Ekskursija ar autobusu Jelgava-Vilce: vecais kara un tirdzniecības ceļš

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sestdien, 12.aprīlī, pulksten 10:00 aicina doties ekskursijā un iepazīt Jelgavas novadu kopā ar vēsturnieku un gidu Andri Tomašūnu. Jau kopš Jelgavas pils celtniecības laikiem kara un tirdzniecības ceļi veda no Jelgavas uz dienvidiem, un viens no tiem caur Svēti uz Vilci. Šajā ekskursijā ikviens ir aicināts apmeklēt vietas un izzināt vēstures liecības, kas saistās ar šo Jelgavas novada daļu.

Ekskursijas vadītājs Andris Tomašūns stāsta par ekskursijas norisi: "Ekskursijas pirmā pieturvieta būs Svētē, kur apskatīsim pieminekli Daugavgrīvas zemessargiem pie Svētes pamatskolas, un aiziesim līdz vācu kapiem un Svētes kapsētai. Atcerēsimies par mūsu novadnieku – pionieri aviācijā - Jāni Steglavu. Pa ceļam gar Ērmiķiem uz Vilci piestāsim arī Kalnanšu kapos, kur atrodas vienīgais riņķa krusts Jelgavas novadā. Ūziņu bibliotēkā uzzināsim stāstu par ievērojamo latvieti, ķīmiķi Kristapu Helmani, aplūkosim viņa personīgās mantas un uzzināsim par Ūziņu vēsturi. Vilces muižā, kur atrodas Vilces pamatskola, nogaršosim īstas skolēniem gatavotas pusdienas, bet pēc tam iepazīsimies ar skolas muzeja eksponātiem un pašu muižu."

Ekskursijas turpinājumā tiks apmeklētas zviedru karavīru pieminekļu vietas, kur 1705.gadā zviedri cīņā par kundzību Baltijas jūras krastos, guva savu pēdējo uzvaru Mūrmuižas kaujā. Noslēgumā tiks apskatītas arī ievērojamā dramaturga Mārtiņa Zīverta dzimtās "Vaiteņu" mājas. Atpakaļceļā Svētes maizes ceptuvē būs iespējams iegādāties kādu gardumu mājiniekiem.

Maksa par ekskursiju – 8,00 EUR (5,62 LVL), skolēniem 5,00 EUR (3,51 LVL), pirmsskolas vecuma bērniem, ja neaizņem vietu autobusā – bez maksas. Biļetes var iegādāties Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa kasē. Ekskursijas laikā paredzētas pastaigas un uzturēšanās ārā, tāpēc nepieciešams laika apstākļiem piemērots apģērbs un apavi.

Ekskursijas dalībniekiem jārēķinās ar papildus izmaksām par pusdienām Vilces pamatskolā – 2,00 EUR (1,41 LVL) un Vilces muižas apmeklējumu – pieaugušajiem 1,42 EUR (1,00 LVL), skolēniem un pensionāriem 0,71 EUR (0,50 LVL).

Ekskursijas sākums 12.aprīlī, pulksten 10:00 no autobusu stāvvietas pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Atgriešanās Jelgavā plānota līdz pulksten 17:30. Pieteikšanās ekskursijai pa tālruni 63005447, 64005445 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv (vietu skaits ierobežots). Par ekskursiju uzziniet arī mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KONCERTPROGRAMMA VIOLETS Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Burvīgo solistu Ances Krauzes uz Zigfrīda Muktupāvela balsi papildinās Zigfrīda vijoles spēle, bet pie klavierēm uzstāsies pats komponists Jānis | Skatīt vairāk
Latvija
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā Tukuma TIC
Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6222198sec.