17. maijs Latvijā ir bagāts ar tūrisma sezonas atklāšanas pasākumiem

Mēnesi pirms vasaras iestāšanās visā Latvijā notiek tūrisma sezonas atklāšanas pasākumi. 17. maijā tūrisma sezona tiks atklāta Jūrmalā, tai pašā dienā vasaras tūrisma sezonu atklās arī Ventspilī, kā arī Gulbenē, Līvānos, Ogrē un Koknesē.

Jūrmalā vasaras tūrisma sezonas atklāšana sāksies 17. maijā pulksten 8.30, kad Jūrmalas uzņēmēji prezentēs speciālos piedāvājumus. Pulksten 12.20 notiks svinīgais gājiens no Dzintaru Mežaparka uz Majoru stāvlaukumu. No pulksten 13.00 līdz 22.50 paredzēti koncerti Majoru stāvlaukumā, savukārt no pulksten 13.00 līdz 16.00 Horna dārzā būs apskatāma interaktīvā izstāde "Izglītība Jūrmalā 2014". Pulksten 18.00 tūrisma sezonas atklāšana turpināsies ar Muzeju nakts pasākumiem. Svētki noslēgsies pulksten 22.50 ar svētku uguņošanu Majoru stāvlaukumā. Ieeja pasākumos ir bez maksas.


Ventspils Piedzīvojumu parkā ar pasākumu "Ventiņ, braucam piknikā!" 17. maijā atklās jauno Ventspils vasaras tūrisma sezonu, kuru tradicionāli ievadīs velobrauciens pa pilsētas ielām.

Velobrauciens notiks trijās trasēs – garā trase (9 km) un divās mazās trasēs bērniem (1,7km un 2,1 km). Pulcēšanās notiks Ventspils Piedzīvojumu parkā. Pirmie trasē dosies bērni vecumā līdz 9 gadiem, pulcēšanās no pulksten 10:30 līdz 10:55, starts pulksten 11:00. Bet garās trases dalībniekiem pulcēšanās starta vietā no pulksten 11:30 līdz 11:55, starts pulksten 12:00. Katrs velobraucējs pēc finiša saņems īpašo sertifikātu un uzlīmi, kā arī dalībnieki tiks cienāti ar sportisku cienastu. No pulksten 13:00 notiks velobrauciena nomināciju uzvarētāju apbalvošana.

Paralēli velobraucienam notiks plaša kultūras programma, jau no pulksten 10.30 bērnu velobrauciena pulcēšanās vietā spēlēs Ventspils Juniora Bigbends, bet uz centrālās skatuves muzicēs popgrupa "Jūras akmentiņi", savukārt startu bērnu velobraucienam dos pasaku tēli – pūķi un brīnumdaris.

Pieaugušo velobrauciena pulcēšanās vietā spēlēs pūtēju orķestris "Ventspils", bet pirms starta uzrunu teiks Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Priekšnesumus sniegs arī Ventspils mūzikas vidusskolas estrādes un džeza mūzikas nodaļas audzēkņi, Ventspils pilsētas un novada amatiermākslas kolektīvi - Ugāles vidējās paaudzes deju kolektīvs "Spiekstiņi", folkloras kopa "Pūnika" no Popes, dziesmu ansamblis "Ventiņ" u.c. Bet īpašais pasākuma viesis būs Ivo Fomins ar grupu.

Tā kā 2014. gads ir pasludināts par gastronomisko tūrisma gadu, tad Piedzīvojumu parka teritorijā ikviens tiks aicināts iepazīt un piedalīties "Tūrisma piknikā". Tirdzniecības/prezentācijas vietās savu produkciju demonstrēs un tirgos Ventspils pilsētas un Ventspils novada amatnieki /siers, maize, medus, alus, vīns, sklandrauši/. Ar muzikāliem priekšnesumiem ikvienu priecēs gan dejotāji, gan dziedātāji no Ventspils pilsētas un novada. Piedzīvojuma parkā būs atvērta "Ventu banka". Varēs piedalīties konkursos un pelnīt ventus.


