No 1. aprīļa līdz 30. septembrim Jūrmalā ir spēkā iebraukšanas maksa [1]

Sākoties pavasara sezonai un pieaugot autotransporta plūsmai, no 1. aprīļa tiks atsākta nodevas iekasēšana par transportlīdzekļu iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā. Nodeva ir spēkā no 1. aprīļa līdz 30. septembrim, no 1. oktobra līdz 31. martam  nodeva par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā.

Par vienreizēju iebraukšanu visām automašīnām noteiktā maksa ir divi eiro, savukārt motocikliem un videi draudzīgam transportam – elektromobiļiem – iebraukšanas nodeva nav jāmaksā.

Nodevu var samaksāt caurlaižu iegādes punktos pirms iebraukšanas Jūrmalā, kur uzstādīti termināļi norēķiniem skaidrā naudā, un ar maksājumu karti. Termināļos, kas paredzēti tikai norēķiniem skaidrā naudā, iebraukšanas nodevas samaksai var lietot piecu, desmit, 20, 50 centu un viena eiro un divu eiro monētas. Aicinām būt vērīgiem un lietot precīzu naudu, jo tehniskais risinājums neparedz atlikuma izdošanu!

Norēķiniem ar maksājumu kartēm caurlaižu iegādes punktos ir nodrošināti atsevišķi termināļi, ko var atpazīt pēc norādēm, – uz tiem ir norēķinu karšu uzlīmes. Iebraukšanas nodevu var samaksāt ar jebkuras bankas izsniegto MasterCard, Maestro, Visa un Visa Electron norēķinu karti. Drošības nolūkā caurlaižu punktā darbojas arī videonovērošana.

Domājot par pilsētas viesu ērtībām, plānots, ka vēl pirms aktīvās tūrisma sezonas sākuma, jau aprīļa beigās, vienreizējās iebraukšanas nodevu varēs samaksāt arī ar mobilā tālruņa starpniecību. Jūrmalas pilsētas dome līdz 10. aprīlim aicina pieteikties pakalpojumu sniedzējus, kas nodrošinās nodevas samaksu, izmantojot mobilo pakalpojumu sniedzēju elektronisko norēķinu sistēmu.

Nodevas mērķis ir ierobežot tranzīta satiksmes plūsmu, lai saudzētu vidi, nodrošinātu dabas un kūrorta resursu aizsardzību un ilgtspējīgu apsaimniekošanu. Ieņēmumi no nodevas iekasēšanas tiek ieguldīti pludmales uzturēšanā un labiekārtošanā, pludmales glābšanas dienesta uzturēšanā, parku un skvēru kopšanā un citu ar vidi un cilvēku drošību saistītu jautājumu risināšanā. Automašīnas Jūrmalas pilsētā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, var novietot bez maksas (izņemot privātās autostāvvietas).

Lai veicinātu tūrisma plūsmas pieaugumu ārpus aktīvās vasaras sezonas, pagājušajā gadā Jūrmalas pilsētas dome pieņēma lēmumu atcelt iebraukšanas maksu no 1. oktobra līdz 31. martam, un šis lēmums devis pozitīvu rezultātu. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā statistika, salīdzinājumā ar 2012. gadu tūristu skaits pagājušā gada oktobrī–decembrī Jūrmalas kūrortpilsētā pieaudzis par vairāk nekā 55 procentiem.

Nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir noteikta saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2013. gada 25. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 28 „Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā”. Saistošie noteikumi pieejami mājaslapā www.jurmala.lv sadaļā Pašvaldība>>Normatīvie akti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Aivis 03/31/2014 21:24 NU nēēēē!!!!!!!!!!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 18.05.2024 Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"! Cēsu TIC
18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 20.05.2024 Jāšanas sporta sacensības Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.-19. maijā plkst. 10.00 Valmiermuižas stallī norisināsies Jāšanas sporta sacensības “Valmiermuižas pavasaris 2024”. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60464096sec.