Rīga iegūst «viedās pilsētas» titulu

Veiksmīgi pārvarot žurnāla The New Economy rīkotā The New Economy Smart Cities Award konkursa divas kārtas, Rīga ieguvusi "viedās pilsētas" titulu.

Konkursa rezultāti paziņoti jaunākajā laikraksta pavasara numurā, un tā mērķis bija noteikt ilgtspējīgas attīstības pilsētas, kas darbojas kā "smart cities" jeb viedās pilsētas. Līdzās Rīgai viedās pilsētas titulu saņēmušas vēl 19 citas pilsētas - Taipeja, Luksemburga, Osaka, Rotderdama, Sanfrancisko, Toronto, Vankūvera, Viļņa u.c.

"Ja līdz šim saņemtie pilsētas apbalvojumi apliecināja Rīgas kā pievilcīga un interesanta tūrisma galamērķa statusu šodien un tagad, tad šis vairāk pierāda to, ka mēs ejam pareizajā virzienā arī raugoties nākotnē, ka domājam un darām lietas ilgtermiņā," skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

No visām lasītāju ieteiktajām pilsētām žūrijas locekļi izvēlējās 73 pilsētas, kas būtu piemērotas dalībai konkursā. Pirmās kārtas ietvaros Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs sadarbībā ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu un Rīgas enerģētikas aģentūru iesniedza atbildes uz trīs jautājumiem, kas saistīti ar pārvietošanās iespējām pilsētā. Savukārt, nākamajā noslēdzošajā kārtā, tika sniegta atbilde uz jautājumu, ko Rīgai nozīmētu iegūt viedās pilsētas titulu. Noslēgumā tika noteiktas 20 šim statusam piemērotākās pilsētas.

Publikācija apskatāma šeit:

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam.“

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Dome Hotel
,


Kaļķu vārti
,


Avis
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8605299sec.