Ar Masku tradīciju festivālu Salacgrīvā noslēdzas projekts Culture Arts

Februārī Salacgrīvā ar projekta noslēguma semināru un Masku festivālu finālam pietuvojās Limbažu, Salacgrīvas un Volkhovas (Krievija) pašvaldību īstenotais sadarbības projekts "Sadarbība teātra un mūzikas mākslu attīstībā".

Šogad Salacgrīvas novadu jau piekto reizi ieskandināja masku festivāls, daudzinot seno latviešu pavasara gaidīšanas svētkus - Meteņus. Masku grupas kopā ar vietējiem gāja rotaļās, dziedāja, dejoja un veica dažādus pavasara gaidīšanas rituālus Salacgrīvā, Svētciemā un Ainažos. Ikviens interesents varēja iesaistīties masku darināšanas meistarklasē.

Festivālu šogad kuplināja maskotāji no dažādiem Latvijas novadiem, Hedemestes Igaunijā, kā arī projekta partneri no Volhovas Krievijā. Volhovieši bija sarūpējuši īpašu priekšnesumu par "Masļeņicas" tēmu.

Volhovieši – grupa "Jezztone" un teātris "Sveča" ar džeza mūzikas koncertu un klaunādes priekšnesumu Salacgrīvā uzstājās arī iepriekšējā vakarā - projekta noslēguma seminārā kultūras namā. Seminārā projekta dalībnieki atskatījās uz divos gados paveikto un izvērtēja ieguvumus.

Projekta ietvaros noorganizēti vairāki starptautiski teātra un mūzikas festivāli – akordeona un diksilenda mūzikas, kā arī teātra festivāls "Spēlesprieks" Limbažu novadā, Latvijas kultūras dienu festivāli Volkhovā un Masku festivāls Salacgrīvā. To ietvaros gan latviešu kolektīviem tika dota iespēja ciemoties Volhovā, gan volhoviešiem pie mums.

Kolektīvi iestudējuši un savās pašvaldībās izrādījuši vairākas teātra izrādes, noorganizēti mūzikas skolu un orķestru koncerti.

Teātra un mūzikas kolektīvu dalībnieki savas zināšanas un prasmes uzlabojuši lekcijās, mūzikas meistarklasēs un teātra radošajās darbnīcās. Papildināts to tehniskais nodrošinājums - iegādāti mūzikas instrumenti, teātra podesti, krēsli, dekorācijas, uzšūti tērpi, kas lieti noderēja projekta īstenošanas laikā, kā arī būs noderīgi turpmākajā radošajā darbībā. Krievijas partneri veikuši mēģinājuma telpu remontu Volhovas pilsētas kultūras namā.

Projekta aktivitāšu rezultātā izveidota sadraudzība starp16 partneru kultūras kolektīviem, aktivitātēs iesaistījušies ap 200 kolektīvu dalībnieki. Limbažu un Volhovas pašvaldības noslēgušas sadraudzības līgumu, ar kuru apņemas turpināt uzsākto sadarbību arī citās – sociālajā, izglītības, sporta un uzņēmējdarbības jomās.

Projekta kopējās izmaksas ir ap EUR 301267, no kurām 90% jeb EUR 271140,53 līdzfinansē Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007 – 2013.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 18.05.2024 Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.91615891sec.