8. februārī notiks nodarbība ģimenēm "Bruņinieku stāsti"

8. februārī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes ar bērniem aicina uz nodarbību "Stāsti par bruņiniekiem"

Turpinot cikla "Muzejs ģimenei" pasākumu organizēšanu, 8. februārī LNVM nodaļā "Dauderi" notiks izglītojoša un izklaidējoša nodarbība bērniem un viņu vecākiem "Stāsti par bruņiniekiem". Sākums pulksten 12.00, aptuvenais norises laiks – līdz pulksten 14.00.

Muzeja speciālisti bērniem stāstīs par viduslaiku bruņinieku audzināšanu un sadzīvi, morāli un dzīvesveidu, cita starpā detalizētāk aplūkos dažādu laikmetu bruņas un ieročus, to pielietošanas iemeslus. Plašāka informācija tiks sniegta par Livonijas ordeņa bruņiniekiem, jo tie vistiešākajā veidā bija saistīti ar Latvijas teritoriju, Rīgu un Rīgas pili.  Stāstījumu papildinās muzeja krājuma priekšmetu un atdarinājumu demonstrēšana.

Arī bērniem pašiem būs iespēja paturēt rokās bruņinieku bruņas un ieročus, novērtēt viduslaiku bruņinieku fiziskās spējas. Jauniegūtās zināšanas mazie varēs pielietot, aizpildot darba lapas ar āķīgiem jautājumiem.

Noslēgumā visi dalībnieki (arī pieaugušie), ja vēlēsies, varēs iesaistīties teatralizētā uzvedumā, kurā darbosies topošais bruņinieks, karalis, karaliene, karaļa padomdevējs, pirmais bruņinieks, pirmā bruņinieka ieroču nesējs, otrais, trešais, ceturtais bruņinieks un viņu ieroču nesēji, krustneši, tirgotājs, galma dāmas, princeses utt. Lomas tiks izlozētas. Dalībnieki pārģērbsies stilizētos kostīmos, tad notiks jaunā bruņinieka iesvētīšana, simboliski ievērojot šīs nozīmīgās ceremonijas tradīcijas - "nakts sardzi baznīcā", tikšanos ar karali, zvēresta nolasīšanu un zobena simbolisko sitienu pa plecu. No karalienes jaunais bruņinieks saņems seniem ģerboņiem rotātu diplomu, kas apliecinās viņa jauno statusu.

Vecāki norises laikā aicināti fotogrāfēt un uzņemt video.

"Dauderu" pievilcību vairo plašais parks, kas ieskauj muzeja ēku. Tajā ģimenes ar bērniem daļu šīs vietas apmeklējumam atvēlētā laika var pavadīt svaigā gaisā.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs reizi mēnesī rīko nodarbības ģimenēm ar bērniem, aicinot laiku pavadīt kultūrvēsturiskā vidē un izzinot kultūras vērtības.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).

Maksa par līdzdalību cikla "Muzejs ģimenei" pasākumā 3,56 EUR neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 16.05.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50347686sec.