Gulbenes tūrisma sezona sāksies pulksten 8.00 - vienlaicīgi ar tūrisma rallija "Gulbja ligzdu meklējot!" sākumu. No pulksten 9.00 līdz 13.00 pilsētas viesi un iedzīvotāji varēs iepirkties Zaļajā tirdziņā, spēlēs arī ielu muzikanti. Gulbenes ugunsdzēsēju depo no 9.00 līdz 17.00 notiks Ugunsdzesēju dienas. Pulksten 10.00 sāksies Gulbenes novada ģimeņu sporta svētki, kas turpināsies līdz pat pulksten 13.00. Centrālajā skvērā no pulksten 12.00 līdz 17.00 varēs "izmēģināt roku" brīvdabas koka spēlēs. Pie novada domes pulksten 15.00 notiks ģimeņu apbalvošana un koncerts "IR SVĒTKI ĢIMENEI!". Tuvojoties diennakts tumšajam laikam, pulksten 19.00 Gulbenē sāksies Muzeju nakts aktivitātes. Vakara noslēgumā paredzēts Gulbenes novada koru koncerts - skate, kas sāksies pulksten 21.00, šai pašā laikā sāksies Tūrisma rallija "Gulbja ligzdu meklējot!" noslēguma pasākums.


17. maija naktī Līvāni aicina negulēt, jo visā Latvijā notiks Muzeju nakts pasākumi ar devīzi "Sarkanā krāsa – dzintars!". Šogad šajā dienā pirmo reizi jauna tradīcija - Līvānos ar plašu pasākumu programmu tiks atklāta arī tūrisma sezona.

Vai tu zini, kādi tūrisma objekti darbojas Līvānu novadā? Sestdien no pulksten 10.00 līdz 14.00 Tūrisma informācijas centrā katrs varēs saņemt akcijas ceļvedi, kurā būs atzīmēti tie mūsu novada tūrisma objekti, kuri vēlējās piedalīties tūrisma sezonas atklāšanas Atvērto durvju dienā.

Sestdien no 10.00 ikviens tiek gaidīts:

1) Zanes Praņevskas "Nākotnes Ozolu ciemā" Sutru pagastā, Kažos;

2) Zanes Gaidukas "Kumeļsētā" (aiz Līvāniem, Daugavpils virzienā);

3) Kristīnes Šišlovas "Turku pirts ciemā" (Vidussalā, Turku pagastā);

4) kafejnīcā "Sipres" Celtniecības ielā 8 (piedāvās Līvānu firmas ēdienu "Dubnas un Daugavas akmeņi");

5) Daugavas pārceltuvē Zemgales ielas galā (būs iespēja vizināties pār Daugavu bez maksas, uzrādot vien akcijas dalībnieka karti);

6) J.Graubiņa mūzikas un mākslas skolas izstāžu namā Rīgas ielā 12 (būs iespēja radoši darboties);

7) atpūtas vietā "Avotiņš" Jersikas pagasta Cirseniekos (būs iespēja fotografēties ziedošā pieneņu pļavā, aplūkot un "aizrunāt" atpūtas vietu);

8) aušanas studija "Dubna" Sporta ielā 5a (iespēja pašam sēsties aušanas stellēs);

9) Aktīvā Tūrisma centrā Domes ielā 1b, Līvānos (iespēja nomāt laivošanas, nūjošanas, velo inventāru aktīvai atpūtai), piedāvā sadarbībā ar biedrību "Sava kabata"

Objektu apskate 10.00 - 16.00 visiem būs bez maksas, pakalpojumi – par samaksu.

