēdienus, kuru pagatavošanā prasmīgi izmantoti vietējo ražotāju un mājražotāju labumi. Pašmājas garšas noslēpumu galvenais mērķis ir parādīt, ka gardus un interesantus ēdienus var pagatavot arī no vietējiem produktiem, kas iegūti un audzēti tepat Jelgavas vai Ozolnieku novadā.

Ciemos pie Salavecīša, Rūķiem un zvēriem aicina Mini Zoo "Zemgales poniji" 14. un 15. decembrī, pulksten 11:00-15:00. Ciemošanās laikā varēsiet apmeklēt mini zoodārzu Rūķa pavadībā, darboties Rūķu darbnīcās, fotografēties ar Salavecīti, izliet laimītes, baudīt Rūķu tēju, kā arī viesus sagaidīs citi pārsteigumi. Zoodārzs būs pieejams arī pārējās 2013. gada decembra sestdienās un svētdienās 21., 22., 28., 29. decembrī no pulksten 11:00-15:00. Gan grupu, gan individuālais apmeklējums iepriekš jāpiesaka.

Ziemassvētku dāvanas varēsiet sagādāt svētku tirdziņos 14. decembrī.

11:00 – 15:00 Ziemassvētku izstāde - tirdziņš "Dāsnums mūžam neizsmeļams" notiks lielveikalā "Pilsētas Pasāža", Driksas ielā 4. Tirdziņā bū iespējams apskatīt un iegādāties Jelgavas nevalstisko un sabiedrisko organizāciju tautas amatniecības darbus.

12:00 – 18:00 Jelgavas novads aicina uz Ziemassvētku tirdziņu Akadēmijas ielā 5, Jelgavā. Tirdziņā piedalīsies ne vien Jelgavas novada amatnieki, rokdarbnieki un mājražotāji, bet arī ciemiņi no citiem novadiem, kas piedāvās savus izstrādājumus. Līdz ar gardumu un amatnieku darbu iegādi tirdziņa apmeklētāji varēs arī piedalīties radošā darbnīcā un baudīt folkloras kopas priekšnesumus.

Sagatavot svētku rotājumus varēsiet radošajā nodarbībā Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī 14. decembrī, pulksten 12:00. Radošās nodarbības laikā ikviens varēs izgatavot rotājumus Ziemassvētku eglītei no pavisam vienkāršiem, sadzīvē pielietojamiem materiāliem.

Savukārt jau nākamās nedēļas sākumā, 16. decembrī, pulksten 16:00 bērnu un jauniešu deju kolektīvs "Vēja Zirdziņš" ielūdz uz labdarības koncertu Jelgavas kultūras namā. Dejotāji aicina horeogrāfiskajā uzvedumā "Brīnumlāde" kopīgi izzināt, kas tad šajā lādē īsti ir iekšā. Kolektīva mākslinieciskā vadītāja A.Skrastiņa, horeogrāfe L.Jansone sadarbībā ar horeogrāfi A.Jansoni ir radījušas 15 pilnīgi jaunas dejas, kas tiks nodotas skatītāju vērtējumam.

Svētku laikā aicinām apmeklēt arī koncertus un citus pasākumus Jelgavas kultūras namā, Jelgavas Sv. Annas baznīcā, Ozolnieku tautas namā un Jelgavas Sv. Jāņa baznīcā. Uzziniet vairāk par pasākumiem www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.05256796sec.