Apmeklējot kaut daļu no minētajiem objektiem un saņemot ceļvedī atzīmes par to, akcijas dalībnieki saņems simboliskas balviņas tās pašas dienas vakarā pulksten 18.00 Latgales mākslas un amatniecības centrā. LMAC vadītāja Ilze Griezāne stāsta, ka Muzeju nakts ietvaros centrs būs atvērts no 18.00 līdz 24.00 - būs ko darīt gan lieliem, gan maziem līdz pat pusnaktij. Ieeja – brīva.

Līvānu novada Kultūras centrā no 21.00 pašdarbības kolektīvu koncerts "Kas notiek Līvānos" un "Aizkulišu aktivitātes" (bezmaksas), no 23.30 grupa "Krampis" un DJ Balodis, īpašie viesi grupa "Pērkons" (23.30 -1.00 € 4.00; pēc plkst.1.00 - € 5.00).

Pie Līvānu Inženiertehnoloģiju un inovāciju centra pulksten 22.00 notiks Nakts orientēšanās sacensības. Multifunkcionālais JIC "Kvartāls" - nakts sportiskās aktivitātes āra laukumos un iekštelpās līdz pat rīta gaismai.


Ogres novada Tūrisma informācijas centrs informē, ka 17. maijā norisināsies tradicionālais tūrisma sezonas atklāšanas pasākums "Līkā tilta regate", kas šogad tiek organizēta jau ceturto gadu pēc kārtas.  Pasākuma mērķis ir popularizēt sportiskās aktivitātes un iesaistīt tajās gan Ogres, gan citu pilsētu uzņēmumus, kā arī pilsētu iedzīvotājus.

Līkā tilta regate notiks šī gada 17. maijā Ogres upē, pie Arkveida tilta ceļā uz estrādi, pasākuma sākums pulksten 13.00. Ar visu sacensībām nepieciešamo inventāru nodrošinās pasākuma organizatori. Jums ir jāizveido komanda trīs dalībnieku sastāvā, no kuriem diviem ir jābūt spēcīgu roku īpašniekiem vai vienkārši enerģijas pilniem entuziastiem, jo būs jāuzņemas airētāju pienākumi. Savukārt trešajam komandas biedram jābūt labā omā un ar smaidu jākoriģē airētāju virziens, lai viņu pārstāvētais uzņēmums un tā karogs, kas plīvos virs komandas dalībnieku galvām, pēc iespējas ātrāk veiktu norādīto maršrutu un sasniegtu finišu.

Paralēli regatei, tiks piedāvāta piparkūku apgleznošana mazākajiem pasākuma apmeklētājiem, ko nodrošinās IK "Ķeipenieši". Sadarbojoties ar biedrību "LUX VIRIDIA" norisināsies labdarības koncerts, lai atbalstītu Ogres dienas centru "Saime", kuru apmeklē cilvēki ar intelektuālās attīstības traucējumiem un psihiskām saslimšanām. Pasākuma laikā tiks vākti ziedojumi dienas centra "Saime" vajadzībām.


Šopavasar, 17. maijā, Lielajos Sama modināšanas svētkos, Koknesē jau piekto gadu suminās dižo upes iemītnieku un ar vērienīgiem pasākumiem atklās jauno tūrisma sezonu Kokneses novadā, jo šogad arī gaviļnieka gods – 15. dzimšanas diena Kokneses Tūrisma centram. Svētku programmā paredzēts gadatirgus, Mazais tvīda brauciens, sportiskas aktivitātes, Muzeju nakts Kokneses pilsdrupās un balle kopā ar grupu "Mākoņstūmēji".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 15.05.2024 Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā Liepājas reģiona TIB
25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 15.05.2024 Tikšanās zem abažūriem Liepājas reģiona TIB
Ar muzikālo programmu sēriju "Tikšanās zem abažūriem" koncertdārzs “Pūt vējiņi!” šovasar svinēs 60 gadu pastāvēšanas svētkus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


1st-studio.com
,


SIXT Latvija
,


View Restaurant & Lounge
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48631501sec.